به گزارش خبرنگار مهر، دکتر حمیدرضا خانکه افزود: با اجرای این طرح، تمامی شماره های امدادی اعم از اورژانس کشور ، آتش نشانی و... در یک شماره امدادی ( 115 ) ادغام شده و تمامی هموطنان می توانند در صورت نیاز به هرگونه کمک امدادی، فقط با شماره امدادی 115 تماس بگیرند تا نیروهای امدادی مورد نیاز، برای کمک به آنان اعزام شوند.
وی با اشاره به اینکه برای اولین بار تمامی سازمانهای امدادی در قالب یک طرح، در کنار هم و زیر چتر سلامت فعالیت خواهند کرد، ادامه داد: دسترسی آسان به منابع ایمنی، کاهش زمان پاسخگویی به حوادث و بلایا و در نتیجه کاهش میزان مرگ و میر و آسیبهای ناشی از حوادث و بلایا از جمله مزایای اجرای این طرح است.
خانکه خاطرنشان کرد: این طرح، ازسوی مرکز مدیریت حوادث وزارت بهداشت و مرکز تحقیقات و گروه آموزش سلامت در حوادث و بلایا دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی که متولی طرح هستند، به کمیسیون ایمنی راهها (به سرپرستی مقام وزارت راه)، پیشنهاد شد.
وی افزود: با تصویب این کمیسیون، تایید هیئت دولت و تامین زیرساختهای لازم، اجرای آزمایشی آن به مدت یک سال در استان قم آغاز می شود.
رئیس مرکز تحقیقات و مدیرگروه آموزشی سلامت در حوادث و بلایا دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی اظهارداشت: ایده این طرح پس از مطالعه مقایسه ای فعالیت امدادی حدود 50 کشور دنیا، به شکل طرح، تدوین شده و در مسیر اجرایی قرار گرفت.
خانکه همچنین با اشاره به نتایج مطالعات انجام شده است، گفت : این مطالعات نشان می دهند که همواره یکی از بزرگترین مشکلات در پاسخگویی مناسب به حوادث و بلایا، عدم هماهنگی سازمانهای درگیر امور امدادی است که این طرح به عنوان یکی از بزرگترین طرحهای امدادی طی حداقل 15 سال گذشته ، می تواند مشکل هماهنگی سازمانهای امدادی را کاهش بدهد.
وی افزود: با توجه به زیرساختهای بسیار قوی در استان قم و نزدیکی این استان به تهران، اجرای مرحله اول این طرح، به صورت آزمایشی در استان قم انجام می شود و من مطمئن هستم که اجرای طرح "اورژانس ملی SOS" در این استان موفقیت آمیز خواهد بود.
نظر شما