دكتر سيد مهدي رضايت در گفت و گو با "مهر" افزود: با توجه به اهدافي كه در چشم انداز 20 ساله براي ارتقاء دانش در ايران ترسيم شده است ما بايد در زمينه فناوري هاي نوين تلاش بسياري انجام دهيم زيرا فاصله زيادي با دنيا داريم.
وي مهمترين ابزار براي رسيدن به اين هدف را نيروي انساني تحصيل كرده دانست و تأكيد كرد: دانشگاه در راستاي وظيفه خود در تربيت نيروي انساني به خوبي از عهده آن برآمده است و نمونه اش نيز دانشجويان و فارغ التحصيلان پزشكي كشور هستند كه در هر جايي كه وارد شده اند از جايگاه خوبي برخوردار شده اند.
مقوله تكنولوژي از علم جدا نيست. در آغاز با پژوهش هاي كاربردي و سپس با توليد انبوه، مي توان به فناوري دست يافت |
وي تصرح كرد: مقوله تكنولوژي از علم جدا نيست. در آغاز با پژوهش هاي كاربردي و سپس با توليد انبوه، مي توان به فناوري دست يافت.
دكتر رضايت با تأكيد بر حوزه سلامت به عنوان يك حوزه استراتژيك در بخش فناوري هاي نو يادآور شد: در اين حوزه مقولاتي از جمله درمان، پيشگيري و بهداشت مورد توجه است كه در فناوري هاي نوين مسايل مربوط به دارو و نسل نوين داروهايي كه با سهولت بيشتر قابل دسترسي هستند، روش هاي تشخيصي ويژه و درمان بيماري هاي صعب العلاج در اولويت قرار دارند.
وي اظهار داشت : تربيت مناسب نيروي انساني پزشكي در بخش تحقيقات و درمان كشور تا اندازه اي بوده كه ايران قدرت ارائه خدمات به كشورهاي همسايه را هم دارد. اما در اين ميان همچون ديگر مسايل كشور ما يك برنامه ريزي مبتني بر واقعيات و شواهد نداريم و در واقع نتوانستيم از نيروي انساني جوان خود به خوبي استفاده كنيم.
3 درصد از داروهاي اساسي مورد نياز كشور را عمدتاً داروهايي تشكيل مي دهند كه در درمان بيماري هاي صعب العلاج استفاده مي شوند كه اين داروها در حال حاضر 30 درصد از ارز دارويي كشور را به خود اختصاص مي دهند |
وي با اشاره به عدم تجربه كافي كشورمان در مديريت بحث فناوري هاي نوين، خاطرنشان كرد: 3 درصد از داروهاي اساسي مورد نياز كشور را عمدتاً داروهايي تشكيل مي دهند كه در درمان بيماري هاي صعب العلاج استفاده مي شوند كه اين داروها در حال حاضر 30 درصد از ارز دارويي كشور را به خود اختصاص مي دهند كه اين مساله نشان دهنده اهميت اولويت بندي در فناوري هاي نو است.
وي افزود: اقتصاد سلامت نيز از ديگر مقولاتي است كه به شكل مناسبي به آن پرداخته نشده و در عين حال با مساله فناوري هاي نوين هم گره خورده است و بايد توجه داشت كه بومي كردن فناوري به معني پيوند آن به اقتصاد كشور است.
وي تأكيد كرد: حركت دنيا رو به سوي توجه ويژه به فناوري هاي بيوتكنولوژي و نانو تكنولوژي است كه در اين راه با يك انقلاب جدي در تمام روش ها در علوم پزشكي مواجه شده ايم.
نظر شما