شهلا یزدانی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: بخش زنان بیمارستان آیت الله روحانی(ره) بابل ،مرداد سال 1388 فعالیت خود را آغاز کرد و هم اکنون دارای سه بخش فعال زنان ، زایشگاه و بخش بستری بعد از زایمان با حدود 60 تخت است که کلیه بیماران زنان و زایمان را تحت پوشش دارد.
وی با اشاره به اینکه بخش زنان بیمارستان روحانی بابل علاوه بر بیماران شهرستان بابل، پذیرای بسیاری از بیماران غرب مازندران نیز است افزود: این مرکز علاوه بر سه بخش فعال موجود ، دارای درمانگاه های فعال ومجهز شامل درمانگاه اورژانس زنان و زایمان ، بیماریهای زنان ، فوق تخصص سرطانهای زنان ، اختلالات کف لگن و همچنین درمانگاه بیماران یائسه و حاملگیهای پرخطر نیز می باشد.
وی از پذیرش بسیاری از حاملگیهای پرخطر و زایمانهایی که ممکن است دچار عوارض احتمالی قبل و بعد از زایمان شوند در این بیمارستان خبرداد وگفت: این بیمارستان از نظر رتبه مامایی جزو بیمارستان سطح سه از طرف وزارتخانه معرفی شده وضروری است که بیماران پرخطر را تحت پوشش قرار دهد.
وی افزود: وجود NICU مجهز در این مرکز برای نگهداری نوزادان پرخطر و نارس ،ارجاع اینگونه بیماران را به این مرکز بیشتر کرده است.
این مسئول علاوه بر وجود بخشها و درمانگاههای این مرکز، وجود مرکز نازایی فاطمه الزهرا(س) را با حضوراعضای هیت علمی مجرب زنان این دانشگاه در درمان بیماران نازا از دیگر ویژگیهای مثبت این شهر برشمرد.
یزدانی با اشاره به اینکه مراجعان به این مرکز نسبت به دیگر مراکز شهرستان بیشتر هستند خاطرنشان کرد: یکی از مهمترین برتری این مرکز پذیرش ومراقب ویژه ازبیماران پرخطر بارداراست .
وی مادران باردار پرخطر را شامل مادران دچار بیماری دیابت ،فشارخون بارداری ،بیماریهای قلبی و سایر بیماریهای مزمن دانست.
وی به شایعترین بیماری زنان اشاره کرد وگفت: ممکن است منشا خونریزی غیرطبیعی در زنان بر اثرفیبرم رحمی، اختلالات هورمونی و سرطانها باشد، که ابتدا بررسی لازم انجام میگیرد و در صورت رد شدن سرطانهای زنان ، درمان دارویی پیشنهاد می گردد و اگر آن هم موثر نشد، جراحی پیشنهاد میشود.
مدیر گروه بخش زنان و زایمان دانشگاه علوم پزشکی بابل با اشاره به اینکه اکثر امکانات لازم برای تشخص و درمان بیماریها در این مرکز وجود دارد اظهار امیدواری کرد که این مرکز بزودی مجهز به امکانات پیشرفته برای آمپولیزاسیون شریان رحمی جهت کنترل خونریزیهای رحمی شود.
وی تهیه مانیتور دستگاه کلپوسکوپ برای آموزش دستیاران رشته زنان و زایمان و همچنین تهیه وسایل تکمیلی جراحی لاپاراسکپی و هیستروسکپی را در این مرکز از نیازهای ضروری مرکز برشمرد.
یزدانی بیان داشت: در این مرکز 9 پزشک عضو هیئت علمی در گروه زنان ، 25 دستیار تحت آموزش فعالیت دارند و هر ماه تعدادی دانشجوی پزشکی نیز آموزشهای لازم بخش زنان را دریافت مینمایند.
وی چند قلویی ، پارگی کیسه آب، بیماریهای فشارخون و دیابت را مهمترین عامل زایمان زودرس بیان کرد و با اشاره به اینکه زایمان طبیعی برای مادر عوارض کمتری دارد گفت : ضروری است رسانهها در انعکاس فواید زایمان طبیعی تلاش وافر داشته باشند.
مدیر گروه بخش زنان و زایمان دانشگاه علوم پزشکی بابل گفت : بخش زنان و زایمان بیمارستان روحانی بابل یکی از مراکز پذیرش زایمانهای پرخطر استان مازندران است.
نظر شما