به گزارش خبرنگار مهر،حجت الاسلام ماندگاری ظهر پنج شنبه در همایش "طلایه داران هدایت" در سالن اجتماعات سازمان تبلیغات اسلامی خراسان رضوی اظهار کرد: طبق فرمایشات مقام معظم رهبری کسانی که سخنران دینی هستند باید سه شاخصه اصلی را در سخنان خود رعایت کنند که مهمترین آن مستند بودن متن سخنرانی است.
وی افزود: تمامی حرف ها باید به استناد قرآن یا احادیث و آیات یا یک قاعده دینی باشد و بر حدسیات استناد نشود.
این کارشناس مذهبی دومین شاخص را قابل فهم بودن عنوان کرد و گفت: تبیین آنچه خدا نازل کرده باید به گونه ای بیان شود که عوام بفهمند و خواص بپسندند و وظیفه ما این است که معارف را به مخاطب و مخاطب را به مقصد برسانیم.
حجت الاسلام ماندگاری سومین شاخص مروجین دین را کاربردی بودن سخنان بیان کرد و دو مدل سخنرانی را با عناوین مدل تحلیلی مفهومی و طبیب وار دانست.
این کارشناس مسائل دینی مدل تحلیلی مفهومی را اینگونه تشریح کرد: در هر بحث باید مبلغین بتوانند 3 سئوال را پاسخ دهند تا بحث را کاملا عنوان کرده باشد که این سئوال چیستی و چرایی و چگونگی است.
وی مدل دوم را تشخیص درد و تجویز درمان دانست و گفت: این بدان معناست که مبلغین درد های فرهنگی را تشخیص داده و برای آن دارو تجویز و ان را درمان کنند.
حجت الاسلام ماندگاری در پایان سخنانش سه تذکر مهم را به مبلغان یادآور شد: مطالعه روزانه، انس با قرآن، و انس با نماز شب در برنامه روزانه تان باید قرار بگیرد.
فعالیت 20 درصدی بانوان مبلغ در ماه رمضان
همچنین در بخش دگیری از این همایش مدیر کل تبلیغات اسلامی خراسان رضوی اظهار کرد: این همایش سالانه در دو نوبت برگزار می شود که یکی آستانه ماه مبارک رمضان و دیگری در آستانه دهه اول ماه محرم با هدف هماهنگ سازی و توجیه فرآیند تبلیغی است.
حجت الاسلام محمود مرویان حسینی افزود: این همایش همزمان در شهرستانهای قوچان، تربت جام، تربت حیدریه، نیشابور و سبزوار برگزار می شود.
وی بیان کرد: یک هزار و 550 مبلغ به سراسر خراسان رضوی و هفت استان مجاور اعزام می شوند که 20 درصد این مبلغان را خواهران و جمعی را نیز که در روستاها و شهرها استقرار دائم دارند؛ تشکیل می دهند.
مدیر کل تبلیغات اسلامی خراسان رضوی از دیگر برنامه های امسال مبلغان را تفسیر سوره لقمان تحت عنوان تربیت حکیمانه عنوان و افزود: در کنار آموزش احکام شرعی و آداب اسلامی این مورد را نیز در دستور کار خود قرار دهند.
وی گفت: با توجه به افزایش 30 تا 35 درصدی استقبال جوانان از اعتکاف امسال در خراسان رضوی انتظار می رود که ماه مبارک رمضان نیز این استقبال وجود داشته باشد.
مدیر کل تبلیغات اسلامی خراسان رضوی به جذب بیشتر جو.انان در محافل قرآنی و جلسات سخنرانی ماه مبارک رمضان اهتمام بیشتری داشته باشند.
تهاجم فرهنگی از گسترده ترین اقدامات علیه دین
در بخش پایانی این همایش نیز استاندار خراسان رضوی گفت: طبق فرمایشات مقام معظم رهبری تبلیغ دین مخصوص ماه مبارک رمضان نیست و ماه رمضان ماه برکت و رحمت و تبلیغ دین از برکات این ماه است.
علیرضا رشیدیان عنوان کرد: جامعه برای اینکه بتواند راه تعالی و رشد را طی کند به دو عنصر اقتصاد و فرهنگ نیاز دارد.
وی افزود: نظام دینی ما نظامی متکی بر ارزش های دینی است و نظام اقتصادی نیز با تکیه بر این نظام دینی استوار است.
رشیدیان تهاجمات فرهنگی را یکی از گسترده ترین اقدامات علیه دین و مذهب ما پس از جنگ سرد بین شرق و غرب دانست.
وی گفت: صدها سایت و شبکه های ماهواره ای، رادیویی، نشریات، وبلاگ ها و .. که محوریت همه آنها تهاجم فرهنگی است و خوشبختانهدر ماه رمضان با اعزام مبلغان جریان سخت تبلیغی علیه گروه های ضد اسلامی احیا می شود.
استاندار خراسان رضوی بیان کرد: هدف فعالیت مبلغان ترویج و دفاع از افکار مردم از این انحرافات و هدایت به سمت رشد و تعالی است.
رشیدیان در پایان گفت: شبهات بسیاری در ذهن جوانان ما وجود دارد که باید آنها را بشناسیم و پاسخ های مستند و به روز به این شبهات بدهیم و ما اعتقاد داریم که علمای دینی ما می توانند این شبهات را پاسخ دهند که تنها راه آن نیز ایجاد ارتباط با نسل جوان است.
نظر شما