۱ مهر ۱۳۸۴، ۱۱:۱۵

آموزش مهارتهاي زندگي ديني (9)

آموزش ارزشهاي ديني بايد با عمل و برنامه ريزي توأم باشد

كارشناس مسئول بخش تعليم و تربيت ديني كتب درسي آموزش و پرورش با تأكيد بر اينكه آموزش ارزشهاي ديني بدون عمل كافي نيست، ايجاد باورهاي عميق ديني را ضروري اعلام كرد و گفت: براي رسيدن به اين جايگاه اين آموزش بايد هدفمند، هماهنگ و با برنامه ريزي صورت گيرد.

دكتر اعتصامي كارشناس مسئول بخش تعليم و تربيت ديني كتب درسي آموزش و پرورش در گفتگو با خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر" اظهار داشت: دانش آموزان بايد آموزه هاي ديني را كه آموزش مي بينند در جامعه نيز مشاهده كنند و فرد نبايد احساس كند كه بين آموخته هاي او و شرايط جامعه تفاوتي وجود دارد.

وي تعمق نيافتن آموخته ها را از عمده ترين مشكلات عرصه آموزش مهارتهاي زندگي ديني اعلام كرد و افزود: در اين زمينه آموزش و پرورش اهميت بسياري دارد چرا كه دانش آموزان بطور معمول معلمهاي خود را الگو قرار مي دهند.

دكتر اعتصامي يكي ديگر از راههاي تعميق آموزه هاي ديني را مشاركت دانش آموزان در فعاليتهاي آموزشي دانست و اظهار داشت : اين مشاركت باعث مي شود كه آنان نسبت به آموخته ها نوعي دلبستگي داشته باشند.

وي به نقش انجمن اولياء و مربيان اشاره و تأكيد كرد: اين انجمن بايد قدمهايي را در جهت آگاهي خانواده و مدرسه و ارتباط آنها با يكديگر بردارد.

كارشناس مسئول بخش تعليم و تربيت ديني كتب درسي آموزش و پرورش با تأكيد بر ضرورت آموزش مهارتهاي زندگي ديني، اعلام كرد: آموزش و پرورش بايد به سمتي برود كه ارزشها را بياموزد و مهارتها را بخوبي انجام دهد چرا كه  آموزش ارزشهاي ديني  بدون عمل كافي نيست.

دكتر اعتصامي در ادامه گفت: ما بايد فرهنگسازي كنيم يعني والدين نيز بايد آموزش ببينند تا بين آموزشهاي مدرسه و خانواده تعارضي وجود نداشته باشد و آنها هماهنگ با يكديگر فعاليتهاي خود را انجام دهند.

وي در ادامه با تأكيد بر نقش رسانه ها در امر آموزش مهارتهاي زندگي ديني، افزود: رسانه ها در اين رابطه سهم قابل توجهي دارند، راديو و تلويزيون مي توانند برنامه هاي آموزشي دقيقي داشته باشند و با استفاده از ابزارهاي هنري به آموزش مناسب و تأثيرگذار بپردازند.

كارشناس مسئول بخش تعليم و تربيت ديني كتب درسي آموزش و پرورش در اين مورد افزود: راديو تلويزيون بايد به گونه اي هماهنگ و حساب شده در خدمت آموزش و پرورش باشند و به كمك آنها بيايند تا فعاليتهاي مثبت، مؤثر و سازنده اي صورت گيرند. عدم هماهنگي رسانه ها و آموزش و پرورش باعث فعاليتهاي موازي شده و فرد تحت فشار آموزه هاي پراكنده قرار مي گيرد.

دكتر اعتصامي هماهنگي بين خانواده، رسانه و آموزش و پرورش را عاملي براي تعميق آموزشهاي ارائه شده اعلام كرد.

وي در رابطه با ضعفهاي عرصه آموزش مهارتهاي زندگي ديني گفت: ضعفهاي اين عرصه را در دو مبحث نظري و عملي  مي توان بررسي كرد. عدم نياز سنجي مناسب از جمله ضعفهاي اين عرصه است، ضمن اينكه در اجرا نيز نيازمند تغيير در برخي از ساختارها هستيم .

کد خبر 232136

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha