به گزارش خبرنگار مهر، مهرداد غضنفری ظهر دوشنبه در دیدار کارکنان سازمان جهاد کشاورزی لرستان با نماینده ولی فقیه در لرستان اظهار داشت: کشاورزی بخش غالب اقتصادی استان است که دارای 130 هزار بهره بردار و شش هزار فارغ التحصیل است.
وی افزود: منابع آبی فراوان، خاک حاصلخیز، قرار گرفتن لرستان در موقعیت جغرافیایی مناسب و نیروی انسانی توانمند و در دسترس از جمله استعدادهای بی نظیری هستند که خداوند به این استان عطا کرده است.
پایه امنیت اجتماعی بحث امنیت غذایی است
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان با بیان این مطلب که پایه امنیت اجتماعی بحث امنیت غذایی است عنوان کرد: وظیفه جهاد کشاورزی بسیار خطیر است چرا که مخاطب این سازمان تمام مردم هستند که حداقل طی شبانه روز سه نوبت بر سر سفره محصولات این بخش قرار می گیرند.
غضنفری به اقدامات سال گذشته سازمان جهاد کشاورزی لرستان اشاره کرد و یادآور شد: بخش با عظمت کشاورزی نیازمند توجه بیشتر است و به فعلیت رساندن استعدادهای کشاورزی یکی از اهداف این سازمان است.
وی اراضی مستعد کشاورزی در لرستان را 800 هزار هکتار برشمرد و بیان داشت: این در شرایطی است که از این مقدار تنها 200 هزار هکتار یعنی 25 درصد آنها آبی هستند و 30 هزار هکتار از اراضی به سیستم آبیاری تحت فشار مجهز شده اند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان با اشاره به این موضوع که لرستان با 70 درصد پرت منابع آبی مواجه است گفت: از دو هزار و 400 کیلومتر کانال آبرسانی استان تنها 400 کیلومتر بهسازی شده است که در هیچ کجای کشور در این زمینه به این اندازه غفلت نشده است.
غضنفری برنامه ریزی برای ساماندهی وضعیت موجود در بخش کشاورزی لرستان را یکی از برنامه های موجود سازمان جهاد کشاورزی لرستان دانست و اظهار داشت: در این زمینه ایجاد یک بانک جامع اطلاعاتی ضروری است تا بتوان ظرفیت کشاورزی لرستان را شناسایی کرده و برای تقویت نقاط قوت آن و همچنین برطرف کردن نقط ضعف آن اقدامات مناسبی را انجام داد.
وی برنامه محور بودن را ضرورت وضعیت فعلی بخش کشاورزی لرستان دانست و افزود: امیدوارم با کمک مقامات استانی و کشوری در این زمینه بتوانیم به موفقیت دست پیدا کنیم.
12 طرح صنعتی با ظرفیت 51 هزار تن در لرستان به بهره برداری رسید
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان در ادامه سخنان خود به بیان گزارش عملکرد دولت تدبیر و امید در بخش کشاورزی لرستان پرداخت و عنوان کرد: در چند ماه اخیر و در حوزه های مختلف بخش کشاورزی اقدامات مناسبی صورت گرفته است به عنوان مثال در زمینه دام و طیور 290 هزار تن شیر خام و 46 هزار تن گوشت قرمز تولید شده است.
غضنفری اضافه کرد: در این مدت پنج هزار و 900 تن تخم مرغ تولید شده است و دو هزار تن به تولیدات آبزیان لرستان افزوده شده است.
وی خاطرنشان کرد: از ابتدای فعالیت دولت تدبیر و امید تا کنون 12 طرح صنعتی با ظرفیت 51 هزار تن در لرستان به بهره برداری رسیده است که این امر باعث ایجاد اشتغال برای 116 نفر شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان در اینباره افزود: برای بهره برداری از این 12 طرح حدود هشت میلیارد و 700 میلیون تومان هزینه شده است.
غضنفری با بیان این مطلب که ظرفیت لرستان در زمینه تولید گندم ظرفیت بالایی است، اظهار داشت: با اجرای عملیات جهادی در زمینه کنترل آفات و امراض پیش بینی می شود در زمینه تولید گندم بالغ بر 400 هزار تن برداشت این محصول در لرستان صورت گیرد.
لرستان در زمینه تولید حبوبات رتبه اول کشور را دارا است
وی گفت: سال گذشته در زمینه تامین منابع مالی مبلغ هفت میلیارد تومان تسهیلات کم بهره در اختیار بخش کشاورزی لرستان قرار گرفت و از طریق خط ویژه اعتباری مبلغ 25 میلیارد تومان برای ارتقاء ضریب مکانیزاسیون اراضی کشاورزی در اختیار استان لرستان قرار گرفت.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان تخصیص اعتبار در این بخش را باعث افزایش 12 درصدی ضریب مکانیزاسیون بخش کشاورزی لرستان دانست و اضافه کرد: با استفاده از این اعتبارات 470 دستگاه تراکتور، 900 دنباله بند و شش کمباین برای کشاورزان لرستانی خریداری شد.
غضنفری بخش کشاورزی لرستان را با حائز بودن 29 درصد اشتغال استان را نیازمند توجه ویژه دانست و گفت: طی 5 تا 15 سال گذشته در لرستان با پروژه هایی مواجه بودیم که به دلیل کمبود آب در تعطیلی مطلق به سر می بردند ولی طی چند ماه گذشته و با پیگیری استاندار لرستان تعدادی از آن ها تا انتهای سالجاری به بهره برداری خواهند رسید.
وی با بیان این مطلب که 700 هکتار از اراضی استان به آبیاری تحت فشار تبدیل شده اند عنوان کرد: هزار و 300 هکتار باغات جدید در سالجاری در لرستان احداث شد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان با اشاره به اینکه استان لرستان در زمینه تولید حبوبات و برخی محصولات باغی رتبه اول کشور را دارا است اضافه کرد: بایستی تولیداتمان را به نحو مطلوبی بالا برده و در راستای فرآوری محصولات کشاورزی قدم های اساسی در لرستان برداشته شود تا از این طریق ارزش افزوده محصولات و درآمد مردم نیز افزایش یابد.
غضنفری گفت: در مسیر استفاده بهینه از ظرفیت های بخش کشاورزی لازم است که از تجربیات خارج از استان و حتی خارج از کشور استفاده شود تا بتوانیم در بهبود کشاورزی استان قدم برداریم.
وی همچنین از نماینده ولی فقیه در لرستان خواست در خطبه های خود به اهمیت بخش کشاورزی اشاره کند چرا که نفوذ کلام و محبوبیت ایشان در این زمینه بسیار تاثیر گذار خواهد بود.
نظر شما