جابر ثوابی در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به موقعیت ویژه جغرافیایی آذربایجان غربی و وقوع حوادث طبیعی و غیر طبیعی متعدد در مناطق مختلف شهری و روستایی، افزود: سیل و زلزله از جمله مسائلی است که استان در معرض تهدید این حوادث و بلایای طبیعی بوده که در این راستا برای آمادگی نیروهای امداد و نجات باید نقشه خطر پذیری مناطق مختلف با اطلاعات جمعیتی و ... تدوین و در اختیار نهاد و سازمانهای امدادی قرار گیرد.
ویبا اشاره به وجود 10 هزار نفر نجاتگر، امدادگر و نیروی آموزش دیده در جمعيت هلال احمر آذربایجان غربی، اظهار داشت: امسال در قالب طرح جهادی برنامه ريزي براي آموزش 20 هزار نفر انجام شده که در صورت همکاری نهاد و دستگاههای اجرایی برای ایجاد زمینه ارائه آموزشهای اولیه امداد و نجات تا پايان امسال تعداد امدادگران هلال احمر آذربايجان غربي به 30 هزار نفر افزايش مي يابد.
معاون امداد و نجات جمعیت هلال احمر آذربایجان غربی ضمن تاکید بر اینکه باید تا انتهای برنامه پنجم، یک درصد از جمعیت استان امدادگر آموزش دیده باشند تا در مواقع بحران و لزوم مورد استفاده قرار گيرند، ادامه داد: تجهیز نیرو های آموزش دیده نیز برنامه ریزی شده و به همه افرادی که موفق به گذراندن دوره های آموزشی شده و شرایط لازم را کسب کنند کارت شناسایی، اقلام هویتی و امدادی دریافت تا در صورت نیاز بلافاصله وارد عمل شوند.
وی از برنامه ریزی برای اجرای 11 مانور میدانی در مناطق مختلف استان خبر داد و اعلام کرد: این مانورها با هدف اجرای اصل خودکفایی تیم های عملیاتی جمعیت هلال احمر، تمرین برای حضور در شهرستانهای دیگر برای انجام عملیات، اجرای آن در زمان واقعی، شناسایی نقاط ضعف و تلاش برای رفع معایب و کمبودها برگزار شدند.
ثوابی ضمن تاکید بر حفظ آمادگی و افزایش توانایی نیرو های امدادی و پرسنل این جمعیت و همچنین ایجاد هماهنگی بیشتر با دیگر سازمانها و ارگانهای دخیل در مدیریت بحران، يادآور شد: دوره های مختلف بازآموزی و مانور های متعددی دور میزی و میدانی در سطح شهرستانهای استان با مدیریت جمعیت هلال احمر در طول سال اجرا مي شود.
وی خواستار شناسایی مکانهای سیل خیز آذربایجان غربی و انجام اقدامات مقابله ای برای جلوگیری از جاری شدن سیلابهای مخرب در سطح استان شده و ادامه داد: احداث دیوار سیل بند در حاشیه روستاها بویژه در شهرهای ماکو، شوط، خوی، ارومیه، میاندوآب و سلماس، لایروبی به موقع رودخانه ها و مسیل ها در نقاط بحرانی و جلوگیری از ساخت و سازهای در حریم رودخانه ها و مسیل ها برای مدیریت بحران ضروری است.
نظر شما