به گزارش خبرنگار مهر، مسجد خانه امن خدا، پایگاه مردمی، مدرسه انسان سازی و بندگی حق تعالی و رها شدن از قید و بند هر چه جز اوست، غبار روبی مساجد سنتی است که در دهه آخر شعبان انجام میگیرد، در این آیین، فرشها را تطهیر و شستشو میدهند و با عطر و گلاب مساجد را برای عبادت و ضیافت آماده میسازند.
در برخی روایات نیز تاکید شده که مومنین هنگام ورود به مسجد، مراقبت لازم را به عمل آورند تا به هیچ عنوان آلودگیهای محیط خارج را به داخل مسجد منتقل نکنند و اینها همه دلیل بر جایگاه و منزلت والای مسجد در دین آسمانی ماست.
در حالیکه تنها کمتر دو هفته به آغاز ماه رمضان مانده اما مردم آذربایجان غربی با فعالیتهای خود در روزهای پایانی ماه شعبان آمادگی بیشتری غبارروبی و عطر افشانی مساجد دارند تا در این مساجد میزبان ضیافتهای الهی باشند.
در اعتقادات مردم این خطه، رمضان ماه نیایش و دعا، ماه عبادت و رستگار شدن و ماهی است منتسب به امام اول شیعیان ، حضرت علی ابن ابوطالب (ع) که از آن به بهترین نامها یاد میکنند.
در آذربایجان غربی مردم بنا به سنتی دیرینه، روزه گرفتن را از چند روز مانده به آغاز این ماه شروع می کنند همزمان اقدام به غبارروبی مساجد می کنند که با این عمل، مردم باب مهیا شدن خود را برای ماه خودسازی باز می کنند.
امسال نیز مردم شهری و روستایی آذربایجان غربی در دهه آخر ماه شعبان با عطر و گلاب به صورت خودجوش در کنار مسئولان خود را آماده غبارروبی و پاکیزگی مساجد کرده اند.
1200 مسجد در آذربایجان غربی غبارروبی می شود
مدیرکل تبلیغات اسلامی آذربایجان غربی از آماده سازی برای غباروربی 1200 مسجد در استان خبر داد و گفت: همزمان با دهه آخر ماه رمضان 1200 مسجد با حضور خودجوش مردم و مسئولان غبارروبی می شود.
حجت الاسلام سید محمد فخری در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه نظافت مساجد شیوه نبوی است اظهارداشت: بر اساس آیات و روایات و تاکیدات ائمه در خصوص پاکیزه نگه داشتن و غبارروبی مساجد این سنت حسنه امسال نیز در مساجد استان اجرا می شود.
وی در خصوص اهمیت و جایگاه مساجد در زمینه ترویج فرهنگ و فعالیت های دینی و قرآنی گفت:مساجد به عنوان مدرسه انسان سازی نقش ارزنده ای در ترویج فرهنگ دینی و قرآنی بر عهده دارد.
مدیرکل تبلیغات اسلامی آذربایجان غربی از مردم دعوت کرد برای این اقدام خداپسندانه همکاری و اهتمام ویژه ای داشته و رسانه نیز با اطلاع رسانی این سازمان را یاری کنند.
همایش طلایه داران تبلیغ در ارومیه برگزاری می شود
حجت الاسلام فخری همچنین به سایر برنامه های تبلیغات اسلامی استان در ماه رمضان اشاره کرد و افزود: همچنین 5 تیرماه سالجاری همیش طلایه داران تبلیغ با حضورعلمای استان در محل مصلای بزرگ امام خمینی (ره) ارومیه برگزار می شود.
مدیر کل تبلیغات اسلامی آذربایجان غربی ادامه داد: در این همایش در خصوص مسئله تبلیغ درماه رمضان بحث و بررسی می شود و علمای اعزامی استان در ماه رمضان نیز در این همایش حضور خواهند داشت.
حجت الاسلام فخری از اعزام 1200 روحانی به مناطق مختلف شهری و روستایی استان خبر داد و عنوان کرد: از این تعداد 600 مبلغ بومی بوده و 600 مبلغ نیز از حوزه علمیه قم به استان اعزام می شوند.
وی در ادامه با بیان اینکه ماه رمضان ماه نزول قرآن بوده و باید مردم نسبت به ماه های قبل بیشتر از این کتاب آسمانی بهره مند شوند اظهارداشت: همزمان با ماه مبارک رمضان مراسم جمع خوانی قرآن کریم در طول ایام ماه رمضان بعد از ظهرها با حضور مردم برگزار می شود.
برگزاری 17 محفل انس با قرآن در ماه رمضان
مدیرکل تبلیغات اسلامی آذربایجان غربی همچنین از برگزاری 17 محفل انس با قرآن همزمان با ماه مبارک رمضان در استان خبر داد و اظهارداشت: این محافل انس با قرآن در 17 شهرستان استان با حضور قاریان برجسته شهرستانی و استانی برگزار می شود.
وی در ادامه ماه رمضان را به لحاظ نزول قرآن، بزرگ ترین معجزه الهی دارای فضیلت دانست و با بيان اينكه قرآن کتاب جامع الهی است که برای هدایت بشر بر پیامبر الهی نازل شده، با تاکید بر ضرورت قرائت، تفسیر و آموزش قرآن در ماه مبارک رمضان، ادامه داد: خوشبختانه در کشور ما قدم های خوبی در این راستا برداشته شده که برگزاری جلسات جمع خوانی قرآن کریم از مهم ترین آنها است.
وي رشد معنویت جامعه و بهبود وضعیت عمومی را از برکات ماه رمضان اعلام کرد و يادآور شد: افراد باید در کنار عمل به دستورات الهی باید به مقررات اجتماعی و هنجارها و ناهنجار ها توجه داشته باشند چراکه وجود این باید و نبایدها نشان گر امتیاز انسان نسبت به سایر مخلوقات است.
نظر شما