به گزارش خبرگزاری مهر، زهرا اخوان نسب در پنجمین جلسه کمیسیون بانوان به بررسی عوامل اصلی موانع اشتغال بانوان در فعالیت های اقتصادی پرداخت و اظهار داشت: هنوز فرهنگ جامعه حضور بانوان در عرصه اقتصادی را نپذیرفته و این در حالیست که بانوان همواره نقش موثری در اقتصاد خانواده ها دارند.
رییس کانون زنان بازرگان ایران نبود مهارت و تخصص را یکی دیگر از چالش های بانوان در عرصه فعالیت اقتصادی برشمرد و گفت: به دلیل مشکلات فرهنگی جامعه نسبت به حضور زنان در بخش های مختلف اقتصادی ،توانمندی های آنان هنوز به منصه ظهور نرسیده است.
وی نقش آموزش و پرورش را در مهارت آموزی دختران جهت توانمند شدن آنان در آینده مهم دانست و گفت: آموزش و پرورش می تواند با فرهنگ سازی در جامعه زمینه رشد بانوان را در عرصه فعالیت اقتصادی فراهم سازد.
«شکوفه فاطمی» کارشناس ارشد مدیریت و مشاوره کارآفرینی افزود : زنان در بخش خصوصی بهتر از بخش دولتی می توانند رشد کنند زیرا در سازمان های دولتی سقف شیشه ای برای پیشرفت زنان ایجاد شده است.
وی خواستار تغییر نگاه دولت به رشد و توسعه بانوان در سازمان های دولتی شد و تصریح کرد: بخش خصوصی بخشی است که بانوان می توانند با تشکیل یک شرکت یا واحد تولیدی ، توانمندی های خود را بدون موانع سازمانی و دولتی ارایه دهند.
«نرگس گنجی»عضو هیات علمی دانشگاه اصفهان در این جلسه گفت: دیدگاه جامعه نسبت به کار زنان باید تغییر کند و این در حالیست که در فقاهت دینی منعی برای حضور زنان در فعالیت های اقتصادی مشاهده نمی شود.
وی تصریح کرد: در فرهنگ اشتغال، مرد و زن تقسیم بندی نشده است و بخشی از جامعه به دلیل نگاه سنتی به زن از ورود آنان به عرصه اقتصادی جلوگیری می کند.
وی خواستار تغییر مفهوم اشتغال بانوان در جامعه شد و گفت: اشتغال بانوان به معنای اشتغال بیرون از خانه نیست بلکه فعالیت در خانه نوعی کمک به اقتصاد خانواده است.
وی خواستار اصلاح نگاه در خانواده ،آموزش و پرورش ،رسانه ها و دانشگاه ها و نهادهای اجتماعی نسبت به اشتغال بانوان شد و گفت: ایجاد خودباوری در بانوان و تلاش برای مقابله با چالش های فرهنگی می تواند زنان را به عنوان بخش عمده جامعه در کشور اثرگذار نشان دهد.
«شهین مشرف جوادی» رییس اداره تشکیل و توسعه تعاونی های اداره تعاون ،کار و رفاه اجتماعی استان اصفهان در این جلسه خواستار از بین رفتن تبعیض بین زنان و مردان در فضای اقتصادی کشور شد و گفت: متاسفانه امتیازهای ویژه برای بانوان در سازمان های دولتی از جمله مرخصی زایمان و سایر موارد نتیجه عدم استخدام زنان را ترویج می کند و نباید به دنبال این امتیازها برای بانوان باشیم.
«بهجت یزدخواستی» عضو هیات علمی دانشگاه اصفهان در این جلسه گفت: زنان نیمی از جمعیت کشور را تشکیل می دهند و کشوری که می خواهد توسعه یافته باشد چگونه زنان را به خانه نشینی و عدم اشتغال دعوت می کند.
وی تصریح کرد: مکتب اسلام هیچ محدودیتی برای زنان برای حضور در فعالیت های اقتصادی و اجتماعی ایجاد نکرده است.
«مژگان حسین پور» کارشناس سازمان میراث فرهنگی ،صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان در این جلسه تصریح کرد: هنوز جامعه باور ندارد یک زن می تواند هم کار کند و هم زندگی خود را مدیریت کند.
وی خواستار برگزاری کارگاههای آموزشی مهارت های زندگی برای بانوان شاعل توسط سازمان های دولتی و غیر دولتی شد و گفت: با وجود ردیف های اعتباری برای آموزش سازمان های دولتی متاسفانه این کارگاه ها برگزار نمی شود.
«عزت شهریاری»مشاور امور بانوان از اداره سازمان آموزش و پرورش استان اصفهان در این جلسه گفت: از 67 هزار پرسنل آموزش و پرورش استان اصفهان 32 هزار زن هستند ولی هنوز زنی به عنوان مدیر یک ناحیه انتصاب نشده است.
وی از توجه به زنان سرپرست خانوار در سازمان آموزش و پرورش استان خبر داد و گفت: 600 زن سرپرست خانوار دارای حضانت فرزند در این سازمان شناسایی شده که با برگزاری دوره های آموزشی آنها تلاش شده خدمات ویژه ای به آنان ارایه شود.
«گیتا مومن زاده» عضو کمیسیون بانوان اتاق اصفهان وجود فرهنگ مرد سالاری در خانواده و اجتماع را عامل مهم حضور اندک بانوان در عرصه اقتصادی برشمرد و گفت: تغییر نقش مردان در خانواده به واسطه فعالیت اقتصای بانوان از جمله ممانعت اشتغال بانوان است.
نظر شما