سومین برنامه «در کوچههای آفتاب» به منظور دیدار و احوالپرسی از استاد حمید سبزواری با حضور شاعران و هنرمندان در منزل وی برگزار میشود.
به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، سومین برنامه «در کوچههای آفتاب» به منظور دیدار و احوالپرسی از استاد حمید سبزواری با حضور شاعران، خبرنگاران و سایر هنرمندان در منزل وی به همت سازمان هنری رسانهای اوج برگزار میشود.
- See more at: http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13930321000499#sthash.adfAB3fQ.dpufبه گزارش خبرنگار مهر، سومین برنامه «در کوچههای آفتاب» به همت سازمان اوج و به منظور دیدار و احوالپرسی از استاد حمید سبزواری با حضور شاعران، خبرنگاران و سایر هنرمندان در منزل وی برگزار میشود.
این برنامه از ساعت 17 امروز چهارشنبه 21 خردادماه در منزل استاد سبزواری در خیابان یخچال تهران برگزار میشود و شاعران، هنرمندان و اهالی رسانه در این مراسم شرکت خواهند کرد.
حسین ممتحنی، متخلص به حمید متولد 1304 در سبزوار است و به همین دلیل و نیز به دلیل برخی فعالیت های سیاسی در بزرگسالی به حمید سبزواری شهرت پیدا کرده است. پدرش عبدالوهاب و پدر بزرگش ملا محمد صادق ممتحنی هر دو شاعر بودند . اصول شاعری را از پدر خود آموخت که در بزرگسالی نابینا شده بود .از آنجائیکه مادرش بانویی باسواد بود و تمام حروف را در دوران پیش از مدرسه به او آموزش داده بود وقتی به مدرسه رفت در کلاس اول می توانست بسیاری از کتاب ها را بخواند .
از همان ابتدا طبع شعر و علاقه و استعداد موسیقی در وجود حمید عجین شده بود ، به همین خاطردر دوران مدرسه گاهی ، شعرهای موجود در کتاب ها را برای خودش و سایر هم کلاسی ها بصورت آهنگین زمزمه می کرد .پدرش از دوران کودکی متوجه طبع شاعرانه حمید شد .
وی در ایام ماه محرم یکی از سالهای کودکی حمید جریان شهادت حضرت علی اصغر را برای پسرش تعریف کرد و حمید به صورت خودجوش برای این قضیه شعری سرود و پدرش به اصلاح آن پرداخت . از آن به بعد شعر گفتن را به صورت جدی تری دنبال کرد .
استاد چند دهه ابتدایی عمر را در شهر زادگاه خود سپری کرد در آن سالها به انجمن های شعر سبزوار می رفت و با برخی شاعران قدیمی و معلمان بازنشسته ادبیات سبزوار آشنایی نزدیکی برقرار کرد . آقایان شاهرخی، مروجی، مجمع الصنایع، فاضل و ... از دوستان دوران جوانی حمید در سبزوار بودند. همچنین دکتر علی شریعتی نویسنده و اندیشمند بزرگ معاصر نیز از مرتبطین با حمید سبزواری بوده است و مهمتر از همه اینکه شروع آشنایی و دوستی استاد سبزواری با مقام معظم رهبری مربوط به همان سالهایی است که آیت الله خامنه ای که در آن زمان طلبه جوان و مبارزی بود ، در نتیجه تعقیب و گریزهای سیاسی با مأموران رژیم پهلوی مدتی در سبزوار و نزد دوستان انقلابی خود پنهان شده بود و نخستین دیدارهای نزدیک حمید و مقام معظم رهبری در آن سالها و در شهر سبزوار رقم خورد .
به خاطر فعالیت های انقلابی اش، در چند مرحله تاوان های سنگینی را تحمل کرد. از جمله اینکه پس از کودتای 28 مرداد از آموزش و پرورش اخراج شد اما مدتی بعد به استخدام بانک تجارت سبزوار درآمد و سپس زندگیش را به تهران انتقال داد و بدین ترتیب خود را به کانون فعالیت های انقلابی و سیاسی آن زمان رساند .
از آثار حمید سبزواری می توان به : دیوان اشعار، کاروان سپیده، یاد یاران، سرود درد، گزیده ادبیات معاصر و سرود سپیده اشاره کرد .استاد سبزواری در نتیجه مبارزات جانانه انقلابی ، سالها تلاش صادقانه شغلی و ذوق و قریحه بالای شاعری تاکنون افتخارات متعددی را کسب کرده است،
سرایش سرود خاطره انگیز خمینی ای امام که همزمان با ورود حضرت امام (ره) به ایران در فرودگاه مهرآباد اجرا و همه گیر شد. به خاطر اثر بخشی، زیبایی و اثرگذاری فوق العاده ای که دارد،در حال حاضر در حال ثبت در فهرست آثار معنوی کشور است، تحسین و تقدیر امام خمینی از برخی سروده های حمید سبزواری. به طوری که امام خمینی با شنیدن ترانه «ای مجاهد شهید مطهر» که در رثای آیت الله مطهری سروده شده بود ، فرمودند: انقلاب ما امروز به چنین سرودها و موسیقی هایی نیازمند است، مقدمه نویسی مقام معظم رهبری بر یکی از کتاب های شعر حمید سبزواری. به طوری که حمید تنها شاعری است که مقام معظم رهبری تا کنون برای کتاب وی مقدمه نوشته است، دریافت نشان درجه یک فرهنگ و هنر از دست ریاست جمهوری وقت ایران در دهه 70 و برگزیده شدن استاد به عنوان چهره ماندگار شعر و ادبیات کشور در سومین دوره از همایش چهره های ماندگار کشور در سال از جمله مهمترین مواردی است که استاد سبزواری را به چهرهای شاخص در ادبیات انقلاب کشور تبدیل کرده است.
نظر شما