۱۹ خرداد ۱۳۹۳، ۱۲:۰۱

تغییر چرخه مصرف مواد از صنعتی به سنتی/ تدوین اساسنامه ایجاد تعاونی بهبود یافتگان

تغییر چرخه مصرف مواد از صنعتی به سنتی/ تدوین اساسنامه ایجاد تعاونی بهبود یافتگان

دبیر شورای هماهنگی مواد مخدر استان تهران از تدوین اساسنامه تعاونی بهبود یافتگان خبر داد و گفت: بررسیهای انجام شده بر روی گروهی از معتادان تحت درمان نشان می دهد که بیکاری و بی سوادی عامل اصلی اعتیاد محسوب نمی شود.

به گزارش خبرنگار مهر، احمد ربیع زاده در مراسم افتتاحیه مراکز توانمندسازی و جامعه پذیری بهبودیافتگان اعتیاد که روز دوشنبه برگزار شد، افزود: اعتیاد از سالهای گذشته در جامعه بشری وجود داشته و آنچه اهمیت پیدا می کند موارد استفاده از آن است. مواد مخدر آسیب به جسم و مواد محرک به روح و روان آسیب می رساند و همچنین فرد معتاد به خودش، نهاد خانواده و جامعه آَسیبهای زیادی وارد می کند که آسیبهای اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی از جمله این موارد هستند.

وی تاکید کرد: در فضای بین المللی اعتیاد و مواد مخدر سومین بحران جهانی محسوب می شوند به طوری که مشکلات هسته ای، جمعیت، اعتیاد و محیط زیست بحرانهای مهم جامعه هستند. این مواد اعتیادآور تهدیدکننده فضای روحی و روانی جامعه بشری نیز محسوب می شوند.

دبیر شورای هماهنگی ستاد مبارزه با مواد مخدر استان تهران با اشاره به اینکه در سال جاری 1500 نفر از معتادین متجاهر در تهران در حال درمان هستند، گفت: سال گذشته 8 هزار و 44 معتاد را تحت درمان قرار دادیم.

به گفته ربیع زاده، آیین نامه تعیین تکلیف پس از خروج معتادان توسط قوه قضائیه ابلاغ شده و یکی از موارد آن ایجاد مراکز توانمندسازی و جامعه پذیری بهبودیافتگان است که امروز شاهد افتتاح 4 مرکز به صورت همزمان از سوی سازمان بهزیستی در تهران هستیم.

وی گفت: یک بخشی از اجرای این آیین نامه بر عهده سازمان فنی حرفه ای، بخشی نیز بر عهده بخش خصوصی است که نسبت به اجرایی شدن مفاد این آیین نامه اقدام می کند.

دبیر شورای هماهنگی ستاد مبارزه با مواد مخدر استان تهران با اشاره به اینکه ایجاد تعاونی بهبودیافتگان در دستور کار قرار دارد گفت: اساسنامه راه اندازی تعاونی بهبود یافتگان تدوین شده که امیدواریم به زودی نهایی شود.

وی در مورد تحقیقی که بر روی هزار و 25 نفر از معتادینی که تحت درمان هستند انجام شده اشاره کرد و گفت: بر اساس بررسیهای انجام شده بر روی این افراد مشخص شد که 11 درصد آنها بیسواد و 89 درصد آنان دارای سواد ابتدایی تا فوق لیسانس بودند و همچنین بالاترین میزان سواد مربوط به افراد داری مدرک سیکل با 66.5 درصد بوده است.

به گفته ربیع زاده، بیسوادی به عنوان عامل اصلی اعتیاد مطرح نیست گرچه سطح سواد به عنوان عامل بازدارنده ای محسوب می شود.

وی در مورد اشتغال و بیکاری این افراد نیز گفت: حدود 6 درصد گروه مورد بررسی بیکار مطلق و 94 درصد آنها شاغل آزاد، قراردادی، شرکت و ... بودند که در مشاغل آزاد شغلهای فنی مانند صافکاری، نقاشی و ... در درجه اول قرار داشتند.

دبیر شورای هماهنگی ستاد مبارزه با مواد مخدر استان تهران با اشاره به اینکه چه مواد مخدر روز به روز در حال تغییر است گفت: تا کنون نگران مصرف کراک و شیشه در میان جوانان بودیم اما در حال حاضر این مواد صنعتی مصرفشان بسیار پایین و به حد صفر آمده و مجدداً چرخه مواد مخدر به سمت مواد سنتی حرکت کرده است.

وی به ترکیب سنی گروه مورد بررسی معتادان تحت درمان اشاره کرد و گفت: 655 نفر از این افراد یعنی حدود 64 درصد در سن جوان 18 تا 40 قرار دارند.

ربیع زاده تاکید کرد: باید با انجام اقدامات فرهنگی تلاش کنیم که آسیبهای ناشی از اعتیاد در میان خانواده، اجتماع و همچنین خود فرد کاهش پیدا کند.

 

کد خبر 2307588

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha