به گزارش خبرنگار مهر، محسن محمد عربی عصر پنج شنبه در جلسه ستاد بحران شهرستان گرمسار در محل فرمانداری این شهرستان ضمن اشاره به بروز بیماری پوستی لمپی اسکین در دام های گرمسار اظهار داشت: از آنجایی که انتقال عامل بیماری علاوه بر تماس با گاوهای بیمار و محصولات خام دامی آلوده به ویروس، از طریق گزش حشرات نیز به طور مکانیکی صورت می گیرد.
وی با بیان اینکه بیماری لمپی اسکین یک بیماری پوستی ویروسی با سرعت انتشار بالا است که خسارت های اقتصادی سنگینی با کاهش تولیدات دامی، ضایعات پوستی و تلفات در جمعیت گاوی وارد می کند تصریح کرد: در شرایط آب و هوایی فعلی، وزش بادهای شدید و دمای هوا وضعیت مناسبی را برای تکثیر و فعالیت حشرات ناقل مهیا کرده است.
دبیر ستاد بحران شهرستان گرمسار به برگزاری جلسات مختلف مدیریت بحران در طول سالجاری اشاره کرد و افزود: طرح های ملی بازتوانی برای اجرا به اداره بهداشت و درمان و همچنین اداره بهزیستی شهرستان بلاغ شده است.
محمد عربی به مشکلات بحران کم آبی در شهرستان گرمسار اشاره کرد و گفت: تغییرات آب و هوایی که سبب بروز خشکسالی در شهرستان شده، محیط زیست را تحت الشعاع قرار داده است در واقع بحث خشکسالی بر مسائل اقتصادی مردم تأثیر مستقیم داشته است.
وی یادآور شد: درجه هوا در منطقه گرمسار نسبت به سال های گذشته سه درجه افزایش یافته است که این امر سبب تبخیر و استفاده بیشتر از منابع آب می شود.
دبیر ستاد بحران شهرستان گرمسار به افزایش مصرف برق نسبت به دوره مشابه سال قبل نیز اشاره کرد و تاکید کرد: اگر همین رویه ادامه داشته باشد قطعی برق دور از انتظار نیست.
محمد عربی به کاهش بارندگی در منطقه اشاره کرد و گفت: سال های اخیر میانگین بلند مدت بارندگی 116.3 میلی متر بوده که این رقم به نصف کاهش یافته بطوری که در سال گذشته شاهد 89.1 میلی متر و امسال 51.9 میلی متر بارندگی بوده ایم.
وی همچنین به کاهش ورودی آب رودخانه حبله رود اشاره کرد و افزود: در حال حاضر 65 سنگ آب از رودخانه عبور می کند که در سال گذشته جریان عبوری آب 358 سنگ بوده که این کاهش ورودی آب، فشار مضاعف به کشاورزان وارد کرده است و برداشت بی رویه سبب پایین آمدن کیفیت آب شده است.
دبیر ستاد بحران شهرستان گرمسار با بیان اینکه خشکسالی به عرصه های منابع طبیعی آسیب جدی وارد کرده است، اظهار داشت: در حال حاضر توسعه گلخانه ها در راستای کمک به کشاورزی و سفره های آب زیرزمینی موثر است.
محمد عربی در پایان، خاطرنشان کرد: چاه های آب شرب روستایی به دلیل آفت فشار، کیفیت خود را از دست داده و این میزان از 260 میلیون متر مکعب در چند سال گذشته به 160 میلیون متر مکعب کاهش یافته است.
نظر شما