به گزارش خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر، دكتر كامران باقري لنكراني در مراسم امضاي يادداشت تفاهمنامه همكاريهاي بهداشتي بين وزراي بهداشت كشورهاي ايران، عراق، افغانستان و پاكستان، افزود : اين تفاهمنامه براي ارتقاي سلامت مردم اين اين چهار كشور با همكاري نزديك سازمان جهاني بهداشت صورت گرفته كه در زمينه هاي مختلفي نظير همكاري در مورد ارايه كمك هاي فني لازم به بخش هاي بهداشت چهار كشور با هدف كنترل، مبارزه و ريشه كني بيماريهاي عمده واگير نظير وبا، حصبه، سل و مالاريا است .
وي ادامه داد : اين توافقنامه همچنين در زمينه برگزاري جلسات منظم مرزي و فرا مرزي با تنظيم برنامه اي دقيق از پيش توافق شده به منظور آماده كردن دستورالعمل استراتژيك براي ايجاد يك سيستم نظارت موثر در منطقه ، اعزام تيم هاي كارشناسي بهداشتي براي بررسي ساختار و عملكرد برنامه هاي بهداشتي موجود براي تدوين برنامه مشترك، همكاري براي تقويت و بازنگري سيستم هاي بهداشتي و برنامه ريزي و ساماندهي برنامه هاي خاص مراقبت هاي بهداشتي براي زائران عتبات عاليات است .
وزير بهداشت ، شركت در پنجاه و دومين گردهمايي وزراي بهداشت كشورهاي مديترانه شرقي طي هفته آينده در مصر ، فرصت مناسبي براي تبادل نظر در مورد بررسي و حل مشكلات بهداشت منطقه دانست و گفت : وزارت بهداشت سعي دارد با سه كشور عراق، پاكستان و افغانستان همكاريهاي بيشتري براي كنترل بيماريهاي شايع در اين چهار كشور انجام دهد چون وجود بيماري موضوعي نيست كه فقط در چارچوب يك كشور گنجانده شود .
وي با بيان اينكه طي پنج سال اخير حتي يك مورد از بيماري فلج اطفال نداشته ايم ، گفت : با وجود اينكه بيماريهاي عفوني در كشور نيز سير نزولي را شروع كرده اند اما هم اكنون در بسياري مناطق كشور بيماريهاي غير واگير نظير تصادفات رانندگي افزايش يافته است .
لنكراني در خصوص كنترل بيماري وبا در كشور گفت : طي 6 روز اخير مورد جديدي از وبا در كشور تاييد نشده و اين نشان از كنترل اين بيماري عفوني است كه ناشي از تلاشهاي كارشناسان بهداشت و همكاري مردم است اما كنترل اپيدمي وبا در كشور به معناي عدم انجام اقدامات لازم و يا عدم رعايت بهداشت از سوي مردم نيست .
دكتر بيژن صدري زاده، مشاور وزير در امور بهداشتي و بين الملل نيز در اين مراسم گفت : چند روز پيش مدير منطقه مديترانه شرقي سازمان بهداشت جهاني ضمن قدرداني از تلاش جمهوري اسلامي ايران در مورد ارايه گزارش هاي مربوط به وضعيت وبا كه در بسياري از كشورهاي ديگر نيز وجود دارد اما گزارشي داده نمي شود، به صورت رسمي و از طريق فاكس به 22 كشور جهان اعلام كرد كه از پنجم شهريور اپيدمي بيماري وبا در ايران تمام شده است .
در ادامه ، دكتر مويد علويان، معاون سلامت وزارت بهداشت نيز گفت : هم اكنون تعداد زيادي از مردم به علت مسائل تجاري، فرهنگي و وجود اماكن زيارتي به ايران سفر مي كنند بنابراين ميزان تردد در مرزهاي كشور زياد است به همين علت با وجود اينكه سيستم بهداشتي كشور ما قوي بوده و توانايي كنترل بيماري را دارد اما با توجه به شيوع اين بيماري در كشورهاي همسايه ضرورت داشت كه به موقع در مورد اين بيماريها گزارش دهي صورت گرفته و تمهيدات لازم در داخل اتخاذ شود.
همچنين سفير افغانستان در پاسخ به انتقادات ناشي از انتقال بيماريهاي شايع در اين كشور به ايران ، گفت : همسايه بودن با كشورهاي ديگر دليل و علت شروع امراض و بيماري در كشور ديگر نيست چرا كه بيماري سارس زماني كه در چين شيوع يافت پس از آن اين بيماري در كانادا كه مسافت زيادي با اين كشور فاصله داشت مشاهده شد پس همسايه بودن با كشورها دليلي بر شروع امراض در كشور ديگر نيست ، بلكه بايد سيستمي براي جلوگيري از بيماري در كشورها وجود داشته باشد و مردم نيز در اين زمينه آگاه شوند ضمن اينكه هفته پيش نيز برچيده شدن همه گيري بيماري وبا در افغانستان هم اعلام شد .
دكتر صدري زاده در اين باره اظهار داشت : وبا بيماري جديدي در ايران نيست بلكه از 40 سال پيش تاكنون در كشور وجود داشته و در سالهاي پيش از انقلاب 10 تا 20 هزار مورد وبا در كشور ثبت مي شد اما اين آمار هم اكنون بسيار كاهش يافته است.
وي تصريح كرد : تا زماني كه جمعيت دسترسي به آب بهداشتي نداشته و دفع فضولات به صورت بهداشتي صورت نگيرد همچنين تا زماني كه تمامي افراد جامعه سواد كافي در زمينه بهداشت نظير عادت كردن افراد به شستشوي دست ها با آب صابون و رعايت بهداشت فردي نداشته باشند ، اين بيماري ها وجود دارد و نمي توان گناه شيوع اين بيماريها را به كشورهاي همسايه نسبت داد .
صدري زاده افزود : از نظر علمي امروزه بيماريها ظرف 24ساعت مي تواند از كشوري به كشور ديگر منتقل شود بنابراين مهم اين است كه سيستم بهداشتي كشورها آنقدر قوي باشد كه وجود بيماريها در كشور بسيار سريع شناسايي و كنترل شود تا باعث همه گيري در كشورها نشود .
به گزارش خبرنگار مهر ، سفير عراق نيز در ادامه اين نشست در پاسخ به سئوالي در مورد شرايط لازم براي اعزام زائران ايراني به عتبات عاليات گفت : توافقنامه دو جانبه اي ميان دو كشور ايران و عراق انجام شده تا افرادي كه به عنوان زائر به عراق و يا به ايران سفر مي كنند از گواهينامه سلامت برخوردار شوند و اين گواهينامه شامل كنترل تمامي بيماريها مي شود .
صدري زاده مشاور وزير بهداشت در امور بهداشتي و بين الملل ، در اين باره اظهار داشت : بر اساس مقررات بهداشتي بين المللي در ارديبهشت 84 در ژنو با حضور نمايندگان 192 كشور عضو صورت گرفت ، تمام مسئولان اين وزارتخانه ها براي اجراي اين توافقنامه متعهد شدند . بنابراين هيچ كشوري نمي تواند گواهينامه سلامت غير از اين گواهينامه كه فقط مربوط به بيماري تب زرد است را از افراد وارد شده به اين كشورها درخواست كند .
نظر شما