به گزارش خبرگزاری مهر، به مناسبت بيست و پنجمين سالگرد رحلت امام خمینی(ره) سمیناری با عنوان "امام خمینی(ره) احیاگر بیداری اسلامی" توسط خانه فرهنگ كشورمان در لاهور و با همکاری شواری ملی همبستگی پاکستان در مجتمع فرهنگی الحمرا برگزار شد.
در این سمینار، محمدحسین بنی اسدی سرکنسول ایران در لاهور، اکبر برخورداری وابسته فرهنگی و رئیس خانه فرهنگ كشورمان در لاهور، ساجد انور نائب دبیرکل حزب جماعت اسلامی پاکستان، مفتی سهیل رضا قادری مسئول پنجاب حزب تحریک وحدت اسلامی، سید فرحت حسین شاه رئیس علمای حزب منهاج القرآن، مولانا حافظ کاظم رضا نقوی مدیر جامعه قرآن و اهل بیت لاهور، حافظ محمدحسین گلروی مدرس حوزه علمیه مهر علی شاه اسلام آباد، علامه شاهد حسین نقوی رئیس حوزه علمیه جامعه نرجسیه و پیر سید نو بهار شاه رئیس حزب سیاسی شیعه به ایراد سخنرانی پرداختند.
"ساجد انور"، نائب دبیر کل حزب جماعت اسلامی پاکستان در سخنانی گفت: نهضت امام(ره) ادامه همان نهضت پیامبر اکرم(ص) و نهضتی ضد نظامهای فاسد در جهان است. امام خمینی(ره) اختلافات شیعه و سنی را ترفند دشمن می دانست و تمام تلاش و خدمات ایشان فقط برای حاکم ساختن اسلام ناب محمدی و اتحاد مسلمان جهان بوده است.
"مفتی سهیل رضا قادری" از رهبران حزب تحریک وحدت اسلامی گفت: امام خمینی(ره) اگر اتحاد و همبستگی می گوید از اسلام اصیل سخن می گوید.
"سید فرحت حسین شاه"، رئیس شواری علمای منهاج القرآن گفت: امام خمینی(ره) احیاگر اسلام ناب محمدی(ص) در جهان معاصر و بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران است که در سالگرد رحلت آن بزرگوار، سینه تمامی عاشقان و دلدادگان مکتب معنوی و سیاسی ایشان در سراسر جهان لبریز از غم، اندوه و ماتم است.
وی با بیان مختصری از تاریخ انقلاب گفت: اگر امروز پیام وی برای تمامی انسان ها مشعل راه است این نتیجه مجاهدت ها و تلاشهای ايشان در راه اسلام است.
رئیس شواری علمای منهاج القرآن گفت: تا زمانی که بیداری اسلامی که امام خمینی (ره) آغاز گر آن است را سر لوح فعاليت هاي خود نكنيم، سیاست ها كشور اصلاح نخواهد شد. برخی از رهبران مسلمان پاکستان با پیروی ازهمین اندیشه و پیام بیداری اسلامی تلاش دارند ملت خوابیده را از خواب بیدار کنند.
"حسین شاه" تاكيد كرد: جهان امروز انتخاب یک رهبر آگاه و بصیر که بتواند انقلاب مصطفوی اسلام ناب را در این کشور پیاده کند، از ضروریات است.
"حافظ کاظم رضا نقوی" گفت: نام امام خمینی (ره) باعث می شود یاد انقلابی در ذهن ما بیاید که در آن برعمل بیشتر از علم تاکید شده است. امروزه، رهبران ما خود را با رهبران ایران مقایسه می کنند در حالی که سفرهای رهبران ایران کمترین هزینه دارد.
رضا نقوی تصریح كرد: ضیاء الحق رئیس جمهور وقت پاکستان برای صلح ایران و عراق، به جمهوري اسلامي ایران رفت؛ امام خمینی (ره) به وی گفت؛ اول بر خودت اسلام را نافذ کن. در حقیقت این سخن یعنی بیداری اسلامی که ابتدا باید در باطن خود این بیداری را به وجود بیاوریم تا بتوانیم بر دیگران اعمال کنیم.
"حافظ محمد حسین گلروی" از حوزه علمیه مهر علی شاه اسلام آباد گفت: امام خمینی (ره) در انقلاب و پیام بیداری اسلامی همان پیامی را آورد که حضرت امام حسین (ع) در میدان کربلا بیان کرده بودند.
وی افزود: امام خمینی (ره) نظام سیاسی اسلام را به طور عملی پیاده کرد که روح آن نظریه ولایت فقیه است. امروزه ادامه دهنده این انقلاب یک فقیه جامع الشرایط چون حضرت آیت الله خامنه ای هستند که در برابر جهان کفر ایستاده اند. نظام ولایت فقیه یک نظام حق و الهی و ادامه ولایت اهل بیت و ائمه(ع) و ولایت رسول گرامی اسلام (ص) و سرچشمه آن ولایت خدا است.
"علامه شاهد حسین نقوی"، رئیس جامعه نرجسیه گفت: امام خمینی (ره) تمام زندگی خود را برای نافذ ساختن اسلام صرف کردند. امروز بر افراشتن پرچم امام خمینی (ره) یعنی بالا بردن پرچم اسلام. امام گرچه در ایران بودند و در ایران انقلاب کردند ولی خطاب امام به تمامی مستضعفین جهان بود. ايشان تمام امت جهان را بیدار کرده است.
وی عوامل موفقیت انقلاب اسلامی ایران را پیروی از مکتب اسلام، پیروی از رهبری آگاه و همچنين وحدت و اتحاد ملت برشمرد و گفت: امام خمینی(ره) ستونی محکم بودند برای ملت ایران که هم مکتب را به مردم معرفی کرد و هم وحدت و اتحاد برقرار ساخت.
حسین نقوی افزود: امام یک ملت خوابیده را بیدار کرد و به سوی هدف اصلی یعنی نظام اسلامی رهنمون ساخت و امروز همان ملت است که در برابر قدرتهای جهانی ایستادگی می کند.
"اکبر برخورداری"، رئیس خانه فرهنگ ایران در لاهور گفت:امام خمینی (ره) متعلق به باورها و اخلاق اسلامی است و پیش از آنکه به پیروزی بیندیشد به ادای تکلیف توجه داشتند.
وی افزود : ايشان با ارائه تفسیر جدید از واژه هایی چون مردم سالاری ، آزادی ،عدالت و توسعه و تعالی به نیازهای فکری بشر پاسخ داد. و این جرقه ای بود علیه نظام سلطه و می بینیم که مهمترین خیزش ها و نهضت های اسلامی پس از پیروزی انقلاب اسلامی شکل گرفت. امام راحل کوشید تا نظام حکومتی را پیاده کند تا جامعه را متحول و انسان را به سعادت برساند.
امام خميني(ره) به عرفان شکوه حماسی بخشیدند
نشست تخصصی اندیشههای امام خمینی (ره) با حضور شخصیتهای سیاسی، عالمان، اصحاب رسانه، اساتید، دانشجویان و دوستداران آن امام بزرگوار همزمان با بیست و پنجمین سالگرد ارتحال ایشان در سالن اجتماعات کتابخانه مرکزی استان سغد برگزار شد.
در ابتدای این مراسم «مسعود احمدوند» وابسته فرهنگی كشورمان در خجند طی سخنانی با موضوع «اندیشه سیاسی امام خمینی (ره)» گفت: ولایت فقیه مهمترین و برجستهترین بعد اندیشه سیاسی امام، محسوب میگردد که منجر به تبیین مفاهیم زیربنایی انقلاب اسلامی و ایجاد فرایندی منتهی به فروپاشی نظام شاهنشاهی در ایران و جایگزینی جمهوری اسلامی ایران شد.
وي با اشاره به یکی از آثار امام خمینی(ره) با عنوان «رساله ولایت فقیه» به توضیح سه بخش از این رساله در زمینه فلسفه سیاسی، اندیشه سیاسی و نظریه انقلاب پرداخت.
وابسته فرهنگی كشورمان با اشاره به مفهوم «ولایت» از دیدگاه امام خمینی(ره) اظهار داشت: تفسیر این کلمه در قرائتی که امام از ولایت فقیه دارند عنصر اصلی اندیشه سیاسی امام را تشکیل میدهد. ولایت در اینجا به معنی اقتدار، سلطه، جباریت، حاکمیت و به مفهوم غربی زمامداری زورمندانه نیست. ولایت از دیدگاه امام یک مسئولیت است نه امتیاز.
حسین موسیزاده رئیس شورای علمای استان سغد طی سخنانی درباره «جایگاه و مقام بلند امام خمینی (ره) در تمدن اسلامی» گفت: ایشان سیاستمداری ورزیده، شاعری زبردست، انسانی کامل و عارفی به حق رسیده بودند که یاد ایشان در محفلهای گوناگون میتواند الگویی برای نسلهای آینده باشد.
وی با قرائت آیاتی از کلام الله مجید، امام خمینی (ره) را از بزرگمردانی دانست که نه تنها در دوره زندگیشان موجب زنده نگاه داشتن نام و یاد اسلام شدهاند بلکه پس از رحلتشان نیز آثار و برکات زندگی خدامحورشان هنوز هم باقی است.
«امیده غفار اوا» رئیس مرکز تحقیقات علوم انسانی دانشگاه دولتی خجند درباره «نقش و جایگاه عرفان اسلامی در آثار امام خمینی(ره)» طی سخنانی اظهار داشت: حضرت امام شخصیتی تکرارنشدني، فقیه ای سترگ، عارف و سالکی صاحبنظر در عرصة عرفان نظری و عرفان عملی، فیلسوفی اندیشمند و سیاستمداری بودند که انقلاب بزرگ و شکوهمندی را هدایت کرده و به پیروزی رساندند.
وی افزود: نکته اساسی و کلیدی در شناخت صحیح امام خمینی (ره) این است که عرفان، سرمنشاء و خاستگاه دیگر ابعاد شخصیتی ایشان خواهد بود و ایشان قبل از همه جوانب و ابعاد دیگر عارفی بودند که از منظر عرفان به سیاست و جامعه نظر داشتند و به عرفان شکوه حماسی بخشیدند.
استاد دانشگاه دولتی خجند گفت: بررسی اشعار عرفانی امام خمینی(ره) ما را به این نتیجه میرساند که ایشان آشنایی کامل با فلسفه اشراق و آثار سهروردی داشتهاند. امام جایگاه رفیعی در عرفان نظری دارند که علاوه بر ذوق و اندیشه والای خود به تفسیر آثار بزرگانی مثل ابن عربی نیز پرداختهاند و در زمینه عرفان نظری با آفرینش بیش از 10 اثر یادگاری ماندگاری در تاریخ عرفان به وجود آوردهاند.
در پایان «جوره یوسفی» مدیر روزنامه «دم» و نویسنده و شاعر معروف تاجیک درباره «نقش بزرگ امام در جهان معاصر» سخن گفت. وی امام خمینی (ره) را نمونه یک انسان کامل دانست که باید همگان از او عبرت آموزند زیرا ساده زیستی و بیتوجهی ایشان به مظاهر دنیا برای هر انسانی شگفتآور و تحسین برانگیز است.
یوسفی با ذکر مثالهایی از رفتار و منش رهبران سیاسی قرن بیستم، افزود: تواضع و فروتنی خالصانه امام خمینی(ره) در برابر مردم از ویژگیهای خاص ایشان بود که توانست سررشته هدایت ملت ایران را به دست گرفته و آنان را متحد و در برابر ظلم بسیج کند.
وی در انتهای سخنان خویش یکی از سرودههای خود درباره امام خمینی (ره) را قرائت کرد.
برگزاری همایش «امام خمینی - احیاگر اندیشه و تمدن اسلامی» در دهلي نو
رایزنی فرهنگی كشورمان،همايشي با عنوان «امام خمینی احیاگر اندیشه و تمدن اسلامی» با حضور نخبگان دینی، علمی، اجتماعی و فرهنگی هندی و ایرانی در دهلي نو برگزار کرد.
اين مراسم با تلاوت آیاتی چند از قرآن کریم توسط مولانا حیدر مهدی آغاز و سپس سرود ملی ایران اسلامی پخش شد.
پس از آن حجت الاسلام والمسلمین مهدوی پور نماینده ولی فقیه در هند ضمن خیر مقدم از حضور شخصیهای برجسته هندی و اندیشمندان حاضر در جمع در ارتباط با تلاش ها و فداکاری ارزنده امام راحل (ره) و ملت شریف ایران، برای تحقق بخشیدن به انقلاب اسلامی و آرمان هایش و همچنین دستآوردهای انقلاب اسلامی به ايراد سخنراني پرداخت.
مولانا مفتی مکرم احمد امام جمعه مسجد شاهی فتحپوری دهلی نيز در سخناني گفت: ایران تنها کشوری است که در مقابل امپراطوری جهان، ایستادگی و مقاومت نشان داد و هیچ کشوری حتی کشورهای اسلامی هم چنین حوصله ای را به خرج ندادند.
وي افزود: حضرت آیت الله سیدعلی خامنهای (مدظله العالی) ادامه دهنده راه امام خمینی هستند و به سیاست گزاری ها و شعار های سازنده امام راحل چون هفته وحدت، اندیشه تحفظ بیت المقدس و اتحاد و همدلی پایبند است.
امام جمعه مسجد شاهی فتحپوری دهلی با ذکری از سمینار «الطریق الی القدس» که در ماه گذشته، در کشور اردن برگزار شد و ایشان در آنجا حضور داشت، گفت: در آن مراسم هیچ کس به نمایندگی شیعه یا ایران در آنجا حضور نداشت اما اغلب اندیشمندان از خدمات رهبران شیعی و ایرانی قدردانی کردند و برای ایجاد فضای همدلی و یکپارچگی بین شیعه و سنی تاکید داشتند؛ این نوع تفکر موجود در جهان اسلام فعلی، مدیون اندیشه های امام خمینی(ره) است.
یحیی بخاری فرزند مرحوم عبدالله بخاری که پس از سالها در خانه فرهنگ کشورمان حضور یافته بود، با یادی از پدرش سخنانش را آغاز نمود و گفت: اغلب مسلمانان هند تابع پدر من بودند و او پیرو خط امام خمینی(ره) بود و برای اولین بار بحث اتحاد را پس از ملاقات خود با امام خمینی(ره) در هند مطرح کرد.
وي در ضمن بیان خاطره چند سال پیش از یک میهمان آمریکایی در منزل خود در دهلی گفت: سخن از ایران به میان آمد و من موضع او و آمریکا را در خصوص ایران از وی پرس و جو کردم.
امام جمعه مسجد شاهی فتحپوری دهلی گفت: ایران لقمهای نیست که به راحتی از گلوی آمریکا پائین برود.
وي با ذکر اینکه اگر بخواهیم در زندگی و نوع تفکر و برخورد فردی تغییراتی ایجاد کنیم کاری بسی دشوار است اما امام خمینی یک ملت عظیمی را منقلب و متحول کرد، سخنانش را به پایان برد.
شاهد مهدی قائم مقام پیشین شورای ملی روابط فرهنگی هند با نگاه تطبیقی انقلاب فرانسه و انقلاب ایران سخنش را آغاز نمود و گفت: نوع تفکر بانی انقلاب اسلامی ایران مثل افکار اندیشمندان دیگر دنیا در لابلای کتاب ها محدود نشد بلکه سرنوشت یک ملت را تعیین نمود و کل جهان را تحت تاثیر قرار داد.
وي تصریح کرد: توطئه های زیادی در رسانههای غربی شکل می گیرد و آثاری فراوانی در اروپا علیه ایران به چاپ می رسد و یا در حال چاپ است اما واقعیت چیزی دیگر است و ایران کماکان در مقابل همه این جوسازی ها مقاومت نشان داده است.
فردوس وانی معاون رئیس دانشگاه همدرد با ذکری از رابطه نیاکان امام راحل (ره) با کشور هند آغاز سخن نمود و گفت: اگر به رهبری امام خمینی، آن انقلاب شکوهمند اسلامی رخ نمی داد، ما نمی توانستیم جامعه ای را برای ایران متصور شویم که فعلا در آن کشور وجود دارد.
در اين همايش دو تن از شاعران معروف هند عظیم امروهوی و شمیم الحق صدیقی استاد بازنشسته کالج ذاکر حسین دانشگاه دهلی، اشعاری را در خصوص شخصیت امام (ره) قرائت نمودند.
تبیین نظام حقوقی ایران در دانشگاه شریف هدایت الله اندونزی
کارگاه آموزشی با عنوان "تبیین نظام حقوقی ایران" با حضور دانشجویان رشته های مختلف دانشگاه شریف هدایت الله اندونزی برگزار شد.
با همت اتاق ایران کارگاه آموزشی با عنوان "تبیین نظام حقوقی ایران"با حضور دانشجویان رشته های مختلف از جمله فقه و حقوق در دانشگاه شریف هدایت الله اندونزی برگزارشد.
در اين كارگاه آموزشي، حجت الله ابراهیمیان رايزن فرهنگي كشورمان در اندونزي تبیین نظام حقوقی ایران پرداخت.
وي همچنين به نوع نظام سیاسی در ایران، چگونگی جمع بین جمهوریت و اسلامیت، ویژگی منحصر به فرد نظام حقوقی ایران با تعبیه عنصر ولایت فقیه و ویژگی های ولی فقیه مورد نظر قانون اساسی ، مردم در نظام حقوقی ایران و نقش انتخابات در آن ، حقوق اقلیت ها در نظام حقوقی ایران و همچنين نهادهای اساسی در نظام حقوقی ایران پرداخت.
برگزاري نشست "جایگاه بین المللی اندیشه های عرفانی و فلسفی امام خمینی(ره)" در گرجستان
به مناسبت سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی(ره) بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران، نشست بررسي "عرفان و فلسفه در اندیشه های حضرت امام خمینی(ره)" در تفليس برگزار شد.
اين نشست با حضور فرهیختگان ، ایرانشناسان ، اساتید، دانشجویان و جمعی از کارگزاران جمهوری اسلامی در کشور گرجستان از سوي رایزنی فرهنگی ایران 15 خردادماه در محل سالن اجتماعات دانشگاه ایلیای شهر تفلیس برگزار شد.
در ابتدای مراسم مجتبی کامران فرد رایزن فرهنگی کشورمان ضمن خوش آمد گویی به میهمانان ، توضیحات مختصری از شخصیت امام خمینی(ره) ارائه نمود و گفت: افکار و اندیشه های بزرگ مرد دین و سیاست حضرت امام خمینی(ره) را نمیتوان در یک جلسه چند ساعته مورد بررسی قرار داد. دامنه دیدگاه ها و اثرات اقدامات ایشان بقدری رفیع و در دنیای امروز تاثیر گذار بوده که ما فقط میتوانیم به گوشه ای از آنها پرداخته و در معرفی به جهانیان کوشش نماییم.
وي گفت: بسیاری از شرق شناسان و فرهیختگان در کشورهای جهان به بررسی و مطالعه اندیشه های امام پرداخته اند و نخبگان و متفکران کشور گرجستان نیز در این خصوص گامهای ارزشمند و قابل تقدیری برداشته اند.
رايزن فرهگي ايران تصريح كرد: آنچه امام را در تاریخ ملتها ماندگار کرده اندیشه های او که همیشه فراتر از زمان بوده و باورهای دینی و انسان دوستانه و دفاع از حق و عدالت میباشد. امام با تکیه بر دین اسلام و معنویت، حکومتی را پایه گذاری نمود که تعاملات سیاسی زمان را در هم ریخته و موجب بیداری در کشورها و سقوطه باورهای استعماری حکومتهای سلطه گر در جهان گردید.
كامرانفرد در ادامه سخنانش اظهار داشت: حضرت امام فقه را با فلسفه و عرفان پیوند زد و ایشان نگاه بیرونی به فلسفه داشتند. الگوی فلسفه غربی بر پایه سکولاریسم پایه گذاشته شده ، اما فلسفه مورد توجه امام خمینی(ره) بر محور دين شکل گرفته است و آموزه هاي دینی مبنای توسعه سیاسی جوامع می باشد. امام عارفی بزرگ و سیاستمداری توانمند بوده و نگاهى وسیع و بلند به دنیا و کشورها داشته است. امروزه او و افکارش تنها متعلق به ایران اسلامی نیست و شعاع و نور اندیشه های ایشان تمام جهان را پیموده و موجب روشنگری و بیداری جوامع گردیده تا دیگر ظلم و تفکرات استعماری نتواند با آسودگی بر ملتها سلطه یابد.
در ادامه طالبی فر سفیر کشورمان تفکرات سیاسی حضرت امام و دیدگاه های ایشان را در تعاملات بین غرب و شرق تبیین نمودند و پیش بینی فروپاشی ابر قدرت آن زمان اتحاد جماهیر شوروی را از تواناییهای عجیب امام در عرصه سیاست و روابط بین الملل عنوان نمود.
سپس پروفسور گورگی سانیکیدزه درباره نقش امام خمینی (ره) به عنوان یک متفکر و فیلسوف بزرگ و با نفوذ، نویسنده بیش از چهل جلد کتاب در مورد اقتصاد و اخلاق مطالبی را بیان نمود.
وی در ادامه گفت: برای غربیها که به پیروزی انقلابهای گذشته بر کلیسا و سلطنت عادت کرده بودند، انقلاب ایران و اتحاد روحانیت و روشنفکران علیه شاه قابل درک نبود، پتانسیل انقلابی ایران در روحانیت تمرکز داشت و در جهان اسلام تنها شیعیان ایرانی نقش اصلی را به روحانیت داده بودند و این نقش اصلی با توجه به گذشته تاریخی و جایگاه روحانیت شیعه در کشور ایران به دست آمده بود. امام خمینی(ره) بر ماهیت پویایی اسلام و انطباق قوانین اسلامی با نیازها و ارزشهای زمان جدید توسط روحانیت تاکید می کرد.
پروفسور نمادی بارتایا استاد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه دولتی تفلیس در خصوص جایگاه حضرت امام در سایر کشورها مطالبی را بیان نمود و درباره مقاله خود که اخیراً در روزنامه جمهوری کشور گرجستان در خصوص زندگینامه حضرت امام(ره) و به مناسبت سالروز ارتحال ایشان به چاپ رسیده توضیحاتی را ارائه نمود.
نظر شما