به گزارش خبرگزار ی مهر، دکتر سیدتقی نوربخش گفت: براساس مصوبه مجلس شورای اسلامی سازمان تأمیناجتماعی مکلف شده به فرزندان و همسران بیمهشده متوفی که کمتر از 10 سال سابقه پرداخت حقبیمه دارد به نسبت سنوات مستمری پرداخت کند.
وی ادامه داد: براساس قانون اصلاح مواد 43، 44 و 80 قانون تأمیناجتماعی مصوب مجلس شورای اسلامی و پس از الحاق سه تبصره به بند سوم ماده 80 قانون مذکور، تسهیلات جدید و دایره حمایت و ارائه خدمات به بازماندگان وسیعتر و پرداخت مستمری به «نسبت سنوات پرداخت حقبیمه» نیز به تعهدات سازمان تأمیناجتماعی افزوده شده است.
نوربخش گفت: براساس قانون پرداخت مستمری به بازماندگان مصوب سال 76 درصورتی که بیمهشده متوفی فاقد شرایط مقرر در اصلاحیه بند 3 ماده 80 قانون بوده و سوابق پرداخت حقبیمه وی از یک تا 10 سال بود، بازماندگان بیمهشده متوفی غرامت مقطوع فوت دریافت میکردند. اما به موجب قانون جدید مصوب سال 92، به بازماندگان واجد شرایط بیمهشده متوفی که کمتر از 10 سال سابقه پرداخت حقبیمه داشته باشد متناسب با سنوات پرداخت حقبیمه مستمری تعلق میگیرد.
وی افزود: در قانون مذکور همسران و فرزندان بیمهشده متوفی از دریافت مستمری به نسبت سنوات پرداخت حقبیمه بهرهمند میشوند، اما به پدر و مادر اشارهای نشده است، بنابراین هریک از والدین واجد شرایط کماکان از غرامت مقطوع فوت به نسبت سهام مقرر در قانون برخوردار خواهند شد.
مدیرعامل سازمان تأمیناجتماعی اظهار داشت: ملاک محاسبه ریز دستمزد مبنای تعیین مستمری برقراری مشمولین قانون پرداخت مستمری به بازماندگان متناسب با پرداخت حقبیمه، تبصره ذیل ماده 77 قانون تأمیناجتماعی خواهد بود و حداقل مستمری قابل پرداخت به بازماندگان بیمهشده متوفی نیز بر مبنای ماده 111 قانون تأمیناجتماعی، از حاصلضرب حداقل دستمزد سال فوت بیمهشده و سنوات پرداخت حقبیمه تقسیم بر 30 به دست میآید.
وی تصریح کرد: درمورد بیمهشدگانی که فوت آنها قبل از تصویب قانون فوق واقع شده حداقل دستمزد (سال تصویب قانون) یعنی سال 1392 ملاک محاسبه مستمری است.
نوربخش ادامه داد: مفاد این بخشنامه مشمول کسانی که به هر نحو از شمول قانون تأمیناجتماعی خارج و مشمول سایر صندوق بازنشستگی شدهاند، نمیشود.
نظر شما