به گزارش خبرنگار مهر، نصرالله جهانگرد در نشست کارورزان مشاغل دانش بنیان حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات (ای سی تی) که شامگاه سه شنبه در استانداری گلستان برگزار شد، گفت: ایجاد باند پهن جزء اجرایی ترین کارهای ما در کشور است که برآورد اجرای زیر ساخت های این کار حدود 17 میلیارد دلار نیازمند سرمایه گذاری در کشور است، پیش بینی ما این است که دو برابر این رقم در مراحل بعد هزینه می شود و در کل 50 میلیارد دلار بر آورد هزینه داشته باشد.
وی افزود: از شهریور ماه نیز نسل سوم موبایل ها وارد کشور می شود که ظرفیت این داریم را هر نوع شبکه را در اختیار عموم قرار دهیم.
جهانگرد با بیان اینکه استان گلستان می تواند در زمینه اشتغال فعالیت های خوبی را داشته باشد، تصریح داشت: استان می تواند بهشت صنایع هایتک باشد و انتظار ایجاد صنایع آلاینده را در این استان نداریم چرا که منابع خدادادی نباید در استان نابود شود.
وی از طرح کارورزان مشاغل دانش بنیان در گلستان استقبال کرد و عنوان داشت: برنامه ریزی هایی که برای این طرح در استان شده است می تواند کار نمونه ای بوده و می تواند در جهت مهارت افزایی افراد نقش بسزایی داشته باشد. این کار زمینه بروز مهارت ها را در استان در بخش های مختلف اقتصادی، فرهنگی و اجرایی فراهم می کند .
معاون وزیر و رئیس سازمان فناوری و اطلاعات کشور سرمایه های اصلی کشور را جوانان دانست و اذعان داشت: در کشور به اشتغال جوانان باید توجه شود ولی متاسفانه به جهت مشکلات اقتصادی کشور فضای اشتغال به گونه ای شده است که ظرفیت به کار گیری تمام جوانان را نداریم.
وی ادامه داد: دولت جدید برنامه ریزی هایی برای توسعه اقتصادی و اجتماعی در جنبه های مختلف انجام داده است که با توجه به اینکه در چند سال گذشته کشور از شرایط خوبی در این حوزه برخوردار نبوده است ، دولت باید در چهار سال تلاش کند تا به دنبال ترمیم این عقب افتادگی ها باشد و بتوانیم در ابتدای نقطه صفر قرار بگیریم.
وی یادآور شد: این مبین واقعیت است و مبین یاس نیست و باید بدانیم چگونه خود را برای بالندگی مهیا کرده و برای رشد کشور چه کارهایی انجام دهیم و با توجه به سرمایه هایی که در کشور داریم .
جهانگرد با بیان اینکه 70 درصد جمعیت کشور ما را جوانان تشکیل می دهند، بیان داشت: عموما این جمعیت جوان تحصیل کرده هستند و در حال حاضر چهار و نیم میلیون دانشجو در جریان تحصیلات دانشجویی هستند و سالی 700 تا 800 هزار دانشجو از دانشگاه های مختلف فارغ التحصیل می شوند.
وی افزود: هم اکنون 10 میلیون جوان تحصیل کرده در کشور وجود دارد که 50 درصد این تحصیل کرده ها بانوان هستند و در برنامه توسعه ای کشور باید به آنها توجه شود. در بازار کار آینده باید بدانیم چه نوع بسترهایی را مورد توجه قرار دهیم.
معاون وزیر و رئیس سازمان فناوری و اطلاعات کشور عنوان داشت: در هشت سال گذشته متوسط رشد کشور زیر دو نیم درصد بوده که برای ده سال آینده نیاز به رشدی دو رقمی در کشور داریم و رشدی که برای کشور در شرایط عادی پیش بینی کرده بودیم سالی هشت و نیم درصد است که از این بین یک سوم بهروری بدست آمده است.
وی اضافه کرد: یکی از حوزه هایی که برای توسعه پیش بینی شده است چگونگی مبادلات و افزایش دانش و مهارت در سطح بنگاه ها و عامه مردم است که باید بدانیم چگونه ایجاد کنیم.
وی یکی از ظرفیت های توسعه ای کشور را بخش کشاورزی عنوان کرد و اظهار داشت: کشاورزی در اقتصاد ایران 17 تا 18 درصد نقش دارد که در حال حاضر 12 درصد جمعیت کشور را کشاروزان تشکیل می دهند، اما باید بدانیم چه کاری باید انجام دهیم تا بهره وری را در این کار به دنبال داشته باشیم.
جهانگرد با اشاره به وضعیت صنعت در کشور تصریح داشت: 35 درصد بازار کار کشور را صنایع تشکیل می دهند که اشتغال ایجاد شده آنها 18 درصد است و مورد نیاز است تا از طریق مهارت ها این صنعت را بالا ببریم و همچنین خدمات نیز 48 درصد بازار کار ایران را تشکیل می دهد.
نظر شما