به گزارش خبرنگار مهر، بالاخره در این هفته تکلیف روزهای پنج شنبه مدارس مشخص شد و در سال تحصیلی جدید قرار است طرح برداشتن تعطیلی این روز در 2 هزار مدرسه ابتدایی کشور به صورت آزمایشی اجرا شود تا در صورت موفقیت آمیز بودن طرح "یک روز با نشاط" دستورالعمل تعطیلی این روز برای سال تحصیلی 95-94 لغو شود. به گفته کفاش معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش تعطیل کردن روزهای پنج شنبه بر خلاف مصوبه شورای عالی آموزش و پرورش بوده است اما فعلا چاره ای جز اجرای آزمایشی نداریم.
احیای زنگ انشا در پایه هفتم
یکی دیگر از طرح های آموزش وپرورش در دولت جدید که به درخواست رئیس جمهور در مهرماه گذشته پیگیری می شد، در این هفته به سرانجام رسید و قرار است از سال تحصیلی آینده زنگ انشا فعلا در پایه هفتم احیا شود. ایجاد زنگ های انشا، گفتگو و کتاب خوانی از مهمترین درخواست های رئیس جمهور در مهرماه گذشته همزمان با روز بازگشایی مدارس بود. به گفته حمیدرضا کفاش معاون پرورشی وفرهنگی آموزش و پرورش،ماده واحده ای برای این زنگ ها تنظیم شده که در انتظار تشکیل جلسه شورای عالی آموزش و پرورش برای تصویب آن هستیم.
او با بیان اینکه رئیس جمهور به عدم تنبیه بدنی نیز در مدارس اشاره کرد، توضیح داد: در همین راستا دوره های آموزشی ویژه برای جلوگیری از تنبیه بدنی در مدارس برای معلمان برگزار می شود، چرا که معتقدیم برای حذف تنیبه بدنی دانش اموزان نیازمند آموزش و فرهنگسازی برای فرهنگیان هستیم.
کتاب درسی تابلوی اعلانات و صفحات آگهی روزنامه ها نیست
در آخرین روز این هفته معاون پژوهشی و برنامه ریزی آموزش و پرورش در نشستی خبری از درخواست های دستگاه های مختلف برای ورود مطالب مرتبط با دستگاهشان به کتاب های درسی انتقاد کرده و گفته است: کتاب درسی صفحه نیازمندی روزنامهها نیست که هر مطلبی را در آن درج کنیم چرا که کتاب درسی نشان علمی و فرهنگی یک ملت است. ما درباره درخواست های دستگاه ها، گشادهدست نیستیم ،اما نهایت همکاری را با آنها خواهیم داشت اما اینکه هرکسی یک خط بنویسد نمیتوانیم آنها را در کتاب بیاوریم و الگوی ما برنامه درسی ملی است.
خطوط تلفن گویا برای اعلام وضعیت سواد شهروندان
ریشه کنی بی سوادی از جمله برنامه های ایران تا پایان برنامه پنجم توسعه است که تاکنون سازمان نهضت سوادآموزی از هر راهی برای شناسایی بی سوادان اقدام کرده است. این بار سازمان نهضت سوادآموزی اقدام به راه اندازی خطوط تلفن گویا کرده است تا به این روش نیز تعدادی از بی سوادان را شناسایی کرده و از طریق همین تلفن گویا شرایط ثبت نام در کلاس های سوادآموزی به این افراد اعلام می شود.
تمامی شهروندان می توانند در تماس با شماره تلفن 88955180 که شامل 8 خط است، از شرایط ثبت نام در کلاس های سوادآموزی آگاه شوند.
افزایش سختی کار معلمان عشایری
"در صورت موافقت معاونت برنامه ریزی ریاست جمهوری سختی کار معلمان عشایری افزایش یابد." این خبر را در این هفته مدیرکل دفتر امور مناطق کمتر توسعه یافته و عشایر اعلام کرده و گفته است: نامه نگاری های لازم با معاونت راهبردی ریاست جمهوری انجام شده است.
به گفته یزدان پناه، حقوق معلمان عشایر با توجه به آن که گاه ممکن است 6 ماه به خانه های خود نروند باید به شکل ویژه پرداخت شود. در حال حاضر فاصله سختی کار در حقوق معلمان عشایر و معلمان عادی زیاد نیست که این منجر به کاهش انگیزه معلمان عشایری می شودد.
او همچنین توضیح داده است: خیرین می توانند با اختصاص اعتبار و یا تولید اشتغال امکانی را فراهم کنند تا خانواده ها مجبور نباشند برای تامین مخارج خود کودکانشان را به جای مدرسه در زمین کشاورزی و دامداری به کار بگیرند. قطعاً با این امکان اولویت خانواده ها نیز برای فرزندانشان تحصیل و مدرسه است نه فعالیت شغلی.
ایجاد پیش دبستانی رایگان در مناطق محروم و دو زبانه
با راه اندازی پایه ششم ابتدایی، دوره پیش دبستانی به بخش غیردولتی سپرده شد و از سوی دیگر این مقطع مورد بی توجهی در مناطق محروم و دوزبانه قرار گرفت. اما رویکرد دولت جدید پرداختن دوباره به پیش دبستانی است و به همین دلیل در حال حاضر مهمترین ماموریت اداره کل پیش دبستانی رونق دوباره این پایه حساس در مناطق دو زبانه و حمایت از این دوره در مناطق محروم است.
به گفته رخساره فضلی مدیر کل آموزش پیش دبستانی، اطق محروم کشور بر اساس شاخص های معاونت راهبردی ریاست جمهوری مشخص و نقشه کشوری برای حمایت از دوره پیش دبستانی در این مناطق کشوری تدوین شده است.ضریب مشخص شدن مناطق محروم 8 و 9 و مناطق با محرومیت کمتر 6 و 7 است که بر اساس این ضریب، کودکان پیش دبستانی در روستاها و دهستانها که امکان دسترسی به آموزش ندارند مورد حمایت آموزش و پرورش قرار می گیرند.
منظور از ضریب 8.9 مناطقی است که بالاترین میزان محرومیت را داشته و میزان حمایت آموزش وپرورش نیز بر این اساس و همچنین اعتبار اختصاص داده شده است.
پیش شرط حل مشکلات زنان در مناطق محروم
مشاور وزیر کشور در امور بانوان معتقد است پیش شرط حل مشکلات زنان در مناطق محروم تقویت کارگروههای زنان و خانواده در استانهاست.
فهیمه فرهمند پور توضیح داده است: برای حل مشکلات زنان در استانها به ویژه مناطق محروم در شاخصهای مختلف از جمله اشتغال و بهداشت باید کارگروه های زنان و خانواده در استانها با توجه به حضور نمایندگان دستگاهها و سازمانهای مختلف در این کارگروه ها و نقش آنها در حل مشکلات زنان استان، تقویت شود.در موضوع ایجاد اشتغال اگر توقع اشتغال دولتی باشد، قطعاً این امکان فراهم نمی شود، اما می توان با شناسایی ظرفیت کارآفرینان و نخبگان، آنها را تشویق به ایجاد اشتغال و کارآفرینی در روستاها و زنان مناطق محروم کرد.
تلاش برای حضور زنان در ورزشگاه ها
موضوع حضور زنان در ورزشگاه ها حالا دیگر به داستان تکراری در دولت های مختلف تبدیل شده است. این روزها با توجه به بازی های جهانی والیبال و مشکلات ایجاد شده برای زنان علاقه مند به منظور حضور در ورزشگاه ها، این روزها فعالان حوزه زن را در بخش خصوصی و دولتی ترغیب به حل این مشکل، یک بار برای همیشه کرده است.
در این هفته معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده با فراکسیون زنان مجلس برای ارائه توضیحاتی به منظور اقدامات انجام شده دیدار کرد که در این دیدار هم معاون رئیس جمهور و هم فراکسیون زنان مجلس خواستار حل مشکل حضور زنان در ورزشگاه ها شدند. به گفته شهیندخت مولاوردی، وقت آن است برای این موضوع تدبیرو راهکاری اندیشیده شود و شرایط و زیرساختهای لازم برای حضور دختران با رعایت تمامی جوانب و ملاحظات فراهم شود.در همین رابطه با همکاری وزارت ورزش و جوانان و دفتر رییس جمهوردر حال رایزنی هستیم و در این رابطه کمیته ای مشترک تشکیل شده است.
ارزش گذاری کار خانگی
در این دیدار مولاوردی همچینن از ارزش گذاری کار خانگی در این معاونت خبر داده و گفته است: ارزش گذاری کار خانگی را در دستور کار خود قرار داده ایم ومعتقدیم این موضوع می تواند به اجرا و جا انداختن و پذیرش بیمه زنان خانه دار نیز کمک کند ودر تلاش هستیم تا بر این اساس خانه داری به عنوان یک شغل تعریف شود.
احتمال تغییری دیگر در آموزش و پرورش
پرونده تغییر و تحول و انتصاب های جدید در آموزش و پرورش به نظر می رسد که هنوز بسته نشده است. در این هفته خبرهایی مبنی بر تغییر یکی دیگر از معاونان وزیر آموزش و پرورش شنیده می شود و بنا بر اعلام یکی از رسانه ها قرار است وحید کیارشی، معاون توسعه مدیریت آموزش و پرورش تغییر کند.
نظر شما