به گزارش خبرنگار مهر ، محمود رضا عراقی شامگاه شنبه در شورای هماهنگی مدیریت بحران استان با تاکید براینکه مشکلات بخش آب فراگیر است و مختص یک دستگاه نیست، عنوان کرد: از پتانسیلهای منطقه ای نتوانستیم بهره ببریم.
وی اذعان داشت: باید گزارش واقعی و منطقی در خصوص آب ارائه شود و نیاز نیست که بگوییم بارندگی استان کمتر بوده چراکه آمارها در کشور مشخص و امسال وضعیت آب در کشور بحرانی تر است.
وی با اشاره به اینکه اگر لطف خدا نبود امسال مشکلات زیادی پیش رو داشتیم، افزود: هر ساله 250 میلیون مترمکعب آب از منابع زیر زمینی برداشت صورت می گیرد که اکنون دهها میلیارد مترمکعب کسری برداشت از مخازن داریم.
بپذیریم که اقلیم همدان تغییر کرده است
عراقی با بیان اینکه از سفرههای آب زیر زمینی بیش از حد اضافه برداشت داریم، گفت: نباید خیلی به فکر خشکسالی بود و باید بپذیریم که اقلیم همدان تغییر کرده و باید خود را وفق دهیم.
وی با اشاره به اینکه برای مصارف کشاورزی نمیتوان انتقال آب داشت، افزود: تمام آب قناتها در بیلان کاری میآید که بخشی در آب سطحی و بخشی در آب زیر زمینی استفاده میشود.
عراقی اذعان داشت: آبهای موجود مورد محاسبه قرار گرفته و حتی منابع غیرقابل استفاده نیز باقی نمانده و استفاده شده است.
وی با اشاره به اینکه با انتقال آب تالوار برنامه تامین آب شرب همدان پایان میابد مگر اینکه بتوان از آب دریا با تکنولوژی آب ارزان استفاده کرد، افزود: مسائل زیست محیطی نقش به سزایی در این بخش دارد.
عراقی اذعان داشت: باید جلوی کشت دوم در استان گرفته شود و قیمت تعرفههای آب و برق و انرژی به گونه ای اصلاح شود که در میزان مصرف آب اثر بگذارد و شرکت آب منطقه ای کنترلهای لازم را انجام دهد و از دهیاریها نیز برای تامین آب در مناطق کم آب کمک گرفته شود.
وی با اشاره به اینکه تبلیغات در خصوص میزان الگوی مصرف هزینه نیست بلکه سرمایه گذاری است، افزود: هر شخصی که بیش از حقش آب برداشت کند هیچ گونه مماشاتی نباید با او داشت.
وي در خصوص وضعیت چاههای غیرمجاز همدان اذعان داشت: هیچ یک از نماینده نمیگویند قانون را رعایت نمیکنیم و باید با بحث چاههای غیر مجاز جدی وارد عمل شد.
وی با اشاره به اینکه زمانی دولت کنتور هوشمند خریداری و به کشاورزان میداد، اذعان داشت: در مقیاس بالا امکان تولید این کنتورها را نداریم.
119 میلیارد تومان در اثر سرما زدگی به باغات استان خسارت وارد شد
قائم مقام اداره جهاد کشاورزی همدان نیز در این شورا با اشاربه به اینکه 119 میلیارد تومان به باغات استان همدان دراثر سرما زدگی خسارت وارد شد، افزود: بخشی از اراضی دیم نیز دچار خسارت شدهاند که این میزان به هفت درصد میرسد.
محمدرضا ابراهیمی با اشاره به اینکه امسال شاهد بارشهای خوبی در استان بودیم، افزود: در فصل تابستان با کاهش منابع رو سطحی مواجه هستیم.
ابراهیمی اذعان داشت: امسال وضعیت نزولات به گونه ای است که تراکنش مناسبی را شاهد بودیم و اکنون 46 درصد از کشور دچار تنش خشکی است.
وی با اشاره به اینکه همدان در حالت استاندارد و نرمال قرار دارد، گفت: افزایش دما مشکلی برای محصولات دیم ایجاد نمیکند و شاهد رطوبت مناسبی نیز هستیم.
وی بیان داشت: 600 هزار تن پیش بینی تولید غلات در استان همدان را داریم و سعی شده سطح زیر کشت در محصولات سبزی و صیفی به سوی جنوب استان باشد.
قائم مقام اداره جهاد کشاورزی همدان با اشاره به اینکه 24 هزار هکتار سطح زیر کشت در مجاورت سد اکباتان همدان وجود دارد، افزود: به دنبال جلوگیری از کشت دوم هستیم.
ابراهیمی افزود: با ایزوله کردن کانالهای آب به دنبال افزایش بهره وری در آن هستیم.
وی با اشاره به اینکه 10 هزار هکتار کشت کلزا در استان همدان پیش بینی شده است، افزود: از پنجشنبه گذشته فعالیتهای ترویجی برای مقابله با تنشهای خشکی آغاز شده است.
معاون برنامه ریزی فرماندار همدان نیز در این شورا گفت: در بحث تسهیلات خشکسالی روستایی با مشکل مواجه هستیم.
نباید همه تصدی گری را بر عهده دولت قرار دهیم
محمد علی محمدی با بیان اینکه نباید همه تولی گری و تصدی گری را بر عهده دولت قرار دهیم، ادامه داد: در تفریجان مسدود کردن چاههای غیر مجاز آغاز شده است.
وی با اشاره به اینکه برای تغییر فشار آب باید نهادهای ذی ربط با فرمانداری همدان هماهنگ باشند، اذعان داشت: در شهرداری همدان کارهایی برای احیا قنوات انجام شده است.
معاون برنامه ریزی فرمانداری همدان افزود: در ساخت سازها باید تعهد گرفته شود که مسیر قنوات تغییر نکند.
نظر شما