حسین کاظمی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: هم اکنون تمام واحدهای تولید شن و ماسه حاشیه رود بشار به صورت غیرقانونی فعالیت می کنند.
وی بیان کرد: کارگروه سیل و طغیان رودخانه از سال 83 با توجه به برداشت های صورت گرفته هرنوع برداشت را ممنوع کرد و مجوزی برای برداشت ارائه نداد با این حال این کارخانه ها به صورت شبانه اقدام به برداشت شن و ماسه از حریم رودخانه می کردند.
کاظمی تغییر مرفولوژی، اکولوژی، پایین افتادن کف بستر رودخانه و تخریب تاسیسات و ابنیه فنی کنار رودخانه همچون پل ها و خطوط انتقال آب و گاز را از جمله خسارتهای وارد شده به رود بشار دانست و گفت: میزان خسارت به این رودخانه بسیار زیاد بوده و به هیچ وجه قابل جبران نیست.
وی تاکید کرد: کاهش 4.5 متری سطح رودخانه و در معرض خطر ریزش قرار گرفتن سه پل ورودی شهر یاسوج و مختار از دیگر تبعات برداشت بستر رودخانه از سوی این واحدهاست.
مدیرکل دفتر فنی استانداری کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: این واحدهای شن و ماسه پس از مدتی تعطیلی هم اکنون به صورت غیر قانونی و بدون داشتن مجوز از نهادهایی همچون محیط زیست، استاندارد، صنعت و معدن و تجارت و آب منطقه ای فعالیت می کنند.
دستگاههای متولی کوتاهی کردند
وی با اشاره به کوتاهی های انجام شده در این خصوص از سوی سازمان صنعت، معدن وتجارت، آب منطقه ای و در مقطع کنونی محیط زیست استان، گفت: موضوع انتقال واحدهای تولید شن و ماسه از حاشیه رودخانه بشار از سال 80مطرح بوده و پس از یک دهه در سال 91عملیاتی شد اما در غفلت دستگاههای متولی بازهم این صنایع شروع به کار کرده اند.
کاظمی رودخانه بشار را ظرفیتی کم نظیر برای گردشگری دانست و گفت: باید با زیباسازی حریم این رودخانه از سوی مسئولین بسترهای شکوفایی این ظرفیت را مهیا کرد.
وی بیان داشت: هم اکنون 80 مجوز سنگ شکن کوهی صادر شده که 45مورد در شهرستان بویراحمد است و این نیازها به شن و ماسه رودخانه ای را از بین می برد.
به گزارش خبرنگار مهر، 17واحد تولید شن و ماسه، طی 30سال گذشته آنچنان رود خروشان و زلال بشار را مورد تجاوز قرار داده و با لودرها و بولدوزرهای خود شب و روز و وقت و بی وقت بر پیکر نحیفش زخم زده اند که از آن رود سرزنده و زندگی بخش جز پیکری بی جان نمانده است.
نظر شما