به گزارش خبرنگار مهر، محمد هادی حیدرزاده ظهر امروز در حاشیه افتتاح سیستم پایش آلایندگی چهار معدن شن و ماسه شهرستان قدس که با حضور معاون مالی و عمرانی فرماندار، رئیس اداره حفاظت از محیط زیست و رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان قدس برگزارشد اظهار داشت: شهرستان قدس قطب معادن استان تهران است و این معادن نیز بنا بر نوع فعالیت آلایندگی هایی دارند که سیاست کلی اداره حفاظت از محیط زیست کنترل این آلودگی ها است.
وی عنوان کرد: افتتاح سیستم هایی که امروز درمعادن وشکو، رضا، مهرعود و ماسه شو شهرستان قدس انجام شد همگی در راستای سیاست های کلان سازمان است، در واقع با مشکل جدی کم آبی که کشور و استان تهران با آن مواجه هستند این سیستم های تصفیه سازی پساب ها( کلاریفایر) و تکنولوژی کنترل گرد و غبار و ریز گردها( مه پاش) می تواند در بهینه سازی مصرف آب و مدیریت منابع آب موثر باشند.
فعالیت 63 معدن شن و ماسه در قدس
این مسئول ادامه داد: 63 معدن شن و ماسه در قدس فعالیت دارند که بر اساس برنامه های سازمان همگی موظف به استقرار این سیستم های تصفیه در معادن خود هستند و مدیران شهرستانی سازمان نیز همگی معادن را بر اساس پارامترهای اصلی حفاظت از محیط زیست بررسی می کنند که با شناسایی معادن آلاینده در صورت عدم رعایت الزامات، معدن متخلف پلمپ خواهد شد.
حیدر زاده تصریح کرد: با توجه به این که یکی از اصلی ترین موارد آلاینده هوای تهران ریزگردهای زیر 10 میکرونی محسوب می شود و نوع آلاینده های معادن نیز ریزگردهای زیر 10 و 5/2 میکرونی است، استقرار این دستگاه های کلاریفایر و مه پاش می تواند تاثیر بسیار زیادی در کنترل آلودگی هوای تهران داشته باشد، البته ابتدا باید به فکر مردم منطقه بود زیرا بیشترین آسیب به این افراد وارد می شود.
نصب سیستم کلاریفایر در 30 معدن قدس
وی بیان کرد: در زمانی که وزش باد وجود داشته باشد این آلاینده ها به شهر تهران سوق داده می شود و در غیر این صورت منطقه دچار آلودگی خواهد شد که نصب دستگاه ها در کاهش آلودگی منطقه نقش بسزایی دارد، تاکنون 30 معدن از معادن شهرستان دستگاه کلاریفایر را نصب کرده و مابقی نیز بر اساس برنامه ریزی سازمان موظف به انجام این کار هستند.
مدیرکل اداره حفاظت محیط زیست استان تهران گفت: سازمان مخالف اعطای مجوز دائمی به معادن است زیرا نگاه نظارتی سازمان نادیده گرفته می شود، معادن باید مجوز مدت دار داشته باشند تا در صورت عدم همکاری در زمینه کنترل آلودگی، مجوزشان لغو شود.
باید به سمت کیفی سازی و کاهش آلودگی معادن پیش رویم
وی ادامه داد: درست است که کشور در حال توسعه است و فعالیت معادن نیز یکی از محورهای توسعه محسوب می شود، نگاه سازمان نیز به همکاری است ولی مشروط به اینکه این همکاری دوسویه باشد و معادن الزامات کنترل آلاینده ها، توسعه فضای سبز (معادن ملزم به کاشت 25 درصد درخت هستند) و ساماندهی مسیر های تردد خود را رعایت کنند.
حیدرزاده در پایان اضافه کرد: محیط زیست در مورد صدور مجوز جدید معادن، سیاست انقباضی دارد زیرا به اندازه کافی در استان تهران بویژه قدس، شهریار و پاکدشت مجوز معدن داده شده است و همین معادن موجود می توانند سهم لازم در توسعه استان را ایفا کنند، در حال حاضر باید به سمت ایجاد کیفیت رفت تا آلودگی ها کاهش یابد.
نظر شما