۲۰ خرداد ۱۳۹۳، ۱۵:۰۷

مشاهده بیماری لمپی اسکین در آذربایجان غربی/هشدار جدی دامپزشکی به دامداران

مشاهده بیماری لمپی اسکین در آذربایجان غربی/هشدار جدی دامپزشکی به دامداران

ارومیه – خبرگزاری مهر: مدیرکل دامپزشکی استان آذربایجان غربی از مشاهده دو گونه بیماری لمپی اسکین در این استان خبر داد و از دامداران خواست به توصیه های این اداره کل عمل کنند.

به گزارش خبرنگار مهر، شهرام دیلمقانی ظهر سه شنبه در گفتگو با خبرنگاران با بیان اینکه از اوایل هفته جاری اقدامات کنترلی برای شیوع این بیماری در استان آغاز شده است اظهارداشت: کانون این بیمارستان در شهرهای بوکان و میاندوآب مشاهده شده است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر سمپاشی مکانهای دام و واکسیناسیون دامها در کانونهای شناسایی شده بصورت منظم اجرا می شود عنوان کرد: دامداران برای جلوگیری ازشیوع این بیماری از نقل و انتقال دام تا حد امکان خودداری کنند چرا که عامل اصلی این بیماری نقل و انتقال است ک دامداران باید از رفت وآمد در میادین دام بطور جدی خودداری کنند.

دیلمقانی از برگزاری کلاسهای آموزشی برای آشنایی با این بیماری خبر داد و گفت: با توجه به اینکه از سالهای گذشته فصل تکثیر این بیماری مد نظر دامپزشکی استان بوده لذا در این زمینه کلاسهای آموزشی برای دامداران و دامپزشکان و بخش خصوصی و همچنین اطلاعیه ها و بروشورهایی در میادین دام استان توزیع شده است.

وی با تاکید بر اینکه این بیماری جزوبیماریهای مشترک انسان و دام نیست و قابلیت سرایت به انسان را ندارد گفت: بیماری لمپی اسکین در دام های سنگین گاو و گوساله مشاهده می شود و دام های آلوده، فرآورده های خام دامی، تجهیزات، لوازم موجود در دامداری های آلوده، نهاده های دامی آلوده و از همه مهم تر حشرات و مگس خونخوار از راه های انتقال این بیماری محسوب می شوند.

 

بیماری لمپی اسکین یک بیماری پوستی ویروسی با سرعت انتشار بالا است و خسارت های اقتصادی سنگینی با کاهش تولیدات دامی، ضایعات پوستی و تلفات در جمعیت گاوی وارد می سازد، این ویروس در تعدادی از دامداری ها و روستاهای استان های آذربایجان غربی،‌ ایلام،‌ کردستان و کرمانشاه گزارش و مورد تایید آزمایشگاهی قرار گرفته است.

این بیماری ویروسی با علایم خاص توان شیوع بالایی در مدت زمان کوتاه دارد و تب بالا، آب ریزش چشم، بینی و مشکلات حاد تنفسی، خرخر کردن، برجستگی خاص در پوست یا همان تاول دکمه مانند، کاهش شیر، سقط جنین، کاهش شیر و عدم توانایی حرکت به دلیل تورم پاها در دام از جمله علایم بیماری است.

این بیماری که مختص دام بوده و قابل انتقال به انسان نیست،‌ زمانی محدود به قاره آفریقا بوده و در سالهای اخیر در سایر کشورها از جمله مصر، اردن، لبنان، فلسطین اشغالی، عمان،‌عراق و ترکیه بروز کرده است.

به منظور جلوگیری از بومی شدن بیماری، سازمان دامپزشکی کشور در حال حاضر سیاست حذف و ریشه کنی بیماری را بر پایه تشدید اقدامات بهداشتی – قرنطینه ای و معدوم سازی دام های بیمار به اجرا گذاشته است.

از آنجایی که انتقال عامل بیماری علاوه بر تماس با گاوهای بیمار و محصولات خام دامی آلوده به ویروس، از طریق گزش حشرات (پشه ها و مگس های خونخوار) به طور مکانیکی صورت می گیرد و با توجه به شرایط آب و هوایی فعلی، وزش بادهای شدید طی روزهای اخیر و دمای هوا که مناسب تکثیر و فعالیت حشرات ناقل می باشد،  بسیج امکانات در قالب اکیپ های واکنش سریع در سطح استان های درگیر، برای جلوگیری از گسترش بیماری و خاموش کردن بیماری در کانون های اولیه آن ضروری است.

سازمان دامپزشکی کشور از دامداران تقاضا می کند که در صورت مشاهده هر گونه علایم بیماری در گاوها، اعم از تب همراه با ضایعات پوستی غیرمعمول، مراتب را به نزدیک ترین واحد دامپزشکی گزارش کرده و از هر گونه نقل و انتقال گاوها بدون مجوز دامپزشکی خودداری کنند.

کد خبر 2308713

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha