۱ تیر ۱۳۹۳، ۱۲:۲۸

هر آنچه باید درباره گروه تروریستی داعش بدانید در شماره جدید مجله پنجره/ دستگاه اموی علیه شیعه

هر آنچه باید درباره گروه تروریستی داعش بدانید در شماره جدید مجله پنجره/ دستگاه اموی علیه شیعه

شماره 199 مجله پنجره در بخشهای مختلفی مانند باشگاه اهل قلم، مجله خبری، هنر، جهان اسلام، ترجمه و پنجره مثبت منتشر شد، در گروه جهان اسلام مبانی و آبشخورهای فکری گروه داعش در یادداشتها و گفتگوهایی مورد بررسی قرار گرفت.

به گزارش خبرگزاری مهر، مروری خواهیم داشت بر بخشهای این مجله:

جهان اسلام

بنيان متوحش داعش(تحليلي بر ابعاد درگيري‎‎هاي اخير در عراق) عنوان پرونده گروه جهان اسلام است. در شرايطي که سوريه بعد از گذشت بيش از سه سال از آغاز بحران، شاهد برگزاري يک انتخابات با شکوه بود و همه چيز از ناکامي گروه‎‎هاي تروريستي در اين کشور حکايت ميکرد، به يکباره هجوم همه جانبه نيروهاي داعش به مناطق مختلف عراق، تيتر يک رسانه‎‎هاي خبري جهان شد. تحليلگران معتقدند عدم توفيق گروه‎‎هاي تروريستي در سوريه سبب شده تا با بازکردن جبههاي جديد، اينبار اهداف خود را در عراق پيگيري کنند. در صفحات پيشرو به بررسي ابعاد بحران اخير عراق پرداخته می شود.

وحشت غرب از هلال خصيب(پشتوانه‎‎هاي فکري جريان حکومت اسلامي عراق و شام)، اعرابيهاي مدرن(دولت اسلامي شام و عراق يا دولت ارهابي)،ديالکتيک سياست و امنيت(فضاي سياسي عراق پس از انتخابات و تاثير آن بر اتفاقات اخير)، راهبرد شيعه در مقابله با تکفيريها در گفتوگو با دکتر عبدالوهاب فراتي،بررسي حال و آينده درگيريها در عراق در گفتوگو با دکتر حسين حکيم، فرمان گروه وحشت در دستان عربستان(تحليلي بر ابعاد حضور داعش در عراق) نوشته حسن هانيزاده، پايه‎‎هاي فکري گروه داعش در گفتوگو با يعقوب توکلي، پروژه غرب براي اسلام در گفتوگو با سيدمهدي عليزاده موسوي،نگاه رژيم صهيونيستي به گروه داعش و تحولات اخير عراق، تفاوت داعش با ديگر گروه‎‎هاي تروريستي در گفتوگو با مهدي فرمانيان آراني، تشابه فراواني بين داعش و خوارج ديده ميشود، موطلاييها  زير پرچم سياه(حضور اروپاييها در بين تروريستهاي سلفي)، داعيه داعش در عراق و سوريه(نگاهي به گذشته و حال دولت اسلامي عراق و شام)، بررسي اهداف گروه داعش و حاميان آن در عراق در گفتوگو با امير موسوي ازجمله یادداشتها و گفتگوهای این بخش است.

مجله خبری

پرتو تشيع و نقابهاي آمريکايي(واقعيت‎‎هاي تلخ در جهان اسلام و فرصت‎‎هاي پيش روي انقلاب اسلامي) عنوان سرمقاله دکتر زاکانی است. پس از آن مجله خبری آمده است که این هفته به موضوعات مختلفی پرداخته است که از آن جمله می توان به  تجارب ملي در خدمت شوراي روابط خارجي(شورايي که در آينده از آن بيشتر خواهيم شنيد)، روزتان شب نميشود؟ در مورد یادداشتی از محمد مطهري، کدام دلبستگي شما را به اين مواضع کشانده؟ در مورد مطلبی از حسين شريعتمداري،  بازگشت مرد محبوب آلمانيها ، کارلوس پاسکوال متخصص تحريم، دليل پيروزي روحاني و نظرسنجي اسرائيلي، آزادي با گربهها زيباتر ميشود!، چشمانداز دولت روحاني، چرا اصلاحطلبان ميگويند روحاني گفتمان ندارد؟، بررسي دلايل توجه جهاني به مرقد زينب کبري(س)، 10  سال اقتصاد، خودرو گران شد يا ارزان؟، دعواي زرگري خودروسازان و شوراي رقابت، دود سفيد بالاي سر بنياد ادبيات داستاني(حاشيه‎‎هايي بر انتخاب مديرعامل جديد بنياد ادبيات داستاني)، اعترافات آلاحمد45  سال پس از مرگش(چهار دفترچه يادداشتروزانه جلال آلاحمد پيدا شد)، فيلمي که از رويش‎‎هاي انقلاب است(عوامل شيار 143 به ديدار رهبر انقلاب رفتند) چرا رفتيد؟(پرسشي بيپاسخ درباره سفر پرابهام هنرمندان به برزيل)، ضربهاي که هاليوود به آمريکا زد!، نامه تهيهکننده فهرست شيندلر براي تبليغ مستند «آمريکا» جهان از دریچه کاریکاتور، جهان از دریچه عکس، مثبت و منفی و ... اشاره کرد. 

باشگاه اهل قلم

در بخش باشگاه اهل قلم مطالبی مانند نسخه نوين مردمسالاري(آراي مردم در انديشه امام(ره) از منظر رهبر انقلاب) نوشته  دکتر محسن اسماعيلي، اصالت فاعل شناسا،بررسي نحوه گذار جوامع به پست مدرنيسم از دکتر عبدالحسين خسروپناه، فرصت محمود تزاور(صد نامه نوشتيم و جوابي ننوشتي) به قلم جواد محدثي، ولايت مطلقه يا مقيده(ولايت فقيه از نگاه امام خميني و آيت الله خوئي) به قلم دکتر احمد جهان بزرگي، موسي کجاست  وآن يد بيضايي(توحيد ربوبي براي زندگي توحيدي) به قلم سيدمحمد روحاني منتشر شده است. 

ترجمه

در بخش باشگاه ترجمــــه مقالاتی مانند داعش خوبِ سوريه، داعش بدِ عراق(بحران عراق و خطر جنگ منطقه اي) نوشته بيل ون اوکن و ترجمه پرناز طالبي؛ هزينه هاي تصميم اشتباه (تبعات بزرگترين و هزينه برترين جنگ تاريخ آمريکا) نوشته پاول پيلار و ترجمه فاطمه غلامی؛ مالکي، اوباما و تروريستها(پايگاه‎‎هاي جديد خشونت در عراق) با ترجمه پرناز طالبي؛ شکوفايي القاعده ليبي!(بسترهاي گسترش تروريسم در شمال آفريقا) به قلم توفيق المديني و ترجمه حسين کشوري، قمار ترکيه روي داعش(راهبرد تازه ترکيه در عراق) نوشته محمد نورالدين و ترجمه رضا حسن زاده، برندهها و بازندههاي انتخابات مصر(پازل سياستبازي در سرزمين اهرام) نوشته محمود سالم و ترجمه محمد مظهري از مطالب مهم بخش ترجمه هستند.

هنر

کسوف کسوتها عنوان پرونده گروه هنر به بهانه اکران «متروپل»، «اشباح» و «50 قدم آخر» است. اکران همزمان دو فيلم متروپل ساخته مسعود کيميايي و اشباح اثر داريوش مهرجويي، يک اتفاق مهم تاريخي در سينماي اين سالهاست که متاسفانه هم از سوي مسئولان و مديران سينمايي و هم توسط همکاران مطبوعاتي ما، به شکل نگرانکنندهاي با سکوت مواجه شده است. به همين دليل در شرايطي عادي، بايد همزماني رونمايي از تازهترين آثار سه کارگردان پيشکسوت سينما حائز اهميت تلقي شود و بابت سکوت رسانه‎‎ها در قبال آن ابراز نگراني کرد.

دورهات گذشته مربي!(چند نکته درباره رابطه فيلمسازان بزرگ و هواداران دلسرد)، کاش بيشتر بنويسي استاد! (تأملي درباره نسبت توفيقات ادبي و ناکامي‎‎هاي سينمايي)، وقتي خلاقيت گم ميشود (مروري بر متن و حاشيه «متروپل» ساخته مسعود کيميايي)، ناکامي در چند قدم آخر!(متن و حاشيه «50 قدم آخر» ساخته کيومرث پوراحمد)، احمد طالبينژاد از دلايل افت کيفي آثار فيلمسازان پيشکسوت ميگويد، مميزي، کهولت سن و حوصلهاي که ديگر نيست!( گفتگویی با احمد طالبی نژاد)، مولفه‎‎هاي تهي روايت‎‎هاي تکراري( تحليلي تطبيقي درباره روند فيلمسازي فيلمسازان پيشکسوت سينماي ايران و جهان، عبور از 60 سالگي (آيا افول در فيلمسازي سرنوشت محتوم تمام کارگردانان است؟ از یادداشتها و مصاحبه های مهم این پرونده است.

پنجره مثبت 

اين هفته با حسين اسرافيلي گپی زده شده است؛ شاعري از قافله شاعران انقلاب که چارپاره‎‎هاي حماسي و غزل‎‎هاي دينياش را اهل شعر خوب بهخاطر دارند. در صفحه طنز، خرنوشتي ديگر را ميخوانيد به قلم دکتر اسماعيل اميني. پنجره ماضيه، با روايت‎‎هاي سجاد نجفي از گذشته دور و نزديک صفحاتي هستند که بعد از صفحه طنز انتظار شما را ميکشند و يک صفحه بعد، با يادداشت‎‎هاي آزاد خودنويس‎‎هاي اين شماره روبهرو خواهيد شد. صبا صادقي، سعيد باباوند، علي رجبي و فرشاد مهديپور، نويسندگاني هستند که شما را مهمان محصول قلمشان کردهاند. در صفحات کتابسرا، يک سبد کتاب برايتان در نظر گرفته شده است که با خواندن آنها ميتوانيد با شهيد محمدعلي رجايي بيشتر آشنا شويد. در اين صفحات همچنين اشارهاي شده به ماجراي يک جعل تاريخي. در صفحه فرهنگستان به يک نمايشگاه دعوت ميشويد و در صفحه گلگشت نيز شعري از مريم جعفري آذرماني و چند کوتاهنوشته ميخوانيد. زندگي خوب هم بخش پاياني ضميمه اين هفته است.

یکصد و نود و ششمین شماره هفته‌نامه «پنجره» به مدیرمسئولی دکتر علیرضا زاکانی در 100 صفحه و بهای 50000 ریال روی پیشخوان کیوسک‌های روزنامه‌‌فروشی قرار گرفت. نسخه الکترونیکی نیز با 40 درصد تخفیف در سایت هفته‌نامه به آدرس panjerehweekly.ir فروخته می‌شود.

کد خبر 2316872

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha