۱۵ تیر ۱۳۹۳، ۱۰:۲۳

مراسم پاسداشت روز قلم -1؛

فرصت جدی‌تر گرفته شدن تشکل‌های نشر فراهم شده است/ کتاب‌سازی امروز بدتر از کتاب‌سوزی دیروز است

فرصت جدی‌تر گرفته شدن تشکل‌های نشر فراهم شده است/ کتاب‌سازی امروز بدتر از کتاب‌سوزی دیروز است

معاون امور فرهنگی وزارت ارشاد با اشاره به امکاناتی که تکنولوژی برای ارتباط بیشتر اهل قلم مهیا کرده است، گفت: فرصت‌هایی فراهم شده است تا تشکل‌های نشر جدی‌تر گرفته شوند. البته زمانی قدرت اهالی قلم در این فرصت‌ها تشدید می‌شود که با یکدیگر تجمیع و در ارتباط مستمر باشند.

به گزارش خبرنگار مهر، شب شنبه 14 تیر همزمان با روز قلم، ضیافت افطاری با حضور اهالی قلم و نیز جمعی از مسئولان حوزه فرهنگ مکتوب، به همت موسسه خانه کتاب در باشگاه دانشجویان دانشگاه تهران برگزار شد.

سیدعباس صالحی معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم از اینکه به گفته او این روزها زمینه دیده شدن اهالی قلم فراهم آمده است، اظهار خشنودی کرد و گفت: امروزه اطلاعات به راحتی نقل و انتقال پیدا می کند و این فرصتی را برای اهالی قلم فراهم کرده تا در تعامل بیشتر با یکدیگر باشند. در این روزگار، حامل‌های کتاب، متنوع و فرصت‌های تعاملی حلقه‌‌های اهل قلم، وسیع تر شده‌اند؛ نویسندگان، موزعان و ناشران در پرتو فناوری‌های جدید به راحتی می توانند با یکدیگر تعامل کنند.

وی افزود: امروز راحت‌تر می توانیم دریابیم که مخاطبانمان چه می‌خواهند؟ کاری که تا دیروز سخت بود. خوشبختانه الان در موقعیتی هستیم که فرصت ارتباط با مخاطبان با پراکندگی وسیع جغرافیایی به وجود آمده است که این جای شکر دارد.

معاون امور فرهنگی وزارت ارشاد در ادامه بار دیگر با تاکید بر امکاناتی که تکنولوژی برای ارتباط بیشتر اهل قلم مهیا کرده است، گفت: فرصت‌های مناسبی برای آشتی اهالی قلم با تکنولوژی‌های نوین به وجود آمده است. همچنین فرصت‌هایی فراهم شده است تا تشکل‌های نشر جدی‌تر گرفته شوند. البته زمانی قدرت اهالی قلم در این فرصت‌ها تشدید می‌شود که با یکدیگر تجمیع و در ارتباط مستمر باشند. این تشکل‌ها فرصت‌ها را مضاعف می‌کنند.

صالحی در پایان اظهار امیدواری کرد با همت پیشکسوتان، اهالی فرهنگ و دانش و خادمان عرصه کتاب، این فرصت ها بیشتر و دستاوردهای آن دست یافتنی‌تر شود.

در این مراسم همچنین نجفعلی میرزایی مدیرعامل موسسه خانه کتاب میزبان مراسم پاسداشت روز قلم، در سخنانی لزوم اصلاح ساختارها را در حوزه تولید کتاب و همچنین مسئله کتابخوانی یادآور شد و گفت: این نه تنها یک ضرورت بلکه راه رهایی ما در بازگشت اهل قلم به این مسیر است.

وی همچنین به مشکلات معیشتی اهالی قلم اشاره کرد و افزود: اگر اهل قلم از نظر معیشت تامین نباشند، امكات تولید كتاب‌های برتر را از دست می‌دهیم. یك نویسنده دو سال روی اثری كار می‌كند و همه وقت خود را صرف آن كتاب می‌كند اما تنها 10 درصد از پشت جلد هزار نسخه به او تعلق می‌گیرد و انگیزه‌ای برای اهل قلم باقی نمی‌ماند.

میرزایی گفت: با این شرایط چگونه می‌توانیم انتظار داشته باشیم قدرت و رمقی برای این افراد برای پژوهش بعدی بماند؟

مدیرعامل خانه کتاب با بیان اینکه متاسفانه در عناصری که برای توسعه کتاب و کتابخوانی به آنها اهتمام می‌ورزیم، اهل قلم جایگاه اول را ندارند، یکی از اصلی‌ترین مشکلات عرصه کتاب را، مسئله کتابسازی خواند و گفت: این مشکل باعث شده کتاب‌های بی‌کیفیت بازار را پر کند. کتابسازی امروز بدتر از کتابسوزی دیروز است چون کتاب‌های زرد اعتقاد و باور مردم به کتاب را پایین آورده است.

کد خبر 2325798

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha