۲ تیر ۱۳۹۳، ۱۶:۱۳

گزارش خبری مهر؛

مشکلات صندوق بیمه کشاورزان، روستائیان و عشایر در کرمانشاه بررسی شد

مشکلات صندوق بیمه کشاورزان، روستائیان و عشایر در کرمانشاه بررسی شد

کرمانشاه – خبرگزاری مهر: با حضور مدیرعامل صندوق بیمه کشاورزان کشور، مشکلات صندوق بیمه روستائیان و عشایر استان کرمانشاه در دومین ستاد راهبری بیمه کشارزان عشایر و روستائیان بررسی شد.

به گزارش خبرنگار مهر، در دومین نشست ستاد راهبری بیمه روستائیان و عشایر استان کرمانشاه که ظهر دوشنبه با حضور مدیرعامل بیمه روستائیان و عشایر کشور در محل استانداری کرمانشاه برگزار شد، مشکلات این حوزه مطرح و مورد بررسی قرار گرفت.

طاهری: صدور مجوز ساخت و ساز و کارت کوله‌بری منوط به عضویت در صندوق بیمه روستائیان باشد

مسئول صندوق بیمه روستائیان در کرمانشاه در این نشست گفت: هم‌اکنون 14 هزار خانوار وستایی و عشایری با جمعیتی بالغ بر 80 هزار نفر در قالب 14 ایل و یک طایفه مستقل در کرمانشاه هستند که سالانه 16 هزار و 750 تن گوشت قرمز تولید و 30 درصد از گوشت مورد نیاز استان را تامین می‌کنند.

سجادطاهری افزود: عشایر استان نیز 24 هزار و 500 تن شیر، 16 هزار و 300 تن الیاف ، بیش از 600 هزار تن روغن حیوانی  و 22 هزار قطعه انواع مختلف صنایع دستی استان را تولید می‌کنند.

وی تاکید کرد: این جامعه کوچک شایسته بهترین خدمات است.

طاهری، دو معضل  اختیاری بودن بیمه اجتماعی کشاورزان، عشایر و روستائیان و اطلاع‌رسانی به جامعه هدف را  از مهمترین مشکلات بر سر راه این صندوق بیمه دانست.

وی افزود: برای رفع مشکلات مذکور سه هدف، اطلاع‌رسانی، اعتمادسازی و فرهنگسازی را در ستاد راهبرد بیمه کشاورزان، روستائیان و عشایر دنبال می‌کنیم.

مسئول صندوق بیمه روستائیان در استان کرمانشاه تصریح کرد:  ستاد راهبرد به دستور استاندار در استان تشکیل  و در شهرستان‌ها نیز تشکیل شده و تاکنون در 90 درصد شهرستان‌ها تشکیل جلسه داده است.

وی برگزاری کارگاه‌های آموزشی برای اعضای شورای اسلامی روستاها و دهیاران، استقرار کارگزاران در فرمانداری و بخشداری‌ها، موضوع دهگردشی کارگزاران در جهت اطلاع‌رسانی جامعه هدف را از جمله مصوبات این ستاد عنوان کرد و گفت: بحث دهگردشی از شهریور ماه سال جاری به اجرا در می‌آید.

طاهری افزود: اجرای دو مصوبه دیگر مد نظر است که جامعه هدف را متوجه فرصت سوزی کند.

وی، ادامه داد: باید  صدور هرگونه مجوز ساخت و ساز و صدور هرگونه کارت و مجوز کوله‌بری برای کوله‌بران منوط به بیمه آنها باشد.

مسئول صندوق بیمه روستائیان و عشایر استان با بیان اینکه کشاورزان ساکن شهرها نیز می‌توانند عضو این صندوق بیمه باشند گفت: صدور معرفی نامه برای کشاورزان ساکن شهرها از سوی جهادکشاورزی از دیگر مصوبات بوده که به صورت 100 درصدی در استان در حال اجراست.

وی، اجرای فعالیت‌های تبلیغی و ترویجی در شهرستان‌ها با همکاری جهاد کشاورزی، برگزاری کارگاه آموزشی توسط شبکه بهداشت  درمان برای بهورزان در شهرستان‌ها و در راستای اعتمادسازی، انعقاد تفاهم‌نامه با آموزش و پرورش در جهت استفاده از ظرفیت این نهاد برای ترویج و اطلاع‌رسانی را از دیگر مصوبات عنوان کرد و ازفود:  مصوبه آموزش و پرورش از مهرماه امسال اجرا می‌شود.

طاهری افزود: با‌هم‌افزایی صورت گرفته  در مدت سه ماهه ابتدایی سال 93 کرمانشاه  در جذب اعضا از رتبه 16 کشور به رتبه 13 کشور ارتقا یافته‌ است.

وی گفت: هم‌اکنون قصرشیرین با 70 درصد مشمولین بیمه شده رتبه نخست و دالاهو با 63 درصد، گیلانغرب با 54 درصد در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

مسئول صندوق بیمه روستائیان و عشایر استان کرمانشاه، افزود: دالاهو با 10 درصد تغییرات در یک ماهه اخیر رتبه اول، قصرشیرین، گیلانغرب، هرسین، اسلام‌آبادغرب و کرمانشاه در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

یوسفی: آمار مشمولین بیمه باید تصحیح شود/ قسط بندی هزینه عضویت در صندوق

در ادامه فرماندار ثلاث باباجانی گفت: هم‌اکنون بیش از 10 هزار نفر از مشمولین بیمه روستائیان این شهرستان در پروژه سامانه گرمسیری در حال فعالیت وبیمه هستند لذا باید آمار مشمولین تصحیح شود.

رستگار یوسفی افزود: شورای ساماندهی مبادلات مرزی الان برای کوله‌بران کارت هوشمندصادرکرده و صدور کارت کوله‌بری دست ما نیست.

وی ادامه داد:  این صندوق بیمه هزینه دریافتی را قسط بندی کنند تا همه مشمولین توان پرداخت را داشته باشند.

عظیمی: طولانی شدن پروسه دریافت کارت عضویت و فعالیت ضعیف کارگزاران از مشکلات صندوق در این شهرستان است

هم‌چنین فرماندار جوانرود گفت: در جوانرود 514 خانوار روستایی هستند که یک هزار و 200 خانوار آن تحت پوشش بیمه بنیاد شهید قرار دارند.

مصطفی عظیمی افزود:  دوسال است که دهیاران خانه به خانه را رفته اند اما برخی حاضر نیستند تحت پوشش این صندوق باشند و چون اختیاری است نمی‌توان اجبار کرد.

وی ادامه داد: عدم تشکیل کمیسیون پزشکی در استان برای تایید از کارافتادگی بیمه‌شدگان مشمول دریافت مستمری، طولانی شدن پروسه دریافت کارت عضویت، فعلیت ضعیف کارگزاران و اطلاع‌رسانی صندوق از مشکلات جذب مشمولین برای این صندوق بیمه است.

عظیمی تصریح کرد: با توجه به اینکه بسیاری از روستائیان حتی حاضر به دریافت وام مقاوم‌سازی برای مساکن خود نیستند نمی‌توان مانع صدور ساخت و ساز منوط به داشتن بیمه را نیز اضافه کرد اما اگر از طرف مجلس قانونی در این زمینه وضع شود مشکلی ندارد.

صفری: عدم ایفای تعهدات در موعد مقرر عامل سلب اعتماد مشمولین صندوق است

فرماندرا روانسر نیز گفت: بحث بیمه اختیاری و اطلاع‌رسانی دو مشکل مجزا از هم نیست. جلال صفری  افزود: اطلاع‌رسانی تنها از طریق صدا و سیما برای مناطقی که پوشش شبکه‌های صدا و سیما ندارند کافی نیست.

وی ادامه داد: جلب اعتماد روستائیان و عشایر یک پروسه زمان‌بر بوده و عدم ایفای به موقع تعهدات باعث سلب اعتماد آنها می‌شود لذا باید اعتماد آنان جلب شود.

وی بر اصلاح اطلاعات آماری مشمولین این طرح تاکید کرد.

پیرو: زنان سرپرست خانوار تمایلی به عضویت در صندوق ندارند/ضرورت صدور دفترچه درمانی برای اعضای صندوق

فرماندار  نیز گفت: بی‌‌انگیزگی باعث عدم تمایل برای عضویت مشمولین شده است.

میرزا مراد پیرو  افزود: زنان سرپرست خانوار به دلیل اینکه بعد از فوتشان فرزندانشان مشمول دریافت مستمری بیمه نیستند ثبت‌نام نمی‌کنند.

وی، عدم صدور دفترچه درمانی در طرح را از دیگر موارد عدم ثبت‌نان مشمولین عنوان کرد و گفت: هم‌چنین هزینه بازاریابی صندوق برای کارگزاران سودی ندارد و هزینه‌ها بیش از درآمد حاصل از طرح است.

پیرو گفت: هم‌چنین برای ثبت‌نام نیاز به شناسه پرداخت است که باید از صندوق مرکزی در استان گرفته شده و برای فرد هزینه بر است که باید به این مسئله نیز توجه شود.

پاکرو: بیش از چهار هزار نفر در استان از مزایای صندوق بیمه روستائیان استفاده می‌کنند

مدیرکل کمیته امداد استان کرمانشاه نیز گفت: کمیته امداد و بهزیستی اولین ادارات در بحث بیمه روستائیان هستند و قبل از تشکیل اداره آن ما شروع کردیم.

جلیلی پاکرو افزود: در استان بیش از چهار هزار خانوار از مزایای این صندوق استفاده می‌کنند صندوق بیمه روستائیان استان که از بهترین صندق‌ها در جذب مشمولین است.

 وی از واریز سهمیه مددجویان این نهاد به صندوق بیمه خبر داد و گفت: سهمیه 92 مددجوی کمیته امداد در سال 92 به صندوق واریز شده و سهمیه 93 نیز به زودی واریز می‌شود.

مدیرکل کمیته امداد استان کرمانشاه افزود: سهمیه استان بیش از 300 میلیون تومان بوده است. تقاضا داریم نسبت به جمعیت استان که هفت درصد تحت پوشش کمیته امداد است سهم بیشتری اختصاص یافته تا جمعیت بیشتری تحت پوشش قرار گیرد.

منصوری: کارگزاران شب‌ها به کشاورزان مشمول مراجعه کنند

رئیس جهادکشاورزی استان کرمانشاه نیز گفت: در طی ماه گذشته کارهای خوبی برای اطلاع‌رسانی به کشاورزان از سوی این سازمان صورت گرفته است.

علی اشرف منصوری  افزود: مراجعه به روستاها و ارسال پیامک به کشاورزان از جمله موارد اطلاع رسانی بوده و معرفی نامه برای کشاورزان ساکن شهرها صادر شده است. وی، برگزاری کلاس‌های آموزشی و معرفی شرکت‌های کشاورزی برای کارگزاری از دیگر اقدامات در این زمینه برشمرد.

وی افزود: هم اکنون 15 شرکت برای کارگزاری معرفی شده است.

وی قسطی شدن حق بیمه درخواست شده از سوی کشاورزان را از دیگر موارد دانست که باید مد نظر قرار گیرد.

منصوری گفت: هزینه کارگزاری ها اقتصادی نیست و باید به آنها کمک شود.

وی با بیان اینکه کشاورزی یک بحث مستمر در طول سال است گفت: در صورت امکان کارگزاران باید شب‌ها به کشارزان مراجعه کرده و آنان را جذب کنند.

رنجبر: مصوبه دهگردشی در کرمانشاه آغاز شده است/کشاورزان در انتظار فروش محصولات هستند

 فرماندار کرمانشاه نیز گفت: در کرمانشاه فعالیت‌های جدی چون دهگردشی آغاز شده است.

محمد رنجبر افزود: دلیل عدم افزایش آمار بیمه شدگان در ماه قبل این است که کشاورزان منتظر فروش محصولاتشان هستند.

وی ادامه داد: هم‌‌اکنون 12 هزار خانوار استان مستمری بگیر صندوق بیمه کشاورزان، روستائیان و عشایر هستند.

وی با اشاره به هزینه بالای کارگزاران گفت: باید  دو نیم درصد حق دهیاری‌ها به حق‌الزحمه کارگزاران اضافه شود تا اطلاع‌رسانی بهتری صورت گیرد و هزینه‌های آنان تا حدی جبران شود.

وی با اشاره به مشکلات موجود بر سر راه اعضای صندوق افزود: سابقه بیماری برخی افراد مشمول باعث مشکلاتی برای دریافت مستمری شده و اگر دولت قصد دارد این افراد جذب شوند باید چنین نواقصی را برطرف کند.

رنجبر پیشنهاد داد دهیاری‌ها و کارگزاری‌ها از نظر امکانات تجهیز شوند تا روند بهتر باشد.

کد خبر 2317924

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha