علی اصغر خطیب زاده در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن بیان این مطلب که SIBIU چهارمین فستیوال بین المللی تئاتر رومانی 15 لغایت 26 خرداد در پایتخت فرهنگی اروپای شرقی در 280 کلیومتری بخارست بمدت 11 روز برگزار شد افزود: در سال 1390 نمایشگاه ماسک های نمایشی را در کشور اتریش برگزار کردم و هنرمندان زیادی خصوصا هنرمندان رومانیایی با آثارم آشنا شدند.
وی با اشاره به اینکه همین آشنایی باعث دعوتم به SIBIU چهارمین فستیوال بین المللی تئاتر رومانی برای برپایی نمایشگاه ماسک های نمایشی و آموزش آن به سایر هنرمندان جهان شد خاطر نشان کرد: ایده ساخت ماسک هایم را از آثار بزرگ نمایشی جهان از نمایش نویسانی همچون شکسپیر، چخوف، اونیل، آشیل، سوفوکل و ... می گیرم .
این هنرمند دامغانی تصریح کرد: در این نمایشگاه پنج اثرم با نگاهی به بزرگترین اثر حماسی ایران شاهنامه فردوسی و شخصیت های رستم، سهراب، اسفندیار، ارجاسب و آرش بهرام بیضایی ساخته شده بود.
خطیب زاده با بیان این مطلب که ماسک ها را از چسب و خمیر کاغذ تهیه می کند عنوان کرد: کار هنرمند باید حرفی برای گفتن داشته باشد، نگاه خلاقانه و متفاوت در اثر دیده شود و تقلیدی و ضعیف نباشد و از همه مهم تر جهان شمول باشد و همه این معیارها برای راهیابی به فستیوال بین المللی لازم است.
وی با ابراز تاسف از این که از ایران در هیچ دوره و هیچ بخشی شرکت کننده در این فستیوال وجود نداشته اذعان داشت: 70 کشور دنیا از جمله آمریکا، کانادا، انگلیس، آلمان، فرانسه، هلند، ژاپن، سوئیس، بلغارستان، جمهوری چک، لهستان، روسیه، اتریش و ... در این فستیوال حضور داشتند.
هنرمند دامغانی با یادآوری این نکته این فستیوال در بخش های تئاتر صحنه ای، تئاتر خیابانی، کارگاه های آموزشی و نمایشگاه برگزار شد ابراز داشت: ایران هم در دانشگاه فردوسی مشهد، نگارخانه جهان نمای تهران، خانه هنرمندان، فرهنگستان هنر، مجموعه تئاتر شهر و در شهرستان دامغان سال 79 ، 80، 84 در نگارخانه سبزینه اداره ارشاد دامغان، دانشگاه آزاد اسلامی، دانشگاه علوم پایه و تالار آفتاب سمنان مشابه چنین فستیوالی برگزار شده است.
خطیب زاده با اشاره به این مطلب که بسیاری از هنرمندان جهان نمی توانستند باور کنند که آثارم را با خمیر کاغذ ساخته ام و تصور می کردند که از چوب و گل ساخته شده ابراز داشت: نکته قابل توجه در این موضوع نهفته بود که می خواستند بدانند چگونه آثارم را به شکلی بسازم که قدیمی و زیر خاکی به نظر برسند و چون همگی از خانواده تئاتر بودند به راحتی با ماسک ها ارتباط برقرار می کردند.
وی با یادآوری این که ماسک کرگدن اثر اوژن یونسکو در این فستیوال با استقبال زیادی رو به رو شد گفت: کرگدن نوشته اوژن یونسکو نمایش نامه نویس مشهور رومانیایی است که در آن به مسخ انسان اشاره می شود.
این هنرمند دامغانی با اشاره به اینکه این اثر به عنوان یادگار یک هنرمند ایرانی به مسئولان فستیوال در کشور رومانی اهدا شد خاطر نشان کرد: با یاری خداوند متعال، ایده های زیادی را که در ذهن دارم برای شرکت در فستیوال های دیگر بین المللی تولید خواهم کرد.
نظر شما