۲ تیر ۱۳۹۳، ۱۵:۴۵

روزبه:

زمان شکوفایی اقتصادی روستاها و دور شدن از اقتصاد نفتی فرا رسیده است

زمان شکوفایی اقتصادی روستاها و دور شدن از اقتصاد نفتی فرا رسیده است

قزوین- خبرگزاری مهر: استاندار قزوین گفت: رویکرد دولت تدبیر وامید در ارتقای توان اقتصادی روستائیان فرصت مناسبی است تا مدیران استانی تلاش خود را برای تحقق اهداف دولت در تحول اقتصادی روستاها بکار گیرند زیرا زمان شکوفایی اقتصادی روستاها و دور شدن از وابستگی نفتی فرارسیده است.

به گزارش خبرنگار مهر، همایش مشارکت اجتماعی و توسعه روستایی روز دوشنبه با حضور سید ابوالفضل رضوی معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری، مرتضی روزبه استاندار، امیدعلی پارسا معاون برنامه ریزی، منوچهر حبیبی معاون عمرانی، ایوب رحیمی معاون سیاسی امنیتی و عباسعلی درافشانی معاون منابع انسانی استانداری، فرمانداران، بخشداران، دهیاران، مدیران ستاد و دستگاههای اجرایی در سالن اجتماعات استانداری قزوین برگزار شد.

مرتضی روزبه در این همایش گفت: رویکرد دولت به روستاها حرکت ارزشمند و خوشحال کننده ای است که می تواند زمینه ایجاد تحولات خوبی را در مناطق مختلف فراهم کند.

وی افزود: هر چند تشکیل جهاد سازندگی با هدف عمران روستاها در سالهای گذشته اتفاق مبارکی بود اما امروز ایده جدیدی در حوزه اقتصادی روستاها هم مطرح شده که می تواند به شکوفایی اقتصادی مناطق محروم و اشتغال جوانان و جلوگیری از مهاجرت کمک کند.

استاندار بیان کرد: روستاهای کشور ویژگی های خاص و ممتازی دارد که مردم صادق، پاک و بی آلایش و خونگرم از جمله آنهاست که این ظرفیت در شهرها کمتر دیده می شود و وجود شهدا، برگزاری یادواره ها در روستاها بیانگر توانمندی و نگاه ارزشمند این حوزه است که می تواند در اقتصاد مقاومتی نیز تعیین کننده باشد.

روزبه یادآورشد: زاویه گرفتن از اقتصاد نفتی نیازمند توجه به روستاها به عنوان مرکز تولید است و اگر بخواهیم این موضوع اجرایی شود باید به روستا توجه جدی کنیم.

بستر اقتصادی شدن روستاها فراهم شده است

استاندار بیان کرد: خوشبختانه امروز بستر لازم برای اقتصادی شدن روستاها فراهم شده و برای فاصله گرفتن از اقتصاد نفتی استفاده از ظرفیت های نهفته در روستاها که هر کدام می تواند مانند چاه نفت عمل کند ضروری است.

وی افزود: در حالی که در الموت بهترین ارقام برنج تولید می شود شاهد واردات انواع برنج خارجی هستیم که قابل رقابت با تولیدات ما نیست اما چون نگاه اقتصادی نداریم از این ظرفیت استفاده نمی کنیم.

استاندار تصریح کرد: کشت زعفران استاندارد و مرغوب در بوئین زهرا جواب داده و محصولاتی مانند زیتون، زغال اخته، پسته و فندق می تواند اقتصاد روستاهای ما را متحول کند اما چون هم مدیریت نکرده ایم و هم روستائیان مشارکت جدی نداشته اند از این فرصتها غفلت کرده ایم.

روزبه گفت: اگر بتوانیم از این رویکرد بخوبی استفاده کنیم به اقتصاد روستا، امنیت غذایی مردم و رشد صنایع تبدیلی و اشتغال هم کمک کرده ایم و درآمد کشاورزان را هم بالا برده ایم.

روستاهای توسعه یافته می توانند پیشرفت کشور را محقق کنند

وی افزود: منابع انسانی سرشاری در روستاها داریم که باید مورد توجه قرار گیرند اما از نخبگان هم انتظار داریم به جای ساختن ویلا در زادگاه روستایی خود به فکر توسعه و آبادانی روستاها با دادن طرح و ایده های جدید باشند و در اقتصادی شدن مناطق مشارکت کنند.

استاندار قزوین یادآورشد: توسعه کشور تنها در گروه توسعه روستاهاست و باید در گفتمان توسعه هم تغییر ایجاد کنیم و داشتن سند توسعه و سند آمایش برای هر روستا ضروری است تا روند عمران مناطق محروم و روستاها شتاب بیشتری گیرد.

وی بیان کرد: نمی گوئیم جوانان برای تحصیل و پیشرفت از روستا خارج نشوند اما باید شرایطی فراهم شود تا انگیزه ماندن و ارتباط مستمر برای افراد و نیز استفاده از استعداد نخبگان برای توسعه روستاها بخوبی فراهم شود که امروز مسیر خوبی در این راستا فراهم شده اما باید بخوبی استفاده شود.

استاندار قزوين گفت: درخشش نخبگان و محل ظهور و بروز كارآفرينان در حال حاضر باید در روستاها باشد و دنيا نيز اين رويكرد را نسبت به روستاهاي خود داشته و نتيجه خوبي گرفته لذا ایجاد حس مشاركت و تعاون در روستاها کار خوبی است كه موجب توسعه اين مناطق خواهد شد و بخشداران يا فرمانداراني كه قدرت جذب و جلب مشاركت عمومي را در اقتصادي شدن روستاها داشته باشند تشويق مي شوند.

وي تاكيد كرد: تشکیل ستاد فعالی در بخشداري ها و دهياري ها لازم است تا ايده ها و طرح ها در آن ارائه شود و با بهترين روش و شيوه در تقويت اقتصاد روستاها به عنوان يك كار خير، سبقت بگيريم.

استاندار اظهارداشت: توجه و تقويت صنايع تبديلي بويژه در محصولات شاخص استان، تقويت زيرساخت هاي گردشگري بخصوص در مناطق الموت و آبگرم از اقداماتي است که می تواند وضعيت اقتصادي مناطق استان را متحول و شكوفا کند.

زینالو: تدوین سند توسعه روستایی توسط نخبگان روستایی تدوین شود

علی اکبر زینالو رئیس دانشگاه علوم پزشکی قزوین هم در این همایش گفت: سند توسعه روستایی باید توسط روستائیان و نخبگان این مناطق نوشته شود و در آن اقلیم شناسی هم مورد توجه جدی قرار گیرد.

وی توجه به مسکن روستایی را در تحول اقتصادی مهم دانست و یادآورشد: سرمایه گذاری در روستاهایی که مسکن آنها معماری قدیمی و فرسوده دارد و مربوط به یک قرن گذشته است جواب نمی دهد لذا مقاوم سازی منازل روستایی و زیباسازی آنها مهم است.

زینالو تصریح کرد: سمت و سوی توسعه روستایی باید به سمتی برود که سهم روستایی در تولید، توسعه مشخص شود و اگر به روستائیان اعتماد کنیم می توان به نتایج ارزشمندی دست یافت.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان یادآورشد: بدون شهر شدن روستاها هم می توان چتر حمایتی را ریو آنها گسترد اما باید تحصیل کردگان در روستاها مستقر شوند و با کمک مسئولانی که دیدگاه خود را تغییر داده و به روز کرده اند مسیر اقتصادی شدن روستاها شتاب بیشتری گیرد.

صفری: جذابیت های روستایی تقویت شود

در ادامه محمد تقی صفری بخشدار مرکزی شهرستان البرز به نمایندگی از بخشداران گفت:تقویت جذابیت های روستایی،پرداختن به فرهنگ جوامع روستایی، تشکیل ستادهای فرهنگی با محوریت استانداری، معرفی الگوهای مشخص معماری در روستا، تقویت آموزش و پرورش و اقتصاد معیشت باید مورد توجه جدی قرار گیرد.

وی افزود: ایجاد بازارچه های محلی روستایی، تداوم آموزش های فنی و حرفه ای، صیانت از محیط زیست روستاها به عنوان بهترین جاذبه های منطقه در رونق اقتصادی مناطق روستایی تاثیر کذار است و باید در برنامه ها لحاظ شود.

کد خبر 2317866

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha