به گزارش خبرگزاری مهر، محققان دانشگاه مینه سوتا امریکا برای اولین بار در تحقیقات خود پی به احساسات موش ها بردند و اینکه موش ها نیز غمگین یا افسرده می شوند. این عکس العمل موش ها از رفتار و همینطور عملکرد سلول های مغزی آنها تشخیص داده شده است. در گذشته، خندیدن میمون ها به ثبت رسیده بود و اکنون تاسف و ناراحتی موش ها نیز مسیر جدیدی را پیش روی محققان قرار داده تا نمایش احساسات تنها به انسان ها معطوف نباشد.
"آدام استینر"، دانشجوی دکترای عصب شناسی دانشگاه مینه سوتا در رابطه با این تحقیق می گوید: "برای بررسی نتایج این تحقیق از روشی به اسم"ردیف رستورانی" بهره بردیم. خوراکی هایی مانند موز، شکلات، گیلاس و ماده ای بدون طعم در مسیری که به رستوران ختم می شد، قرار گرفتند اما برای انتخاب هر یک از خوراکی ها از سوی جوندگان باید زمان 1 تا 45 دقیقه ای سپری می شد. دشواری این آزمایش در تمایز بین حس رضایت و تاسف خلاصه می شد. رضایت موش ها از خوراکی هایی نشات می گرفت که نسبت به آن حس خوبی داشتند یا اگر از دستاوردی که نصیببشان شده بود، ناراضی بودند از آن دوری می کردند.
محققان احتمال می دهند که قشر اوربیتوفرونتال مغز موش ها در پردازش اطلاعات مربوط به حافظه و موقعیت های هیجانی مانند احساسات مختلف و غیره دخیل هستند. از سوی دیگر بخش ventral striatum که در عمق داخلی مغز قرار دارد نیز نقش بسیار مهمی را در تقویت احساسات به خود اختصاص داده است.
براساس نتایج این آزمایش، موش ها با ابراز احساسات خود نشان می دهند که قادر به درک وقایع اطرافشان هستند.
نظر شما