۲۰ خرداد ۱۳۹۳، ۱۶:۴۶

سجادي‌پور خبر داد:

افزايش دو برابري ظرفيت سردخانه‌هاي يزد/ خسارت 1240 ميليارد تومانی به كشاورزان استان

افزايش دو برابري ظرفيت سردخانه‌هاي يزد/ خسارت 1240 ميليارد تومانی به كشاورزان استان

يزد - خبرگزاري مهر: رئيس سازمان جهاد كشاورزي استان يزد از افزايش ظرفيت سردخانه هاي اين استان خبر داد و گفت: ظرفيت سردخانه هاي استان يزد به 12 هزار تن مي رسد.

به گزارش خبرنگار مهر، سيد جمال سجادي‌پور، پيش از ظهر امروز در نشستي خبري به مناسبت هفته جهاد كشاورزي اظهار داشت: يكي از عمده ترين مشكلات كشاورزان يزد، عدم امكان خريد محصولات آنهاست زيرا امكان ذخيره محصولات وجود ندارد و اين امر در بسياري موارد به ضرر كشاورزان تمام مي شود.

وي عنوان كرد: عمده محصولات كشاورزي استان يزد تازه خوري است و كشاورز نمي تواند محصول خود را به دليل نبود سردخانه، سه يا چهار روز بيشتر نگه دارد و اين امر سبب مي شود با هر قيمتي كه واسطه ها بخرند، اقدام به فروش محصول خود كند.

رئيس جهاد كشاورزي استان يزد بيان كرد: اما طي دو سال گذشته سرمايه‌‌گذاري‌هاي خوبي در زمينه توسعه سردخانه‌هاي استان يزد صورت گرفته به نحوي كه در دو سال گذشته ظرفيت سردخانه هاي استان به 6 هزار و 900 تن رسيد و اين ميزان نيز به زودي با 100 درصد افزايش به 12 هزار تن خواهد رسيد.

گرماي بيش از حد هوا گردوهاي استان يزد را پوك كرد

وي در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به خسارت هاي وارد شده به كشاورزان استان يزد به دنبال خشكسالي يا سرمازدگي ها عنوان كرد: در سال زراعي گذشته، كشاورزان يزدي بيش از هزار و 240 ميليارد تومان خسارت ديدند كه 940 ميليارد تومان از اين رقم مربوط به خشكسالي و بقيه مربوط به سرمازدگي بهاره بوده است.

سجادي‌پور عنوان كرد: گرمازدگي نيز در سال گذشته خسارات بسياري در استان يزد بر جاي گذاشت به نحوي كه به دنبال گرم شدن بيش از حد هوا، گردوي اغلب درختان باغ هاي استان يزد پوك شد.

وي با اشاره به اينكه اغلب محصولات كشاورزي در استان يزد بيمه كشاورزي است، تصريح كرد: غرامتي كه بيمه پرداخت مي كند، يك دهم خسارتي است كه به كشاورزان وارد مي شود و اين غرامت به هيچ وجه پاسخگوي كشاورزان نيست به همين دليل رغبت به بيمه كردن محصولات كشاورزي هر سال كمتر مي شود.

رئيس سازمان جهاد كشاورزي استان يزد ادامه داد: كشاورزان استان نياز به حمايت هاي جدي دارند و بيمه به تنهايي نمي تواند پاسخگوي خسارات آنها باشد.

تفت و مهريز بيشترين تاثيرپذيري را از قنوات دارند

وي در بخش ديگري از اين نشست با اشاره به اينكه احياي قنوات در روستاها بر عهده جهاد كشاورزي است، اظهار داشت: در حال حاضر دو هزار قنات در شهرستان تفت وجود دارد و اين شهرستان بيشترين تاثير را از پرآب يا كم بودن قنوات مي پذيرد و بعد از تفت، تاثيرپذيري مهريز بالاست.

سجادي پور با اشاره به اينكه براي احياي قنوات اقداماتي انجام شده اما بايد پذيرفت كه بحران آب در يزد واقعيتي است كه درگير آن شده ايم و در حال حاضر سالانه 110 چاه جابجا يا كف شكني مي‌شود و كيفيت آب نيز به شدت افت كرده است.

وي از تهيه طرحي در زمينه كاهش بحران آب خبر داد و اظهار داشت: اگر اين طرح در شوراي عالي آب كشور تصويب شود، بر اساس آن سه هزار بابت استخر احداث مي‌شود، براي احداث كانال آب اقدام مي‌شود و آبياري تحت فشار توسعه مي‌يابد.

سجادي‌پور در بخش ديگري از سخنان خود با تاكيد بر توسعه كشت گلخانه اي و لزوم توجه به اين نوع از كشت اظهار داشت: در كشت گلخانه‌اي، آب مصرفي يك دهم كشت باز است در حالي كه بهره وري آن بسيار بالاتر است و محصول قابل برداشت از همان سطح زير كشت، در گلخانه ها 10 برابر است.

امنيت غذايي يزد نبايد دستخوش مشكلات آب شود

وي عنوان كرد: بنابراين در زماني كه با محدوديت منابع آبي مواجه هستيم، نبايد كشاورزي را متوقف كنيم زيرا امنيت غذايي استان دچار تهديد مي‌ شود بلكه بايد روش‌هاي كشت را اصلاح كرد.

رئيس سازمان جهاد كشاورزي استان يزد همچنين با اشاره به اراضي كشاورزي استان يزد اظهار داشت: از حدود 170 هزار هكتار اراضي كشاورزي قابل كشت استان يزد، در حال حاضر حدود 130 هزار هكتار آن يعني حدود 75 درصد زير كشت مي رود كه اين ميزان زير يك درصد اراضي زير كشت كشور است.

وي عنوان كرد: از ميزان اراضي زير كشت استان يزد، حدود 60 درصد باغي، بيش از 39 درصد زراعي و كمتر از يك درصد نيز كشت گلخانه اي است.

سجادي پور خاطرنشان كرد: از نظر شيوه كشت، تقريبا همه اراضي استان يزد به صورت آبي كشت مي شوند كه لازم است با توجه به بحران هاي آبي استان يزد، آبياري تحت فشار يا كشت هاي گلخانه اي هرچه سريعتر جايگزين شوند.

اجراي بيش از 5 هزار هكتار آبياري تحت فشار در يزد

وي عنوان كرد: در اين راستا از محل اعتبارات سال 90، بيش از پنج هزار هكتار آبياري تحت فشار در استان يزد اجرا شده كه سه هزار و 500 هكتار آن در هفته جهاد كشاورزي امسال به بهره برداري خواهد رسيد.

سجادي‌پور ادامه داد: براي تمامي آبياري هاي تحت فشار اجرا شده، به ازاي هر هكتار، 3.5 ميليون تومان تسهيلات بلاعوض به كشاورزان پرداخت شده است.

وي در مورد محصولات برداشت شده از اراضي استان يزد در سال گذشته نيز اظهار داشت: در سال گذشته يك ميليون و 227 هزار تن محصول كشاورزي در استان يزد برداشت شده كه اين رقم 1.2 درصد كل محصولات كشاورزي توليد شده در سطح كشور است.

سجادي پور با اشاره به اينكه استان يزد در زمينه توليد بسياري از محصولات كشاورزي و دامي در استان يزد حائز رتبه‌هاي برتر است، اظهار داشت: يزد هم اكنون در زمينه توليد و كشت محصول زراعي روناس در كشور رتبه نخست را داراست كه اغلب سطح زيركشت اين محصول در شهرستان اردكان است.

رتبه نخست استان يزد در توليد بسياري از محصولات كشاورزي و دامي در كشور

وي با اشاره به اينكه يزد در زمينه توليد پسته، زعفران، محصولات گلخانه اي، انار و زردآلو نيز در كشور پيشتاز است، عنوان كرد: در اين محصولات يزد رتبه‌هاي دوم و سوم را داراست.

سجادي پور با اشاره به اينكه يزد در زمينه توليد بادام نيز در گذشته شرايط بسيار خوبي در كشور داشت، اظهار داشت: خشكسالي هاي متوالي در سال‌هاي اخير سبب شده بسياري از باغ هاي بادام در استان يزد به ويژه شهرستان تفت خشك شوند و يزد در اين زمينه جايگاه خود را از دست بدهد.

وي در مورد توليد گوشت مرغ، گوشت قرمز، ماهي، ماكيان و ... نيز به ارائه آماري پرداخت و اظهار داشت: يزد هم اكنون در زمينه توليد گوشت مرغ و تخم مرغ به خودكفايي رسيده و معادل جمعيت استان، نياز استانهاي ديگر را نيز در اين زمينه تامين مي كند.

خودكفايي يزد در توليد گوشت مرغ

سجادي پور عنوان كرد: اما در زمينه توليد گوشت قرمز نياز به سرمايه گذاري وجود دارد زيرا 10 هزار تن كمتر از نياز استان توليد داريم.

وي ادامه داد: در زمينه توليد گوشت بلدرچين، كبك، شترمرغ و بوقلمون نيز در كشور حائز رتبه هاي خوبي هستيم و عمده محصولات در اين زمينه به خارج از كشور صادر مي‌شود.

رئيس سازمان جهاد كشاورزي استان يزد در مورد پرورش ماهي در استان يزد نيز اظهار داشت: به رغم اينكه تصور مي شود در يزد امكان پرورش ماهي وجود ندارد، در سال گذشته 953 تن ماهي در اين استان توليد شد و يزد اكنون تنها استاني است كه اجازه تحقيقات و پرورش و توليد ماهي تيلاپيا در كشور را داراست.

امتياز انحصاري يزد در پرورش ماهي تيلاپيا

سجادي‌پور خاطرنشان كرد: پرورش و تحقيقات در زمينه ماهيان خاوياري و كپور ماهيان نيز انجام شده و ماهي سفيد نيز به صورت آزمايشي پرورش داده شده و از آنجا كه بسيار خوب جواب داده است، قرار است 100 هزار قطعه بچه ماهي سفيد به استان يزد ارسال شود.

وي، علت ارائه امتياز پرورش ماهي تيلاپيا تنها به استان يزد را عدم اتصال آبهاي يزد به آبهاي آزاد دانست و گفت: ماهي تيلاپيا به لحاظ اينكه اگر به آبهاي آزاد راه پيدا كند، از بچه ماهيان ديگر براي تغذيه استفاده مي كند، براي محيط زيست دريا و رودخانه بسيار خطرناك است.

سجادي پور در اين نشست همچنين به بررسي ظرفيت هاي كشاورزي در استان يزد پرداخت و اظهار داشت: هم اكنون تنها از 20 درصد ظرفيت هاي استان يزد در حوزه كشاورزي استفاده مي‌شود.

کد خبر 2308848

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha