به گزارش خبرنگار مهر، سیدابوالفضل رضوی پیش از ظهر چهارشنبه در همایش توسعه پایدار روستایی و مشارکت اقتصادی روستائیان در بیرجند اظهار کرد: درحال حاضر کم توجهی به روستاها به عنوان پایگاه تولید و پایگاه اقتصاد مقاومتی آفت بزرگی است که در جامعه وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه تعریف درستی از روستا و توسعه در جامعه وجود ندارد، افزود: نباید روستائیان فقط در روستاها به عنوان پایگاه اقتصادی به کشاورزی و دامداری اکتفا کرده بلکه باید از تمام ظرفیت روستاها به عنوان شغل دوم استفاده کنند.
رضوی راه رسیدن به توسعه را مبارزه با فقره دانست و افزود: توسعه روستاها فرایندی همه جانبه، مستمر، تحول آفرین و مشارکت طلب بوده که دولت این عامل را در دستور کار خود قرارداده است.
وی با بیان اینکه هدف دولت توسعه پایدار در روستاها است، ادامه داد: در این رابطه مشارکت طلبی مردم درتوسعه پایدار مانند همه عرصهها نقش آفرین است.
رضوی با اشاره به اینکه یکی از شاخصهای توسعه نرخ درآمد و تولید ملی است، افزود: یکی از علل اصلی کاهش درآمد روستائیان عدم وجود برنامه استراتژیک برای توسعه پایدار روستاها بوده که این عامل سبب مهاجرت و تخلیه بسیاری از روستاها شده است.
وی با بیان اینکه درخراسان جنوبی درآمد سرانه خانوار کمتر از هزینههای خانوار است، اظهار داشت: متاسفانه در این استان بطور میانگین درآمد سالانه روستائیان شش میلیون و 756 هزار تومان است این در صورتی بوده که هزینه خانوار به طور میانگین سالانه هفت میلیون و 999 هزار تومان است.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور ادامه داد: عدم وجود برنامه استراتژیک در کشور برای توسعه روستاها، تبعیض در خدمت به مردم شهر و روستا و ضعیف نگه داشتن روستاها از لحاظ توان اقتصادی آنها از عوامل عدم توسعه روستاها به شمار می رود.
رضوی مشکلات اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی، زیست محیطی و امنیتی را از عوامل پنج گانه مضر تخلیه روستاها بیان کرد و افزود: ضریب خدمت رسانی به روستائیان نسبت به شهرها بسیار پایین است که باید خدمت رسانی صادقانه به مردم مورد توجه مسئولین قرار بگیرد.
اجرای طرح آمایش سرزمینی در خراسان جنوبی ضروری است
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور با اشاره به اینکه در حال حاضر طرح آمایش سرزمینی برای اجرای برنامه توسعه ششم در کشور در حال بررسی است، افزود: این طرح باید در خراسان جنوبی نیز انجام و به مرکز ارسال شود.
رضوی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در زمینه اقتصاد مقاومتی، اظهار کرد: برای تحقق گفتمان رهبری انقلاب، باید زمینه حضور مردم و فعالان اقتصادی در مسائل اقتصای و توسعه ای فراهم شود.
وی ادامه داد: راه مشارکت مردم در فعالیتهای سیاسی راحتر از فعالیتهای اقتصادی است که در این رابطه اگر حضور مردم در عرصه جنگ اقتصادی فراهم شود ما مانند عرصه جنگ نظامی درهشت سال دفاع مقدس موفق خواهیم بود.
رضوی با اشاره به اینکه باید برای اشتغال، افزایش توان اقتصادی و عدم مهاجرت روستائیان برنامههای مناسبی در کشور اجرا شود، بیان کرد: طرح استراتژیک توسعه روستاهای کشور به این منظور تا آخر تیرماه به تصویب هیئت دولت میرسد.
وی با بیان اینکه اجرای این طرح، زمانی در جامعه موفق آمیز خواهد بود که روستائیان در اجرای این طرح در کنار دولت بیشترین مشارکت را داشته باشند، اظهار کرد: در اجرای این طرح به میزان آورده مردم، دولت سه برابر آورده مردم تسهیلات با کارمزد چهار درصد پرداخت می کند.
رضوی ادامه داد: این تسهیلات در خصوص احداث واحد تولیدی و کارخانه به روستائیان پرداخت میشود و روستائیان تا چهار ماه آینده مهلت دارند در خصوص راه اندازی این واحدهای تولیدی اقدام کنند.
ضمانت دریافت تسهیلات در طرح استراتژیک توسعه روستاها، کارت یارانه روستائیان است
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور با اشاره به اینکه ضمانت دریافت تسهیلات در طرح استراتژیک توسعه روستاها، کارت یارانه روستائیان است، اظهار کرد: ما به دنبال توانمندسازی روستائیان به عنوان قشر زحتمکش جامعه هستیم و اجرای این قانون در روستاها در گرو همکاری آنها است.
رضوی عدم وجود درآمد در روستاهای استان را دلیل غیرمنطقی دانست و افزود: این دلایل به معنی کم توجهی به ظرفیت های استان است.
وی با اشاره به اینکه مهاجرت عامل اصلی نرخ منفی رشد در روستاهای کشور است، بیان کرد: ما به دنبال این هستیم که در مشارکت اقتصادی روستاها عملی وارد شویم و راه رسیدن به توسعه، فقرزدایی است.
رضوی با بیان اینکه استفاده از منابع طبیعی در روستاهای استان بلااستفاده است، ادامه داد: برای افزایش تولید ناخالص داخلی باید از توان اقتصادی همه اقشار جامعه استفاده کرد.
وی با اشاره به اینکه شورای هماهنگی توسعه روستایی در کشور تشکیل شده است، افزود: تلاش خواهیم کرد که این شورا در تمام استان ها نیز راه اندازی شود زیرا زمینه ساز توسعه روستاها است.
نظر شما