به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا خواستار در نشست خبری عصر شنبه ابراز داشت: در حال حاضر 71 روستا در گلستان بی آب هستند که از طریق 28 ناوگان آبرسانی انجام می شود.
وی با بیان اینکه امسال تابستان سختی را از نظر تامین آب در پیش رو داریم، تصریح کرد: امیدواریم بتوانیم با ایجاد فرهنگ پایدار، ارتقاء سطح آگاهی مصرف کنندگان توسط رسانه ها و همچنین ایجاد الگوی مصرف پایدار تابستان امسال را به سلامت بگذرانیم.
خواستار با بیان اینکه سرانه مصرف هر گلستانی حدود 1500 میلیون متر مکعب است، عنوان داشت: این سرانه مصرف در کشور 1750 متر مکعب است و این در حالی است که آب فقط 53 صدم درصد در سبد خانوارهای ایرانی سهم دارد.
وی با اشاره به اینکه حدود 3هزار و 70 کیلومتر خط انتقال آب در استان وجود دارد، اظهار کرد: در استان حدود 70 درصد از مشترکان آب روستایی زیر 20 متر مکعب در ماه مصرف آب دارند که این برابر با یک سوم حجم آب مصرفی در این بخش است.
این مسئول افزود: 8 درصد مشترکان نیز بیش از این میزان مصرف دارند که برابر با 25 درصد حجم آب مصرفی استان گلستان است.
وی با عنوان اینکه نزدیک به 193 هزار متر مکعب مخزن ذخیره آب وجود دارد، بیان کرد: در استان گلستان 29 شهر و 800 روستا وجود دارد و آب آنها از 180 چشمه و 626 چاه تغذیه می شوند.
خواستار کمبود تاسیسات و فرسودگی را از دیگر مشکلات در این حوزه عنوان کرد و یادآور شد: باید به این موضوعات توجه ویژه شود چرا که این عوامل می تواند بحران آب را تشدید کند.
وی ادامه داد: کشور در کمربند خشکسالی جهان قرار گرفته است و متوسط بارندگی ها یک سوم بارش در جهان است و همچنین با توجه به روند افزایش جمعیت در 80 سالهای گذشته که بسیار تند بوده روند کاهش آب های تجدید پذیر از طریق نزولات و بارش ها با شیب معکوسی روبرو است.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان در ارتباط با مصرف آب در حوزه کشاورزی اذعان داشت: 94 درصد آب موجود در استان صرف کشاورزی می شود که از این میزان ۶۵ درصد هدر رفته و تنها ۳۵ درصد از آنها استفاده بهینه می شود.
وی ادامه داد: محدودیت های آبی ، تکیه بر آب های زیر زمینی، رشد بیرویه جمعیت ، توسعه شهرها و روستا ها، افزایش سطح خدمات ، تاثیر پذیری شدید منابع آب شرب همراه با تغییرات آب و هوا و کاهش عمر مفید سفره های آبی از جمله مشکلاتی است که در حوزه آب در استان وجود دارد.
نظر شما