به گزارش خبرنگار مهر، پیش از ظهر امروز از پنج دستاورد تحقیقاتی در حوزه کشاورزی شامل نخستین راکتور پیشرفته مجهز به سیستم ولتاژ بالا برای تولید سوخت پاک موتورهای دیزلی از روغن پسماند خوراکی، گونه گیاهی صنبور رحمتی، مدل سازی و تکثیر مصنوعی تاس ماهی های پرورشی ایران، دانش فنی پرورش ماهی حامور در قفس شناور، رقم جدید گندم با نام قابوس با حضور اسکندر زند معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در موسسه تحقیقات اصلاح و نهال و بذر کشور مستقردر کرج رونمایی شد.
اسکندر زند در حاشیه رونمایی از این دستاوردها در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در زمان کنونی باید توجهات به سوی برنامه ریزی برای نوسازی نائگان تحقیقاتی برای رسیدن به اهداف اقتصاد مقاومتی باشد.
وی با بیان اینکه هم اکنون میانگین عمر موسسات تحقیقاتی 40 سال، آزمایشگاه ها حدود 30 سال، دستگاه های تحقیقاتی 30 سال و خدمات محققان 22 سال است، گفت: اگر ناوگان نیروی انسانی و تحقیقاتی بخش کشاورزی تغییر نکند به طور قطع نمی توانیم نیازهای آینده کشور را پاسخگو باشیم.
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با تاکید بر ضرورت همکاری بخش خصوصی عرصه های تحقیقاتی، اظهار داشت: عدم ورود بخش خصوصی آسیب های جدی به این بخش وارد کرده و باید هر چه سریع تر شرایط ورود بخش خصوصی فراهم شود.
زند با بیان اینکه در حال حاضر برنامه وزارت جهاد کشاورزی بر سیاست ورود و به کارگیری ظرفیت های بخش خصوصی مبتنی شده است گفت: برای تحقق این مهم ابتدا زیرساخت های لازم برای ورود بخش خصوصی به صنعت بذر کشور فراهم شده است که امیدورایم بخش خصوصی به صورت جدی وارد این عرصه شود.
معاون وزیر کشاورزی ادامه داد: افزایش صادرات و تولیدات داخلی به گسترش فعالیت بخش خصوصی در تحقیقات کشاورزی وابسته است لذا بخش خصوصی و تشکل ها باید بدانند که کشاورزی صنعتی سودآور است و صنعت باید با کشاورزی همگام باشد.
وی در پایان گفت: برای تحقق منویات مقام معظم رهبری در خصوص به کارگیری اقتصاد مقاومتی مسئولین باید به این باور برسند که تحقیقات نیاز به سرمایه گذاری کلان دارد لذا باید برای تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی اقدام جدی از سوی دولت و تصمیم گیران کشوری صورت گیرد و در این حوزه سرمایه گذاری بیشتری انجام شود.
نظر شما