به گزارش خبرنگار مهر، محمدمهدی زاهدی ظهر شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه که در سالن پیامبر اعظم استانداری کرمان برگزار شد گفت: نمایندگان استان کرمان خود را موظف به کمک دولت می دانند و کمک به معنای این نیست که نقد کردن دولت را به همراه نداشته باشیم و باید با سرعت مناسب قطار دولت به راه بیافتد.
وی در بحث انتخاب استاندار گفت: علیرغم همه فضاسازی ها در یک فضای آرام و تعامل با دولت و جریان های سیاسی موجود در استان سعی کردیم استانداری انتخاب شود که نگاه توسعه ای به استان داشته باشد.
نماینده مردم کرمان و راور اذعان داشت: از روزی که رزم حسینی آمد نگاه توسعه ای در بین اقشار مختلف، صنعتگران، تجار و بازرگانان شکل گرفته است و حمایت های رسانه ها هم اینگونه نشان می دهد که این شخص استاندار مناسبی برای کرمان است.
زاهدی در اذعان داشت: جلسات متعددی تشکیل داده ایم تا بتوانیم دغدغه های استان را به گوش مسئولان بالاتر برسانیم از جمله مسئله آب آشامیدنی مردم که بزرگترین معضل است سعی کرده ایم که حتی به گوش شخص رئیس جمهور نیز برسانیم و این مسئله را با وزیران نیرو، جهاد کشاورزی، صنعت و معدن نیز مطرح کردیم.
بحران آب در کرمان جدی است
وی افزود: در سفری که وزیر نیرو به استان کرمان داشت به خوبی دریافت که کرمان تشنه است و این یک شعار نیست، آب های زیرزمینی استان به شدت افول کرده است و در چهار یا پنج سال آینده در صورت ادامه این بحران مردم کرمان ناچار به مهاجرت و کوچ هستند.
زاهدی افزایش 70 درصدی مالیات برای استان کرمان را از هزار میلیارد تومان به هزار و 700 میلیارد تومان ذکر کرد و گفت: این مبلغ را به هزار و 350 میلیارد تومان کاهش داده ایم.
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات شورای اسلامی گفت: زمانی که بودجه سال 93 به مجلس رسید نمایندگان دیدند که بودجه های عمرانی به شدت افت پیدا کرده است.
وی ادامه داد: بودجه استان کرمان 100 میلیارد تومان بود که با تلاش هایی که صورت گرفت بودجه را به 220 میلیارد تومان رساندیم که بین بخش ها و شهرها عادلانه توزیع شد و امیدواریم با این بودجه بتوانیم در پایان سال رنگ و بوی شهر را به کلی در جهت شهری در خور مردم کرمان تغییر دهیم.
واگذاری معادن غیرفعال استان کرمان
وی در ادامه گفت: با وزیر صنعت و معدن جلسات متعددی داشتیم و مباحث مختلفی را در میان گذاشتیم که در راس آن ها بحث معادن استان بود که قول های خوبی در این زمینه داده شده است.
زاهدی افزود: برخی از افرادی که روی معادن استان کرمان دست گذاشته اند متاسفانه به صورت دلالی کار می کنند و برخی از آن ها بیش از شش ماه است که کار را تعطیل کرده اند.
نماینده مردم کرمان و راور تصریح کرد: در این خصوص بخش نامه هایی ابلاغ شده است که بعد از شش ماه اگر اقدامی برای فعالسازی معادن انجام نشود معادن را واگذار خواهیم کرد تا به بهره برداری برسند.
وی گفت: معادن غیرفعال به دست افراد کاربلد و آگاه و باتجربه در زمینه معدن سپرده می شود که اگر این اتفاق بیافتد یک رونق اقتصادی و بازار کار جدید در استان ایجاد می شود که افزایش سرمایه گذاری و اقتصاد پایدار را در کرمان خواهیم داشت.
زاهدی با بیان اینکه در بخش معادن غفلت و ظلم کرده ایم که راه را برای کار سودجویان باز کرده و در زمینه فولاد و تیتانیوم نیز در جلسه با وزیر صنعت و معدن دنبال کردیم که به نتایج خیلی خوبی رسیدیم و همه این موارد در حال پیگیری است و برخی نیز به مرحله اجرایی رسیده است.
وی در ادامه گفت: جلسه ای را با ربیعی وزیر تعاون و راه و رفاه و رئیس رفاه و تعاون کرمان و مدیریت فولاد نیز به اتفاق استاندار کرمان داشتیم که مباحث مختلفی گفته شد و اکثر موارد مورد قبول واقع شد.
وی یکی از این موارد را ساختمان تامین اجتماعی عنوان کرد و گفت: به علت مشکل حقوقی نیاز به تنها 300 میلیون تومان وقفه ایجاد شده بود که که حل خواهد شد.
راه اندازی درمانگاه تامین اجتماعی در راور
زاهدی از راه اندازی و ایجاد درمانگاه تامین اجتماعی در راور خبر داد و گفت: با حضور مشرفی رئیس شرکت صنایع لاستیک بارز نیز تفاهماتی با تامین اجتماعی به عنوان سهامدار انجام شد که این کار ضمن اشتغالزایی خوبی که در بر دارد از نظر توسعه و رونق اقتصادی بسیار مفید و موثر خواهد بود.
وی همچنین افزود: حقوق بازنشستگان فولاد نیز 15 هر ماه باید به حساب واریز شود و که در این خصوص تذکرات لازم داده شده است که در صورت اهمال، پیگیری خواهیم کرد.
زاهدی دلیل شکست صندوق بازنشستگی فولاد را که دچار کمبود کسری شدید نقدینگی شده بود پیش بینی نکردن منبع بودجه حقوقی را قبل از دو برابر کردن حقوق دانست و گفت: برای حل این مشکل منابعی خارج از صندوق به آن تزریق شده است تا به موقع حقوق ها پرداخت شود.
زاهدی افزود: در بازدیدی که با نوبخت از بیمارستان باهنر، پل سیدی و شهرک الله آباد داشتیم وی با توجه به وضعیت نابهنجاری که در آنجا وجود داشت بلافاصله در هفته بعد جلسه ای در تهران تشکیل و تصمیمات خوبی گرفته شد و به این سه مرکز درمانی برای رفع مشکلات کمک خواهند کرد.
پوشش شبکه موبایل در 50 درصد جاده های کرمان
زاهدی اذعان داشت: در ملاقات با وزیر ارتباطات نیز توافقات بسیار خوبی انجام شده است که برای گسترش شبکه ICT استان در رابطه با پهنای باندی در روستاهای بالاتر از 20 هزار نفر و توسعه خدمات ICT به گونه ای که در سه سال آینده کرمان سرآمد دولت الکترونیک در کشور شود و کرمان بتواند کارهای تجاری و اقتصادی را از طریق سیستم الکترونیک پیش ببرد.
وی با بیان اینکه جاده های اصلی ما تقریبا به صورت 50 درصد از پوشش موبایل برخوردارند، گفت: قول داده شده است که تمامی جاده های اصلی تا پایان امسال آنتن موبایل وجود داشته باشد و برای جاده های فرعی ظرف دو سال آینده این کار انجام خواهد شد تا افراد بتوانند نگرانی در رابطه با تماس در جاده ها نداشته باشند.
اختصاص 30میلیارد تومان برای ترمینال فرودگاه کرمان
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس همچنین گفت: طی دیداری که با استاندار کرمان با مسئول فرودگاه های کشور حمید عرب نژاد داشتیم توافق شد ترمینال فرودگاه کرمان با کمک ماهان ایر ایجاد شود و رسما توسط عرب نژاد رئیس ماهان اعلام شد که 30 میلیارد تومان پول برای احداث ترمینال در شهر کرمان اختصاص خواهند داد.
زاهدی راه اندازی فرودگاه جیرفت را از دیگر تفاهمات دانست و افزود: این مهم دو هفته قبل محقق شد و همچنین پروازها در سیرجان نیز اضافه شد و بسترهایی فراهم می شود که ضمن ایجاد رفاه برای مردم بتوانیم برای توسعه اقتصادی استان نیز کار کنیم.
وی همچنین به موارد خاصی که در مجمع نمایندگان مطرح شد اشاره کرد افزود: در سال های اخیر اقدامات خوبی در حوزه فولاد انجام شد اما مشکلی که در این زمنیه وجود داشت نیاز به 550 یورو فایناس بود که در این راستا جلسه ای با بانک مرکزی گذاشته و قرار شد که کمک کرده و این فایناس را تامین کنیم.
زاهدی با اشاره به اینکه تنها جبران این هزینه در راستای فولاد نیست، گفت: 550 مگابایت برق، بخشی از آب و فاضلاب که برای تامین آب آنجا می رود و موجی از اشتغال زایی را ضمن رونق اقتصادی در بر خواهد داشت.
وی همچنین از احداث کارخانه پتروشیمی در جاده بین باغین و رفسنجان در کنار نیروگاه برق کرمان خبر داد و گفت: بلافاصله بعد از صحبت در این زمینه شرکت تشکیل شد و سهامداران مشخص شدند و کار به خوبی در حال انجام است.
وی ادامه داد: برای کارهای ابتدایی 10 میلیارد تومان سرمایه گذاری شده است که بیش از 60 درصد سهام را بانک پاسارگاد دارد و بقیه سهام نیز تقسیم شده است.
لزوم افزایش خطوط ریلی استان کرمان
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی بخش افزایش خطوط ریلی را موضوع دیگر عنوان کرد و افزود: در این زمینه در مسیر کرمان و تهران با مشکل مواجه هستیم.
وی گفت: اگر قرار باشد فولاد در سیرجان، زرند و بردسیر راه بیافتد در سه سال آینده حجم محصولات فولاد، سنگ آهن، مصنوعات و ساخت های مربوط به حوزه مس که باید در استان جابه جا شده یا به خلیج فارس و بندرعباس بروند حداقل 20 میلیون تن است که چند هزار تریلی می شود.
زاهدی ادامه داد: جاده های استان کرمان کشش این همه تریلی و باربری را ندارد، ضمن اینکه کالاهای دیگر در سایر زمینه ها هم وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه اصلاح خطوط ریلی نمی تواند جوابگوی نیاز کرمان باشد گفت: باید خطوط ریلی را افزایش داد و اگر افزایش ندهیم جاده های استان قفل خواهند شد و به شدت در این زمینه آسیب خواهیم دید.
زاهدی با بیان اینکه باید نگاه رونق اقتصادی به کرمان شود، گفت: قصد داریم در این دوره کارهایی را انجام دهیم که این استان را در مسیر مشخص قرار داده و مسئولین بعد از ما که روی کار خواهند آمد تداوم دهنده همین مسیر باشند.
وی همچنین بیان دشات: برای بستر تجارت و توسعه کارهای زیادی انجام شده است که باید بسترش را فراهم کنیم و به غیر از نیروگاه ، بیمارستان، پل و فرودگاه ها بحث تشکیل نمایندگی وزارت خارجه را نیز نباید نادیده گرفت که کاری بسیار بزرگ است که در استان ایجاد شده است و مشکلات فراوانی را نیز از جلوی پا برداشته است.
رئیس مجمع نمایندگان استان کرمان بحث دیگر در استان کرمان را مواجه بودن با چاه های غیرمجاز دانست که در این زمینه هم کشاورزان و هم مسئولان مقصر هستند که برخورد نکردند.
ایجاد فراکسیون کویر در مجلس
وی از ایجاد فراکسیون کویر در مجلس خبر داد و اذعان داشت: استان کرمان، سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی مشمول آن می شوند و مذاکراتی نیز در رابطه با انتقال آب به این مناطق انجام شده است.
زاهدی در ادامه به بحث سدها و بودجه تامین شده اشاره کرد و گفت: مسئله بررسی سدها و حل مشکلات آن از یک سو و در کنار آن بررسی انتقال آب شرب نیز از بهشت آباد وجود دارد.
اختلاف با اصفهانی ها بر سر انتقال آب از بهشت آباد
وی در خصوص انتقال آب از بهشت آباد گفت: خوشبختانه سهمیه ها مشخص شده است ولی اختلاف ما با اصفهان در این است که آن ها می خواهند آب ابتدا به نزدیکی اصفهان آمده و از آنجا تقسیم شود و سهمیه ما داده شود که این کار به صلاح ما نیست و ما می خواهیم آب مستقیم و از همان ابتدا از چهارمحال بختیاری به کرمان بیاید.
وی ادامه داد: موضوع آب خلیج فارس هم وعده و وعید نیست و خیلی کارها انجام شده و لوله گذاری ها نیز در حال انجام است.
زاهدی با بیان اینکه کشاورزی به صورت غرق آبی انجام می شود، گفت: 90 درصد کار آبیاری کشاورزی با این روش است و ما اگر 20 درصد صرفه جویی کنیم تمام پولی را که دولت نزدیک هزاران میلیارد برای انتقال آب هزینه می کند با این صرفه جویی می توان جبران کرد.
وی تصریح کرد: جلسه ای نیز با گل گهر داشتیم که با حضور جلال مآب و استاندار کرمان به صورت جداگانه و با هم انجام شد انتظاراتمان گفته و پاسخ داده شد.
نماینده مردم کرمان و راور اذعان داشت: استفاده از نیروی کار بومی در گل گهر بسیار اندک است و این در حالی است که افراد متخصص در زمینه کار در گل گهر در استان کرمان فراوان بوده و انتظار ما این است که قراردادها با فراد کرمانی و بومی بسته شود.
وی با اشاره به تحریم شرکت مس، افزود: که برای جبران بخشی از هزینه ها مبلغی در حدود هزار و 500 میلیارد تومان وام گرفته است.
تشکیل کمیته های اجرایی اقتصاد مقاومتی در مجلس
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات شورای اسلامی اذعان داشت: در مجلس و دولت برای اقتصاد مقاومتی کمیته های اجرایی تشکیل شده و قرار شده است همه این مزاحمت هایی که در قوانین وجود دارد و راه توسعه را بسته اند اصلاح شوند و دولت و مجلس در تعامل با هم این کار را انجام خواهند داد.
زاهدی علت اصلی وضعیت کنونی جاده های استان کرمان را طلب پیمانکاران دانست و گفت: هر کیلومتر جاده بدون نیاز به ایجاد تونل یک میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد که این رقم بسیار بالایی است.
رئیس مجمع نمایندگان استان کرمان اذعان داشت: باید برای بهبود وضعیت جاده های استان صبر داشته باشیم و به دولت اجازه دیهیم که تلاش خود را در این زمینه به انجام برساند، متعهدیم به دولت کمک کنیم و نمی خواهیم مزاحمتی ایجاد کنیم.
وی در رابطه با تیم فوتبال مس کرمان نیز گفت: از سقوط تیم مس کرمان از لیگ برتر با وجود هزینه های بسیاری که شده بود متاسف هستیم، اما نتیجه آنالیزها این بود که عمدتا این شکست در تساوی ها خلاصه شد یعنی تیم توان خود را به کار برد و تیم ضعیفی نبود اما شکست خورد.
خریداری امتیاز لیگ برتر برای مس کرمان
زاهدی گفت: توافق کرده ایم که اگر بتوانیم راهکاری را پیدا کنیم که هیچ هزینه ای در رابطه با خرید لیگ برتر متوجه مس نشود و در صورت تمصیم گیری قطعی باید بخشی از هزینه را مس متقبل شود.
وی ادامه داد: در این خصوص با کفاشیان صحبت شده و بعد از برگشت از برزیل اقدامات لازم در این خصوص انجام شده و امیدواریم عملیاتی شود.
زاهدی همچنین گفت: نباید کشور را برای انتخابات دور جدید ملتهب کرد و اکنون باید تمام تلاشمان برای رفع مشکلات کشور باشد و فضا نباید تحت تاثیر التهاب های سیاسی قرار بگیرد.
وی گفت: بسیاری از طرح ها ممکن است در حال حاضر مفید باشند اما بعد به اقتصاد ضربه وارد کنند اما مهم این است که الان این مشکل به صورت اساسی حل شود.
این مسئول مسکن مهر را قدم بزرگی برای افراد جامعه دانست و اذعان داشت: البته این طرح تبعات بدی هم داشت و حتی نهضت سلامت که در کشور اجرا شده است ممکن است چند سال بعد مورد انتقاد قرار گیرد که چرا این همه هزینه از بین رفت.
وی با اشاره به اهیمت بحث سلامت گفت: درست است دولت ممکن است چند هزار میلیارد هزینه کند اما این هزینه برای زیستن و شادابی و نشاط مردم صرف می شود.
زاهدی در رابطه با بحث های فرهنگی نیز بیان داشت: استان کرمان همیشه در این بحث پیشتاز بوده است و از این بابت نسبت به استان های دیگر بهتر هستیم.
وی در بحث بالا بودن آمار طلاق گفت: جلسه ای را با یکی از مدیران ستاد دیه کشور داشتیم که اطلاعات قابل تاملی را ارائه کرد. امروز مطالبه مهریه به یکی از عوامل زندانی شدن افراد تبدیل شده است.
وی یادآور شد: آشنایی زوجین پیش از ازدواج از طریق های نامناسب باعث به بالا رفتن امار طلاق شده است.
رئیس مجمع نمایندگان استان کرمان فرهنگ سازی در خصوص کم بودن مهریه را موجب پایدار بودن خانواده ها دانست و گفت: مهرالحسنه را باید فرهنگ سازی کرد.
وی همچنین در رابطه با دیگر بحث های فرهنگی گفت: برای انجام فعالیت های فرهنگی دیگر نیز بودجه های خوبی کنار گذاشته شده است، اما تنها پول کافی نیست و همه باید بسیج شده و در بحث فرهنگی وارد شویم.
نماینده مردم کرمان و راور ادامه داد: فرهنگی بودن نیاز به هماهنگی و همرنگی و همدلی و احساس تکلیف کردن دارد تا به هدف برسیم.
شناسایی 10 میلیون نفر فاقد شرایط دریافت یارانه
وی در خصوص بحث هدفمندی یارانه ها گفت: دولت قبل و دولت کنونی در این خصوص اشتباه کرده اند و مجلس قانون گذاشته که باید براساس توانمندی های افراد به مردم مبلغی را بدهند و همانطور که وزیر دارایی اعلام کرد 10 میلیون نفر شناسایی شده و نیازمند این یارانه نیستند و باید حذف شوند.
زاهدی افزود: چرا این 10 میلیون نفر حذف نمی شوند و نباید گذاشت اشتباه دولت قبل تکرار شود. دولت در مهار تورم کار کرده است اما در شکستن رکود دولت اقدام موثری انجام نداده و رکود باقی مانده است یعنی تا زمانی که چرخ کارخانه ها و صنعت راه نیافتاده پیامدهای غیرجبران رکود به وجود می آید.
وی مهار کردن رکود و شکستن آن را واجب تر از تورم دانست و برای شکستن رکود یکی از کارهایی را که می توان انجام داد حذف 10 میلیون نفری است که دارائی اعلام کرده است.
راه اندازی دانشگاه ویژه اصحاب رسانه و هنرمندان در کرمان
این مسئول در پایان ضمن تشکر از فلاح مدیرکل ارشاد اسلامی استان کرمان گفت: در هماهنگی صورت گرفته با شاه آبادی وزارت خانه و صحبت با دانشگاه جامع علمی و کاربردی قرار شد یک واحد دانشگاهی ویژه اصحاب رسانه و هنرمندان ایجاد شود.
وی گفت: این کار تا مرحله مجوز پیش رفته است و با هماهنگی با وزارت ارشاد و مدیر ارشاد استان کرمان از کانون ارشاد واقع در چهارراه طهماسب آباد استفاده خواهد شد و کرمان محور تربیت نیرو در جنوب شرق کرمان در این راستا خواهد بود.
نظر شما