به گزارش خبرنگار مهر، نشست امضای تفاهمنامه همکاری بین شهرداری تهران و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صبح امروز با حضور علی جنتی وزیر ارشاد و محمدباقر قالیباف شهردار تهران در موزه هنرهای معاصر برگزار شد و وزیر ارشاد و شهردار تهران پس از امضای این تفاهمنامه در جمع خبرنگاران، به سوالات آنها پاسخ گفتند.
جنتی در پاسخ به سوالی درباره سخنانش درباره قالیباف و این که تعاریفش از شهردار تهران، ناشی از یک احساس دوستی است یا این که واقعا اتفاقی در شهرداری تهران افتاده است، گفت: این دوستی، یک دوستی دیرینه است اما در عین حال آنچه که میگویم براساس اعتقاد من است. کسانی که کم و بیش با من آشنا هستند میدانند که بیجهت از کسی تعریف نمیکنم. با افراد زیادی در ارتباط هستم اما کمتر کسی دیده است که از دیگری تعریف کنم. شهردار تهران توجه ویژهای به مسائل فرهنگی و هنری دارد، بنابراین سخنانی که درباره آقای قالیباف گفتم، ناشی از اعتقاد من هستند.
قالیباف نیز در پاسخ به سوال خبرنگاران درباه تقابلهای احتمالی میان نیازهای شهرداری و وزارت ارشاد در این تفاهمنمه گفت: گفت: فکر میکنم در این زمینه اصلا تقابلی وجود ندارد و سخنانی که در این زمینه وجود دارد، بحثهای فنی و حقوقی است. طبیعتا این تصمیمات باید با هماهنگی، حل و فصل شوند. کما این که در این تفاهمنامه، درباره این موضوعات تدابیری اندیشه شده است. درباره موضوعی مانند مترو هم هیچ بحثی وجود ندارد. گاهی برخی از اختلافاتی که صحبت از آن میشود، در بین دوستان خبرنگار مطرح است و مسئولان اختلافی با هم ندارند. در زمینه مترو هم کار انجام شده و نهایی خواهد شد. این تفاهمنامه را هم شهرداری با این اندیشه که یک سازمان خدماتی صرف نیست، امضا کردهایم.
شهرداری تهران در بخش دیگری از سخنانش گفت: براساس باورهای دینیمان، رسالت اصلی ما در کنار توجه به موضوعات کاربردی، توجه به روح و روان مردم است. رسالت فرهنگی وزارت ارشاد هم این است که سیاستهای فرهنگی حاکمیت را دنبال کند. بنابراین این تفاهمنامه، همکاری بین وزارت ارشاد و شهرداری را منطبق بر یک سیستم، هماهنگ خواهد کرد. حدود 70 درصد جمعیت کشور ما شهرنشین هستند و این تفاهمنامه میتواند الگوی خوبی برای دیگر شهرهای کشور باشد. امیدواریم بتوانیم فرهنگ مظلومی را که مقام معظم رهبری به آن اشاره کردند، از مظلومیت بیرون بیاوریم.
وی در پاسخ به سوالی درباره راهاندازی مجموعههای خاوران و صبا در شهر تهران گفت: سالنهای تئاتر هم مانند مثل سالنهای سینما، به تعداد زیاد و مورد استفاده هستند. مجموعه خاوران حداقل در مقیاس کشورهای اسلامی و خاورمیانه، حرف برای گفتن دارد. البته خاوران یک سالن نیست، بلکه مجموعهای برای آموزش و تولید است. امیدوارم امسال تا پیش از دهه فجر، مجموعه خاوران و صبا را افتتاح کنیم.
قالیباف تاکید کرد: امسال موضوع قرآن و نماز در اولویت کاری ماست. در این زمینه و با توجه به تفاهمنامه همکاری با ارشاد برنامههایی داریم. این موضوع تداوم خواهد داشت و یکی از فعالیتهای مهم ما در ایستگاههای مترو خواهد بود. ایستگاههای مترو امروز دیگر از یک مجموعه خدماتی تبدیل به ایستگاههای فرهنگی و اجتماعی شدهاند. یعنی بیش از 3 میلیون شهروند ما به طور روزانه حداقل 30 دقیقه از وقت خود را در مترو، یعنی یا در ایستگاهها و یا واگنها هستند. البته به دلیل کمبود واگنها از مردم عذرخواهی میکنم و در صدد افزایش تعداد واگنهای مترو هستیم. به هر حال، ایستگاهی مانند ایستگاه ولی عصر(عج) متروی تهران تبدیل به یک پایگاه فرهنگی شده است. در حالی که پیش از آن توقع میرفت که این ایستگاه تبدیل به مرکز تجاری یا فستفود فروشی شود ولی با این کار مخالفت کردیم و امروز این ایستگاه یکی از مراکز فرهنگی اجتماعی مهم شهر تهران است.
نظر شما