به گزارش خبرنگار مهر، صادق زیبا کلام در همایشی تحت عنوان امیدواران که با برنامه ریزی حزب توسعه کرمانشاه و به مناسبت سالروز حماسه 24 خرداد ماه برگزار شد با اشاره به روند پیروزی دکتر روحانی در انتخابات خرداد 92 اظهار داشت: روحانی مثل روال انتخابات احزاب در دنیا پیروز نشد، اینگونه نبود که اول برنامه بدهد بعد با حمایت حزب خاصی به پیروزی برسد چون تا لحظه آخر انتخابات معلوم نبود که او کاندیدای اصلاح طلبان است یا خیر. بنابراین روحانی طبق ساز و کاری پیروز شد که خاص کشور های جهان سوم است.
این استاد دانشگاه که در تالار وحدت کرمانشاه سخنرانی می کرد ادامه داد: آمدن یا نیامدن هاشمی، آمدن یا نیامدن خاتمی و حواشی آن هم از مسائلی بود که تا آخرین لحظه با انتخابات بود. خاتمی را که می گفتند رد صلاحیت می شود و به میدان نیامد هاشمی هم که اصلا اصولگرایان می خواستند هر طور شده نامزد نشود اما با زیرکی هاشمی و ثبت نام در لحظه آخر این آرزو محقق نشد اما خب در نهایت رد صلاحیت هاشمی معادلات را عوض کرد.
وی افزود: انتخاب میان عارف و روحانی هم در نوع خود مسئله ای بود که برای اصلاح طلبان به یک مشکل تبدیل شده بود. هر کدام از آنها سبد آرا خود را داشتند اما در نهایت روحانی ماند و پیروز شد.
زیبا کلام خاطر نشان کرد: طبق سنت چند دولت اخیر که هر رئیس جمهوری باید اول پرونده هسته ای را به حالت عادی برگرداند آقای روحانی هم در بدو پیروزی خود مسئله هسته ای را در اولویت قرار داد.
وی ادامه داد: روحانی می دانست که اگر تحریم ها برقرار باشد خیلی از مشکلات را نمی تواند رفع کند بنا بر این همه چیز را در رفع مشکلات هسته ای می دید.
زیبا کلام با اشاره به سخنرانی امروز رئیس جمهور گفت: روحانی گرچه می گوید مسئله هسته ای همه چیز نیست و اگر شکست باشد افکار عمومی جهان با ماست اما واقعیت این است که تمام سرمایه گذاری خود را روی این مذاکرات کرده و به قول معروف همه تخم مرغ ها را در یک سبد گذاشته است.
زیبا کلام ابعاد مختلف توسعه و پیشرفت کشور را منوط به پیروزی در مذاکرات هسته ای دانست و گفت: این طور نیست که اگر مذاکرات هسته ای بی نتیجه بماند فقط اقتصاد و تولید کشور آسیب ببیند بلکه بسیاری از مطالبات اجتماعی مردم در یک جامعه مدنی پس رفت می کند.
زیبا کلام در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در بخش مطالبات خواسته هایی از دولت وجود دارد که رفع حصر زندانیان سیاسی و وجود بیشتر آزادی ها برای سخن گفتن نمونه ای از آنها است که می خواهیم دولت در تحقق آن کمک کند.
زیبا کلام در ادامه درباره انتخابات 24 خرداد گفت: وقتی که تردید هنوز میان کنار رفتن روحانی یا عارف وجود داشت مردم به ما می گفتند بین این ها باید به چه کسی رای بدهیم. این بود که به آقای خاتمی نامه نوشتم و از او خواستم تکلیف را مشخص کند و با رسیدن به اجماع روی یک نفر این بلاتکلیفی را تمام کند.
استاد دانشگاه تهران گفت: با انصراف اقای عارف مردم تردید را کنار گذشته و برای دور شدن از سیاست های هشت سال قبل از آن پای صندوق آمدند و موج 24 خرداد اتفاق افتاد. البته به جز مواردی که گفتم رد صلاحیت هاشمی نیز یکی از مواردی بود که در موج آفرینی موثر بود.
زیبا کلام گفت: دولت باید روز 25 خرداد کار را شروع می کرد. اما با چه شرایطی؟ اصلا دولت یعنی چه کسی؟ با چه اختیاراتی؟ وزرا چه کسانی هستند؟ باید ببینیم با عوض شدن دولت چه چیزهایی می تواند تغییر کند و رئیس جمهور چه توانی دارد. در آمریکا اوباما وعده می دهد که اگر برنده شوم عراق از نیروهای آمریکایی تخلیه می شوند و بعد از پیروزی هم در جهت عمل به وعده ها از قدرت خود استفاده می کند. باید دید قدرت رئیس جمهور در ایران چقدر است.
این اقتصاددان ادامه داد: شرایطی که دولت در آن تحویل روحانی شد هم بسیار مهم است. روحانی وقتی در مراسم تحلیف شرکت کرد تورم 40 درصدی را خود بانک مرکزی اعلام کرده بود. رشد اقتصادی به جای رسیدن به 4 یا 5 درصد منفی بود، 6 میلیون بیکار در کشور وجود داشت و تحریم ها داشت اقتصاد کشور را خرد می کرد.
سخنران همایش امیدواران ادامه داد: با همه این شرایط ما معتقدیم که روحانی با اطلاع از همه این شرایط پا به میدان گذاشته و این باعث نمی شود که از او انتظار نداشته باشیم. ما توقع داریم که روحانی به مشکلات رسیدگی کند و به وعده های خودجامه عمل بپوشاند. قدرت قوه مجریه کم شده است اما باید مسائل را حل کند.
وی افزود: همان طور که گفتم روحانی اولویت اول خود را خروج کشور از باتلاق هسته ای قرار داده است. با اینکه عده ای معتقدند اهمیتی که روحانی به مسائل هسته ای می دهد زیاده از حد است اما هرکس هم که رئیس جمهور می شد اولویت خود را برون رفت از چاه هسته ای قرار می داد.
وی به برخی از فرصت های از دست رفته برای پیشرفت در دولت احمدی نژاد اشاره کرد و گفت: به عنوان مثال در بهره برداری از پار جنوبی در حالی که ما 50 میلیارد مترمکعب برداشت داشتیم قطر یکصد میلیارد متر مکعب بیشتر از ما برداشت داشته است. در سال 92 این تفاوت معادل 40 میلیارد دلار یا 120 هزار میلیارد تومان است و شما مقایسه کنید که در این شرایط بودجه عمرانی کل کشور 37 هزار میلیارد، بهداشت 17 هزار میلیارد و آموزش و پرورش 12 هزار میلیارد بوده است. قطری ها در همین سال 195 هزار میلیارد تومان برداشت داشته اند.
نظر شما