به گزارش خبرنگار مهر، کیخسرو چنگلوایی پیش از ظهر امروز در نشست مطبوعاتی اظهار کرد: در سفری که رئیس جمهور سال گذشته به استان داشت، یک و نیم میلیون دلار معادل سه هزار و 900 میلیارد تومان از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی برای اجرای طرح های زیربنایی مثل شبکه های فرعی آبیاری و زهکشی زیر زمینی در قالب طرح مقام معظم رهبری (550 هزار هکتاری) به استان برای اجرای عملیات زیر بنایی در سطح 240 هزار هکتار اختصاص پیدا کرد.
وی افزود: مجری این طرح موسسه جهاد نصر است که در 19 شهرستان استان این کار را انجام خواهیم داد به گونه ای که این بزرگترین طرح زیر بنایی و آبی و خاکی در بخش کشاورزی کشور است. 75 هزار هکتار تمام شده و به بهره برداری رسیده و 100 هزار هکتار در حال اجراست. در سال 93 نیز 46 هزار هکتار مناقصه اش برگزار شده و 22 هزار هکتار آن در حال اجراست. البته این هکتارهایی که تمام شده از محل اعتبارات قبلی بوده و این اعتبارات مذکور استمرار آن اعتبارات دولتی قبلی است. در این هفته بخشی از آن افتتاح خواهد شد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان خوزستان تصریح کرد: برای اجرای طرح 550 هزار هکتاری در هفته گذشته 250 میلیون دلار این مبلغ را اختصاص دادند. یک هزار و 900 میلیارد تومان از طریق فاینانس خارجی با چین برای همین کارها به ما اختصاص دادند و سرجمع ظرف سه سال پنج هزار و 800 میلیارد تومان به ما اختصاص پیدا می کند.
چنگلوایی بیان کرد: بخش کشاورزی به عنوان یکی از مهمترین زیر بخش های اقتصادی کشور و اساسی ترین بخش کشور با رسالت عظیمی دارد که تامین غذای پایدار است در کل جهان به عنوان یکی از عوامل اصلی فرآیند توسعه همه کشورها به شمار می رود. در کشور ما بخش عمده ای از درآمد و اشتغال به کشاورزی وابسته است؛ بنابراین بدون توجه به جایگاه و نقش کشاورزی و تبیین اهمیت به آن نمی توانیم از اقتدار و استقلال ملی بزنیم.
وی ادامه داد: تنوع اقلیمی، زیستی و جغرافیایی از طرفی و وظایف گسترده و متنوع حاکمیتی مثل تامین امنیت غذایی و سلامت غذا و حفظ تنوع زیستی از طرف دیگر باعث شده تا کشاورزی مهمترین بخش در تحقق اهداف رفاه، سلامت، گردشگری و کمک به اقتصاد ملی باشد. استان خوزستان از نظر بخش کشاورزی جایگاه ویژه ای در کشور دارد به گونه ای که امروزه حداقل تولیدات محصولات کشاورزی استان 14 میلیون تن است که شامل انواع محصولات زراعی، باغی، دامی و شیلاتی می شود. با این رقم خوزستان مقام اول را در تولیدات کشاورزی کشور دارد و 110 نوع انواع محصولات زراعی و باغی در استان کشت می شود.
50 درصد صادرات خرمای کشور از خوزستان
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان خوزستان تاکید کرد: طی چند سال گذشته محصولاتی مثل زعفران و پسته در شهرستان های شرقی استان تولید شده است که این امر نشان دهنده امکان توسعه و تنوع بخشی محصولات را در استان نشان می دهد. مقام اول تولید گندم، ذرت، نباتات صنعتی، گل مریم و صادرات خرما را داریم. 38 درصد سطح زیر کشت و تولید ذرت در خوزستان است. 50 درصد صادرات خرمای کشور مربوط به خوزستان است. در تولید برخی محصولات مثل سبزی، صیفی، گل رز و خرما مقام دوم کشور را داریم. همچنین در تولیدات شیلاتی و آبزیان، گل نرگس و شلتوک هم مقام سوم کشور در اختیار خوزستان است.
چنگلوایی عنوان کرد: در زمینه اجرای فعالیت های آب و خاک و امور زیربنایی با فاصله بسیار زیادی نسبت به استانهای دیگر قرار داریم. در بخش مبارزه بیولوژیکی با عوامل زیان رسان و آفات و بیماری ها با سطحی معادل 75 هزار هکتار در سال، بیشترین سطح مبارزات غیر شیمیایی بر علیه عوامل زیان رسان را داریم. در بحث تولید محصول سالم استان ما جایگاه ویژه ای دارد بیش از 17 نوع از محصولات ما برند سبز استاندارد را گرفته اند و روز به روز در حال افزایش هستند. امکانات، منابع تولید، تنوع شرایط اقلیمی استان این امکان را به ما می دهد که حداقل 25 میلیون تن تولید انواع محصولات کشاورزی را در آینده ای نه چندان دور داشته باشیم.
وی در ارتباط با خرید گندم در استان گفت: استان خوزستان جزو مهمترین تولید کنندگان گندم از نظر کمیت و کیفیت است. بهترین کیفیت گندم تولیدی کشور متعلق به این استان است. خرید گندم تضمینی ما تاکنون بدون گندم های تحت عنوان بذری و خود مصرفی و بخش خصوصی یک میلیون و 30 هزار تن است. 960 هزار تن خرید تضمینی و 70 هزار تن خرید توافقی شرکت های دولتی داشتیم ضمن اینکه سال گذشته 720 هزار تن خرید تضمینی داشتیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان خوزستان بیان کرد: چغندر قند یکی از مهمترین محصولات در بحث تناوب است و به پایداری تولید کمک می کند که به دلیل تعطیل شدن کارخانجات قند اهواز و دزفول در 12 سال اخیر این محصول مهم و پردرآمد از چرخه تولید استان حذف شده است و در حقیقت کشت آن به دلیل عدم وجود کارخانجات قند منتفی شد. با تلاش این اداره و علاقمندی کشاورزی در سال گذشته بعد از آن مدت طولانی و برای اولین بار در سطح دو هزار و 10 هکتار چغندر قند کشت شد و ناچار شدیم که با کارخانه قند اصفهان قرارداد ببندیم و به آنجا حمل بشود. عیار قند و عملکرد چغندر ما در سال گذشته افزایش خوب و تفاوت چشمگیری داشت به طوری که در سال های گذشته این درصد و عیار قند حداکثر 12 درصد بوده است اما سال گذشته این درصد به 14 و نیم درصد رسیده است. از نظر عملکرد نیز از 37 تن در هکتار به 55 تن در هکتار رسیده ایم.
چنگلوایی گفت: در کشاورزی استان عملکردهای بالای 80 تن در هکتار زیاد داشتیم و امسال رکورد تا 110 تن در هکتار هم داشتیم. برخی از اراضی قبل از اجرای زهکشی زیر زمینی متوسط عملکرد و برداشتشان 700 کیلوگرم بوده است که بعد از اجرای طرح متوسط برداشت آنها حداقل چهار تن در هکتار است.
استخدام 505 نفر در جهادکشاورزی خوزستان
وی در ارتباط با تسهیلات کشاورزی گفت: اعتبارات صندوق توسعه ملی به صورت تسهیلات بانکی است که امسال 250 میلیارد تومان با نرخ 13 درصد بهره سهم استان است. این تسهیلات در بخش های زراعت، باغبانی، دام، طیور، شیلات، آبزیان، صنایع تکمیلی و تبدیلی، مکانیزاسیون و تمام بخش های کشاورزی پرداخت می شود. تاکنون 25 میلیارد و 500 میلیون تومان آن به بانک کشاورزی ابلاغ شده است. سال گذشته از طریق شش بانک عامل پرداخت می شد که خوب همکاری نکردند و عملکرد خوبی نداشتند به همین دلیلی امسال تنها بانک های عامل سپه و کشاورزی هستند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان خوزستان در پایان گفت: حدود 505 نفر سهمیه استخدام استان خوزستان است که در مرحله اول 168 نفر از آنها استخدام می شود و به طور کلی ابلاغشان صادر شده و کارهای گزینش این 505 نفر نیز انجام شد.
نظر شما