قربانعلی محمدی دوشنبه ضمن بیان این مطلب در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار مهر اظهار داشت: با تجربه ای که در زلزله مرداد 91 آذربایجان شرقی بدست آوردیم، بدیهی است که میزان تسهیلات 125 میلیون ریالی فعلی که برای نوسازی و مقاوم سازی مسکن پرداخت می شود، پاسخگوی نیاز این بخش نیست.
لزوم افزایش تسهیلات مقاوم سازی مسکن به 200 میلیون ریال
مدیر کل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی آذربایجان شرقی افزود: با توجه به فرهنگسازی صورت گرفته در این خصوص طی چند سال گذشته و بویژه پس از زلزله منطقه ارسباران که بسیار دشوار است، این تسهیلات دست کم باید به 200 میلیون ریال افزایش یابد چرا که در حال حاضر بطور میانگین هزینه بهسازی هر واحد 300 میلیون ریال هزینه دارد.
وی با اشاره به مشکل تخصیص اعتبارات به طرح های مقاوم سازی و نوسازی مسکن گفت: بر اساس برآوردهای صورت گرفته 280 هزار واحد مسکونی در آذربایجان شرقی نیازمند نوسازی و مقاوم سازی است که تاکنون بیش از 48 درصد آنها که معادل 136 هزار واحد است، مقاوم سازی شده اند.
محمدی در ادامه خاطر نشان کرد: در حال حاضر شش هزار پرونده از مجموع 18 هزار واحد مسکونی در نظر گرفته شده برای انچام مقاوم سازی و بهسازی در ادارات بنیاد مسکن استان تشکیل پرونده داده اند که بدلیل عدم تخصیص اعتبارات مورد نیاز نمی توانیم پاسخگوی آنها باشیم و این موضوع می تواند بر روند مثبت مقاوم سازی مسکن استان بویژه در مناطق روستایی در چند سال گذشته اثر نامطلوبی داشته باشد.
وی به جایگاه آذربایجان شرقی در بحث نوسازی و مقاوم سازی اشاره و تصریح کرد: از این حیث جزو استان های برتر کشور محسوب می شویم و با وجود برنامه ریزی برای مقاوم سازی و نوسازی 11 هزار واحدی برای هر سال، توانسته ایم این میزان را به 13 هزار و 500 واحد نیز افزایش دهیم و بر همین اساس تا کنون 97 هزار واحد در قالب طرح ویژه بهسازی ایجاد شده اند.
مدیر کل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی آذربایجان شرقی در ادامه از ساخت 18 هزار و 17 واحد مسکونی در مناطق زلزله زده استان خبر داد و گفت: از این میان صد درصد واحدهای آسیب دیده در اهر بازسازی شده و در شهرستان هریس از شش هزار و 122 تقاضای موثر شش هزار و 79 مورد و در شهرستان ورزقان از شش هزار و 35 تقاضا پنج هزار و 890 مورد به اتمام رسیده و در سایر شهرستان ها نیز تنها حدود 110 واحد باقی مانده اند که بسیاری از آنها از زلزله آسیب ندیده اند.
نباید مشکلات تمام بافت فرسوده استان را به حساب موضوع مناطق زلزله زده نوشت
محمدی با اشاره به برخی اظهار نظرها در خصوص وضعیت نامناسب مسکن در برخی مناطق زلزله زده گفت: تنها در دو روستای "میرزاعلی" ورزقان و "چاخماق بلاغ" هریس با مشکلاتی روبرو هستیم که در مورد اول خیر مسوول ساخت واحدها به تعهدات خود عمل نکرده و در مورد دوم نیز با وجود اینکه تنها چهار تا پنج خانوار در روستا سکونت دایم دارند، بنیاد 51 واحد ساخته و تحویل متقاضیان داده است و این در حالی است که در کل استان واحدهای باقیمانده از زلزله تنها شامل 60 تا 70 مورد است.
وی در ادامه خاطر نشان کرد: در تلاش هستیم تا با استفاده از تسهیلات مربوط به مناطق زلزله زده تمام واحدهای قدیمی را بازسازی و یا مقاوم سازی کنیم و این در حالی است که بسیاری از منازل مسکونی روستایی استان فرسوده هستند و نباید بروز مشکل در آنها را به حساب کم کاری بنیاد مسکن در این خصوص نوشت.
محمدی در خصوص بحث نوسازی مسکن شهری نیز اظهار داشت: در این بخش نیز 17 هزار واحد در اختیار بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان قرار دارد که از این تعداد در حال حاضر 15 هزار واحد به مرحله نازک کاری و سفیدکاری رسیده اند و دو هزار واحد باقیمانده نیز توسط تعاونی ها و انبوه سازان ساخته می شوند که با توجه به هماهنگی های صورت گرفته این تعداد نیز تا اواخر شهریور امسال به اتمام می رسد.
مدیر کل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی آذربایجان شرقی در ادامه افزود: عملیات بازسازی واحدهای شهری آسیب دیده از زلزله ارسباران نیز از سال 92 آغاز و با روند مناسبی انجام شد که 25 واحد مشکل دار در این زمینه نیز برای دریافت تسهیلات به صندوق مهر امام رضا (ع) معرفی شدند.
تمام مراحل مقاوم سازی و بهسازی واحدهای فرسوده بصورت فنی ارزیابی می شود
وی از ارزیابی دقیق واحدهای بازسازی و بهسازی شده توسط بنیاد مسکن خبر داد و گفت: بر اساس قراردادهای منعقد شده با دفاتر فنی و مهندسان ناظر مقیم، کار نقشه کشی و نظارت این واحدها بصورت فنی صورت می گیرد و علاوه بر این با تحویل دفترچه های فنی به مهندسان ناظر برای ضیگیری مراحل پیشرفت کار و نیز پیامدهای احتمالی بعدی، بنیاد مسکن در سه مرحله تبدیل تسهیلات به مسکن، کیفیت ساختمان و ارزیابی مهندسان ناظر بر ساخت این واحدها نظارت عالی دارد.
محمدی با انتقاد از برخی اظهار نظرها در خصوص کیفیت واحدهای بازسازی شده اظهار داشت: طرح چنین مباحثی جای تعجب دارد چرا که تمام مراحل ساخت این واحدها بصورت اصولی و با دخالت نهادها و عناصر فنی این حوزه و بصورت پیش ساخته صورت گرفته و هیچ یک از واحدهای بازسازی شده حتی در زلزله های چندین ریشتری پس از زلزله ارسباران نیز آسیب ندیده اند.
مدیر کل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی آذربایجان شرقی تصریح کرد: نباید با وجود تمام اقدامات انجام شده از سوی این بنیاد نواقص و کمبودهایی را که مربوط به حوزه وظایف سایر نهادها و ارگان هاست به این مجموعه نسبت داد چرا که بنیاد مسکن استان با وجود اینکه مسوول ارائه تسهیلات مقاوم سازی بصورت خانه به خانه نیست اما این مهم را پذیرفته تا مردم استان را به بهسازی و نوسازی واحدهای فرسوده خود ترغیب کند.
محمدی در پایان تاکید کرد: با توجه به اجرای طرح خانه به خانه تسهیلات مقاوم سازی از سوی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی آذربایجان شرقی و دشواری فرهنگ سازی در این خصوص، توجه به بحث ارائه بموقع و افزایش تسهیلات مرتبط با این حوزه از سوی مسوولان نیز ضروری است تا از این پس اتفاقاتی را نظیر آنچه که در زلزله ارسباران رخ داد، شاهد نباشیم.
نظر شما