حجت الاسلام عباسعلی قیاسی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این مطلب اظهار داشت: در جامعهی اسلامی به هرفعالیتی نمی توان عنوان فرهنگی داد، بلکه تلاش های فردی و جمعی زمانی عنوان فرهنگی به خود می گیرد که اولا بر اساس آموزه های قرآنی و اسلامی باشد و سپس به اعتلای انسان منجر شود.
وی فعالیت در عرصهی فرهنگ را با توجه به نیازهای جامعهی امروز مهمتر و ضروریتر از فعالیت در دیگر عرصهها عنوان کرد و گفت: اسلام برای تمامی شئونات زندگی و فردی دستورالعملهای در بطن خود دارد، بنا براین توجه به نهادینه کردن فرهنگ اسلامی از واجبات است؛ که این امر به بهبود سبک زندگی و تحقق سبک زندگی اسلامی منجر میشود و در نهایت به ارتقای دیگر شئونات زندگی فردی و اجتماعی از جمله اقتصادی نیز منتهی می شود.
وی همچنین ادامه داد: اگر انسان ها براساس آموزههای اسلامی، زندگی خانوادگی و اجتماعی خود را مدیریت کنند، سطح رفاه و معیشت مردم خود به خود ارتقاء مییابد.
آیتالله قیاسی در ادامه رجعت جمعی جامعه به آداب اسلامی چون وقف، زکات، تعاون و فعالیتهای عاملالمنفعه را از برکات نهادینه شدن فرهنگ اسلامی در جامعه میداند.
وی توجه به سه مؤلفهی باورها، ارزشها و رفتارهای افراد جامعه و اصلاح و ارتقاء آن را براساس اسلام از ویژگیهای فعالیت فرهنگی توصیف کرد و افزود: تبیین و تقویت اصول قرآنی، احکام و اخلاقیات اسلامی در سطح خانوادهها و نهادینه کردن آنها در رفتارهای اجتماعی، کاری فرهنگی است و چنین هدفی را میتوان با بهرهگیری از دستاوردهای فنی نوین ارتباطات جمعی محقق نمود.
گفتنی است، موسسهی الزهرا (س) اهر فعال ترین نهاد فرهنگی و مذهبی منطقه ارسباران است که فعالیتهای فرهنگی، آموزشی و مذهبی خود را از سال ۱۳۶۴ با برگزاری مراسم و برنامههای مختلف مذهبی و برگزاری کلاسهای آموزش قرآن و کمک درسی آغاز کرده و از سال ۱۳۷۴ با رحلت حجت الاسلام برقی و باحضور حجت الاسلام قیاسی به عنوان متولی و موسس موسسه الزهراء (س) این فعالیتها گسترده تر و منسجمتر شده است.
نظر شما