به گزارش خبرگزاری مهر، خسرو کسائیان در نشست بررسی فرصتهای تجاری و سرمایهگذاری در صنایع الکترونیکی و الکتریکی اصفهان و تایوان پیرامون حضور گروه تجاری تایوانی در اصفهان اظهار کرد: این هیات برای بررسی فرصتهای تجاری به ایران آمده و اتاق اصفهان از این گونه فعالیتها استقبال کرده و امیدوارم بتوانیم اطلاعات مفیدی برای سرمایه گذاری تیاوانی جهت سرمایه گذاری در اختیار آنها قرار دهیم.
وی با اشاره به کشور تایوان بیان کرد: تایوان جزیره کوچکی بوده و حدود 23 میلیون نفر جمعیت دارد؛ در واقع تایوان همان سرزمین افسانهای چین بوده که توانسته خودش را از سلطه کشور چین حفظ کند و به صورت سرمایهداری به فعالیتهای اقتصادی بپردازد.
رییس اتاق بازرگانی اصفهان درباره فعالیتهای اقتصادی تایوان تصریح کرد: این کشور توانسته اقتصاد خود را به صورت غیر کمونیستی اداره کند و تا به امروز فعالیتهای اقتصادی خوبی داشته و نقطه قوت اقتصاد تایوان در صنایع نساجی بوده که پس از غیر کمونیستی شدن اقتصاد چین رقابت اقتصادی شدیدی با این کشور داشته است.
وی با تاکید بر استحکام روابط بین ایران و کشور های شرقی خاطرنشان کرد: ایران در گذشته روابط خوب اقتصادی و سیاسی با غرب داشت اما در سالهای اخیر این روابط به سمت کشور های شرقی تغیر جهت داده و شرق در حال پیشرفت و توسعه است و ما میتوانیم با استفاده از رابطه با آن تحریمهای اقتصادی را دور بزنیم.
کسائیان افزود: اجناس تایوان میتواند با اجناس اروپایی و غربی برابری کند و رابطه با آنها میتواند برای ما مفید و با ارزش باشد؛ امیدوارم در این زمان کوتاه بتوانیم روابط خوبی با هم داشته باشیم و در آینده هم این هیات بار دیگر برای روابط اقتصادی به اصفهان بیایند؛ متاسفانه غرب همواره سعی در بد جلوه دادن ایران نزد اذهان عمومی جهان داشته اما شما امروز شاهد تصویر حقیقی ایران هستید.
در ادامه این جلسه « چین سینگ» رییس انجمن تولید کنندگان محصولات الکتریکی و الکترونیکی تایوان گفت: در حال حاضر ۱۰ هزار واحد صنعتی در کشور مشغول فعالیت هستند که امیدوارم بتوانیم این در این راستا با ایران هم همکاری داشته باشیم.
وی افزود: در سال 1948 صنعت الکترونیک در تایوان رونق گرفت و هم اکنون با 3 هزار عضو فعال در حال پیگیری است؛ درآمد ارزی که سال گذشته از این صنعت برای ما به دست آمد حدود 250 هزار میلیارد دلار بوده که 51 درصد درآمد صنعت را در بر میگیرد.
رییس انجمن تولید کنندگان محصولات الکتریکی و الکترونیکی تایوان تصریح کرد: درآمد ارزی ما هم یک میلیارد و 430 میلیون دلار بوده است که 47 درصد صادرت تایوان را در بر گرفته است.
وی افزود: در حال حاضر 10 هزار واحد صنعتی در این کشور مشغول به کار هستند که درآمد بسیاری برای ما داشته و این درآمد از سرمایهگذاری کسب میشود و سود حاصل از این سرمایهگذاری، 30 میلیون دلار بوده که هم چنان ادامه دارد.
سینگ او خاطرنشان کرد: امیدوارم این سرمایه گذاری در ایران هم اتفاق بیفتد و این بازار برای هر 2 کشور سود داشته باشد تا بتوانیم همکاریها و ارتباطات خود را با هم افزایش دهیم.
«تاسی یو چانگ» رییس شورای مشترک ایران و تایوان گفت: اصفهان به عنوان یک قطب اقتصادی و تاریخی میتواند رابطه خوبی با تایوان داشته باشد و اصفهان پل ارتباط ایران با کشور تایوان میشود.
وی تصریح کرد: تایوان مهد تمدن 5 هزار ساله چین بوده و همان طور که مشخص است تمدن چین هم مثل تمدن پارسی یک تمدن کهن بوده است.
رییس شورای مشترک ایران و تایوان خاطرنشان کرد: من مسوول روابط بازرگانی ایران و تایوان هستم همچنین درباره برقراری ارتباط فرهنگی وهنری اختیار تام دارم؛ در همین راستا 3 سال پیش قراردادی را با دانشگاه تهران امضا کردم؛ امروز هم این افتخار را دارم که از طرف سازمان تیما با اتاق بازرگانی تفاهم نامه امضا کنم.
وی افزود: دو کشور میتوانند در زمینههای مختلف با هم رابطه داشته باشند به خصوص اصفهان به عنوان یک قطب تاریخی و اقتصادی میتواند روابط خوبی با تایوان داشته باشد.
در پایان هیات تایوان با همتایانی اصفهانی خود به گفتگوی تجاری در زمینه وسایل الکترونیکی و الکتریکی پرداختند.
نظر شما