به گزارش خبرنگار مهر، سيد مسعود شريعتي، صبح يكشنبه در اين نشست با اشاره به پيشرفتهاي قابل توجه هندبال در استان يزد اظهار داشت: طي دو سال گذشته فعاليت هاي بسياري در حوزه هندبال انجام شده كه اين امر نشان از دلسوزي، همدلي و تلاش دست اندركاران هندبال و ورزشكاران اين رشته دارد.
وي عنوان كرد: وضعيت و جايگاه هندبال استان يزد به دليل پيشرفت هاي انجام شده حتي از ديدگاه مسئولان كشور ارتقا يافته و اميدواريم در هيئت هندبال اين فعاليتها همچنان استمرار داشته باشد.
مديركل ورزش و جوانان استان يزد با اشاره به اينكه اين پيشرفتها به رغم نبود بودجه و امكانات انجام شده است، بيان كرد: يزد توانسته با همين بودجههاي كم و امكانات محدود، در ميان 32 هيئت هندبال كشور كه برخي از آنها هزينه هاي بسياري نيز كرده اند، به رتبه پنجم دست يابد.
شریعتی با اشاره به اينكه يكي از نيازهاي هندباليستهاي استان يزد، سالن تمرين و مسابقه است، بيان كرد: اوج درخواستها براي استفاده از سالن، از ساعت 17 تا 20 است و اين امر سبب شده تا با كمبود فضا مواجه باشيم اما اگر ورزشكاران ساعت ورزش خود را به ساعات ديگر شبانه روز موكول كرده و در اين زمينه برنامه ريزي و هماهنگي كنند، همه مي توانند از قبل از طلوع آفتاب تا پاسي از شب از سالنها استفاده كنند.
قهرمانپروري و استعداديابي به طور همزمان در مدارس هندبال دنبال شود
مدیرکل ورزش و جوانان استان یزد در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به فعالیت هیئت هندبال در امور زیربنایی بيان كرد: فصل تابستان مي تواند فرصت مناسبي براي برگزاري کلاس های اوقات فراغت باشد و در اين كلاسها بايد قهرمان پروری و استعدادیابی به طور توأمان در مدارس هندبال انجام شود.
وی ادامه داد: حتی باید در زمان انعقاد قرارداد با مربیان تیم های مختلف، بايد در يكي از بندهاي قرارداد ذکر شود که حتما باید به مدارس هندبال استان هم آموزش دهند.
وی افزود: در مورد ورزش هندبال خواهران نیزعلاقمندی بسیاری وجود دارد و در صورت تشویق بانوان به فعالیت در این رشته مفرح به طور قطع جاذبه ای که در هندبال وجود دارد آنها را رها نکرده و اکثریت خودشان رشته هندبال را ادامه خواهند داد.
مدیرکل ورزش و جوانان استان یزد در مورد جذب اسپانسر برای تیم های ورزشی نیز گفت: در استان یزد حاشيه هاي ورزش دامنگير حاميان مالي نيز مي شود و اين امر سبب شده حاشيه ها دامن اسپانسرها را نيز بگيرد در حالي كه معتقديم مشكلات ورزش بايد ميان ورزشكاران و در خانواده ورزش حل شود.
وی ادامه داد: دیگر اینکه اگر شرکتی به عنوان حامی مالی یک تیم یا هیات ورزشی فعالیت کرد از رشته های دیگر از جمله موسسات خیریه، کانون ازدواج و.... به آن موسسه مراجعه کرده و تقاضای کمک مالی دارند که این کار نیز باعث پشیمانی آن شرکت می شود.
ورزشي ها فقط براي گرفتن پول به سراغ حاميان مالي نروند
شریعتی افزود: سوم اینکه متاسفانه در یزد هنگامی که واحد صنعتی اسپانسر می شود چون ارتباط دو سویه و متقابل برقرار نشده، فقط برای پول گرفتن به آنها مراجعه می شود در حالی که باید مشکلات آن شرکت را نیز رفع كرد و در دو سال گذشته موضوع هزینه کردن شرکت ها به جای مالیات با مشکل مواجه شده که باعث می شود همین کمک های کم به ورزش استان نیز با اما و اگرهایی همراه شود.
وی افزود: با نشست هایی که استاندار برگزار کرده اند امیدواریم در این مورد چاره اندیشی شود تا مشکل رفع شود چرا که بودجه های دولتی حتی کفاف فعالیت های جاری اداره خودمان را هم نمی دهد چه برسد به اینکه به هیئت های ورزشی هم کمک شود.
مدیرکل ورزش و جوانان استان یزد با اعلام اینکه آمادگی داریم تا ورزشگاه های نیمه تمام را به بخش خیری واگذار کنیم تا به اتمام برسانند، اظهار داشت: علی رغم هزینه هایی که در این طرح ها شده، در صورت به اتمام رساندن این پروژه ها توسط خیرین، آنها می توانند با نام خودشان نامگذاری کنند و هیچ مشکلی وجود ندارد و مردم استان یزد لیاقت کارهای بزرگتر و خدمت بیشتر را دارند.
تيم هايي كه براي اولين بار به مسابقات هندبال اعزام شوند، تقدير ويژه خواهند شد
شریعتی همچنين عنوان كرد: هر تیم ورزشی که برای اولین بار به مسابقات اعزام شود به ویژه در ورزش بانوان در رشته هندبال مورد تقدیر و حمایت ویژه قرار خواهد گرفت.
رئیس هیئت هندبال استان یزد نیز در این نشست اظهار داشت: با اشاره به فعاليت دو ساله خود در اين هيئت ورزشي اظهار داشت: در اين مدت توانسته ايم در ميان 32 هيئت هندبال كشور، به رتبه پنجم دست پيدا كنيم.
ابوالفضل خوشنویس افزود: برگزاری کلاس های مربیگری مختلف کشوری و استانی و لیگ های مختلف ورزشی برخی از اقدامات انجام شده در دو سال گذشته است.
خوشنویس افزود: دو مدرس در مربیگری هندبال، یک مدرس داوری، دو مربی با درجه ملی ، دو نفر مربی داوری ملی در گروه آقایان مشغول فعالیت هستند و متاسفانه در این زمینه هیچ کدام از بانوان حضور ندارند.
وي خاطرنشان كرد: در مربیگری درجه یک سه نفر از بانوان و در جه دو 25 نفر آقایان و 18 نفر خانم و داوری نیز هشت نفر آقا و شش نفر خانم حضور دارند که در سال های گذشته کلاس هایی برگزار و بیش از 100 نفر از بانوان دارای کارت مربیگری هستند.
خوشنویس با اشاره به برگزاری لیگ های مختلف ورزشی در استان یزد گفت: در حال حاضر در رشته هندبال از چهار بازیکن براي بازي در تیم ملی، یک نفر براي تیم ملی نوجوانان، پنج نفر براي تيم نوجوانان و چهار نفر براي بازي در رده نونهالان به تيم ملي دعوت شده اند.
آغاز فعاليت هيئت هندبال در همه شهرستانهاي استان
وی ادامه داد: هیئت هندبال در شهرستان های یزد، صدوق، بافق و منطقه زارچ فعال است و در شهرستان بهاباد نیز اخیرا نیمه فعال شده و در شهرستان های ابرکوه، میبد، اردکان، تفت، مهریز و خاتم نیز از صدور حکم ریاست هیئت تا تشکیل هیات اقدامات انجام شده است.
رئیس هیئت هندبال استان یزد گفت: با حمایت سنگ آهن، ویتاپی ثامن الحجج و پیشگامان کویر تیم های هندبال تشکیل و مسابقات هندبال نیز بین شش مدرسه هندبال استان در شهرستان های مختلف برگزار شد و سه مرتبه نیز رئیس فدراسیون نیز به استان یزد سفر كرد.
عضو هیئت رئیسه هیئت هندبال استان یزد نیز در این نشست گفت: هدف مجموعه هندبال همواره پرداختن به کارهای زیربنایی بوده و با همدلی و اتحادی که وجود داشته فعالیت های بسیار خوبی انجام شده است.
سیدمصطفی سجادی افزود: در سال جاری در دو حوزه برنامه ویژه ای خواهیم داشت که دانش افزایی مربیان و بازیکنان با حمایت و همکاری باشگاه ها و دوم تدوین چارت و تشکیلات کمیته های مختلف از آن جمله خواهد بود.
وی اظهار داشت: برگزاری دوره های مختلف آموزشی در بخش های آقایان و بانوان نقش بسیار موثري در اجرایی شدن این برنامه ها دارد که به صورت ویژه پیگیری خواهیم كرد.
سجادی گفت: به طور قطع نگاه مثبتی که مجموعه هندبال در زمینه کیفی شدن فعالیت های این رشته ورزشی دارد باعث پربارتر شدن این رشته ورزشی در استان یزد خواهد شد.
تفرقه و عملكرد مبهم متوليان رشته هاي مختلف ورزشي يزد را عقب نگه داشته است
رئیس هیئت هندبال شهرستان یزد نیز در این نشست گفت: تفرقه و عملکرد ابهام آمیز متولیان ورزش باعث عقب ماندگی رشته های مختلف ورزشی در استان یزد شده است.
محمدعلی آزادی افزود: در ورزش هندبال با شفاف سازی عملکرد خودمان باعث شدیم همه در جریان امور باشند و زمینه حضور هرکس با سلیقه و تفکر مختلف را در این رشته ورزشی فراهم کرده ایم.
وی ادامه داد: خوشبختانه بحث های حاشیه ای در رشته هندبال نزدیک به صفر رسیده است و این جو آرام و صمیمی باعث می شود آینده ورزش هندبال را بسیار روشن و موفق داشته باشیم.
سرمربی پایگاه قهرمانی هندبال بانوان استان یزد نیز گفت: متاسفانه فقط یک سالن ورزشی در انتهای خیابان نواب صفوی یزد وجود دارد که آن هم برای تمرین بانوان و آقایان است لذا درخواست داریم سالن هایی را در سطح شهر در اختیار ما قرار دهند.
آزاده ادیبزاده افزود: مربیانی در رشته هندبال تیم هایی را تشکیل داده و آموزش می دهند اما متاسفانه عدم حمایت از آنها باعث ناامیدی و دست کشیدن آنها می شود.
وی ادامه داد: اهمیت دادن به ورزش بانوان و بویژه تشویق بازیکنانی که دررشته هندبال فعال هستند نقش بسیار زیادی در پربار تر شدن و استقبال از این رشته ورزشی در استان یزد دارد.
وی گفت: پایگاه قهرمانی ورزش بانوان در استان یزد راه اندازی شده و جزو 11 تیم در کشور هستیم که در رده های نوجوانان و جوانان در مسابقات کشور مردادماه شرکت خواهیم كرد.
------------------------------
عكس: مسعود ميرجليلي
نظر شما