به گزارش خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر"، يكي از مباحث بسيار مهم كلام جديد و نيز فلسفه دين، مسئله ارتباط علم و دين است. اين مسئله ماهيتي ميان رشته اي دارد و براي حل آن بايد داده ها و اطلاعاتي از بسياري از دانشها را در نظر گرفت. بي ترديد، معرفت شناسي در اين ميان، اطلاعات كليدي را فراهم مي آورد و زاويه جديدي براي بررسي اين مسئله در اختيار مي گذارد.
بسياري از مكتوباتي كه امروزه به اين بحث پرداخته اند براي درك نحوه تعارض و حل آن به فلسفه علم و تشريح رابطه نظريات علمي با جهان خارج پرداخته اند و بخش متنابهي از مطالب آنها بسيار به اين مباحث اختصاص يافته است.
در بيست يك و بيست دومين شماره فصلنامه "ذهن" ويژه علم و دين مقالات ذيل منتشر شده است : برخي ويژگي هاي جهان طبيعت در مباحث علم و الهيات/ پيروز فطور چي، مسئله ارتباط علم و دين در جهان اسلام/ علي رضا قائمي نيا، معجزه و استنتاج بر اساس بهترين تبيين/ احمد رضا همتي مقدم، علم و اخلاق و دين از نظر ورنرهايزنبرگ با نظر به وضعيت فيزيك جديد/ شهرام تقي زاده انصاري، تعامل علم و دين از ديدگاه اقبال لاهوري/ رستم شاه محمدي، ريشه هاي ديني علم نجوم/ رحيم قرباني، كژفهمي هاي شبيه سازي انسان/ علي محمدي، مدل ها و پارادايم ها در علم و دين/ ايان باربور، نقش باور در جهان شناسي جديد/ جان بايل، الهيات و كيهان شناسي و اخلاق/ نانسي مورفي.
در بخش ديگر اين فصلنامه دو كتاب " چه هنگام علم و دين با هم تلاقي مي كنند؟" و "درآمدي جديد به معرفت شناسي نوين" معرفي شده است.
در بخش معرفت شناسان نيز زندگي و آراي آيزاك نيوتن مورد بررسي قرار گرفته است.
نظر شما