۱۶ تیر ۱۳۹۳، ۱۹:۵۸

در جمع مسئولان مطرح شد،

45 درصد مازندرانیها ساکن روستا هستند/ تغییر کاربری واقعیت تلخ مزارع مازندران است

45 درصد مازندرانیها ساکن روستا هستند/ تغییر کاربری واقعیت تلخ مزارع مازندران است

محمودآباد - خبرگزاری مهر: معاون عمرانی استاندار مازندارن با بیان اینکه 45 درصد جمعیت استان در روستاها ساکن هستند، گفت: باید بگونه ای برنامه ریزی کنیم تا مردم در روستاها بمانند.

به گزارش خبرنگار مهر، علی نبیان عصر دوشنبه در جمع مسئولان محمودآباد، با اشاره به اینکه مشکل آب روستایی از جمله مسائل است، یادآور شد: همچنین در بخش کشاوزی نیز دغدغه داریم و به نقطه مطلوب نرسیدیم.

نبیان با بیان اینکه باید بدنبال پیشگیری از ساخت و ساز غیرمجاز باشیم، از تشکیل کارگروه مقابله با ساخت و ساز غیر مجاز خبر داد و افزود: کار گروه ساخت و ساز غیرمجاز با حضور مدیران حوزه های مختلف تشکیل شد.

معاون عمرانی استاندار مازندران از تشکیل بخش پیشگیری با همکاری جهاد کشاورزی و نیروی انتظامی خبر داد و افزود: باید از هرگونه ساخت و سازهای غیرمجاز جلوگیری کنیم و مکاتباتی با دستگاههای مربوطه انجام شد تا آنها از هر گونه خدمات محروم باشند.

نبیان گام بعدی را پیگیری و قلع و قمع ساختمانهای غیر مجاز دانست و از برگزاری دو جلسه در مورد مسکن مهر محمودآباد خبر داد و اظهار امیدواری کرد تادغدغه متقاضیان مسکن مهر محمودآباد را به حداقل برسانیم.

وی اضافه کرد: 16 مورد ثبت نام غیر بومیان در مسکن مهر محمودآباد گزارش شده که اقدامات لازم انجام خواهد شد.

دلاور حیدرپور رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران نیز، تغییر کاربری را یک واقعیت تلخ قلمداد کرد و گفت: این پدیده در مازندران با سرعت زیادی در حال انجام است.

وی با بیان اینکه تولید و امنیت غذایی دو فاکتور مهمی است که همواره مورد توجه دولتها بوده است، گفت: 40 درصد برنج کشور در مازندران تولید می شود و این استان با توجه به پتانسیل خوبی که در تولید محصولات مختلف دارد، مورد هجوم زمینخواران قرار گرفته و عرصه تولید در حال خارج شدن از چرخه است.

حیدرپور با ابراز تأسف از واردات یک میلیون و 968 هزار تن برنج در سال 92 اظهار داشت: بخشی از این واردات اجتناب ناپذیر بود ولی بخشی دیگر ضرورتی نداشت.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران از هزینه دو میلیارد دلاری واردات گلایه کرد.

وی خواستار جلوگیری از تخریب مزارع از نقطه صفر و از سوی مرکز خدمات جهاد کشاورزی شد و افزود: برای 60 مرکز خدمات کشاورزی 180 میلیون تومان اعتبار پیش بینی شده که برای هر مرکز سه میلیون تومان اعتبار در نظر گرفته شده است.

حیدرپور گرایش برخی شهرداران و دهیاران به تخریب اراضی برای حل مشکل مالی را از دیگر آسیب ها ذکر کرد و افزود: یکی از منابع بزرگ مالی، ساخت و ساز غیر مجاز و صدور پروانه هایی که اجازه تغییر کاربری ندارد، است.

وی بیان داشت: وجود و حضور بنگاههای معاملات ملکی، بورس بازی و دلال بازی که این موارد را تشدید می کند باعث شده تا اراضی، مورد تهاجم قرار گیرد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی اظهار داشت: برای حفظ این اراضی چاره ای نداریم با یکسری از ساخت و سازهای غیرمجاز برخورد کنیم و باید محیط را برای واسطه گران و دلالان ناامن کنیم.

حیدرپور گفت: باید با بنگاه های بدون مجوز برخورد کنیم و در این راستا، گشت حفاظت از اراضی کشاورزی با همکاری نیروی انتظامی و سازمان امور اراضی راه اندازی شد و 10 گشت دیگر بزودی راه اندازی می شود.

حیدر پور تصریح کرد: برابر ماده 8 حفظ قانون، ارائه هر گونه خدمات به واحدهای غیر مجاز ممنوع و مختلف از 3 تا 6 ماه مجازات دارد.

وی ادامه داد: 600 واحد غیر مجاز شناسایی شده که بدون مجوز خدمات گرفتند که مدیران استانی قول دارند رسیدگی کنند.

تشکیل کمیته نظارت بر کار دهیاران در محمودآباد

فرماندار محمودآباد نیز مهمترین مشکل شهرستان را در بخش کشاورزی اعلام و اظهار داشت: مرجع صدور پروانه دهیاریها هستند و انتظار داریم مسئولین از تغییر کاربری پیشگیری کنند زیرا تخریب مشکلی را حل نمی کند.

سیف الله فرزانه با اشاره به هجوم غیر بومیان برای خرید زمین گفت: بیشتر روستاها چند برابر جمعیت بومی، جمعیت غیر بومی دارند و پیامد حضور غیر بومیان، افت فشار آب، برق، تخریب محیط زیست، تخریب فرهنگ بومی و تغییر اقلیم مازندران است.

وی گفت: اکنون بین دهیاریها رقابتی تنگاتنگ برای فروش زمین بوجود آمده و باید به مشکلات کشاورزان رسیدگی کنیم تا آنها با دلگرمی به حفظ زمینها بپردازند.

فرزانه با انتقاد از برخی ادارات که اشراف بر عرصه های خود را ندارند آن را یک عیب بزرگ دانسته و افزود: باید با اجرای ماده 63 قانون توسعه چهارم ساماندهی سواحل را انجام دهیم.

وی با تأکید بر اینکه اگر مرجع صدور پروانه دهیاریها هستند باید کمیته نظارت تشکیل دهیم اظهار داشت: شعبه مستقلی برای این کار تشکیل دادیم و جلوی هر متجاوزی را می گیریم.

فرزانه گفت: بطور مثال روستایی داریم که مساحت طرح هادی آن 13 هکتار بود و اکنون 130 هکتار شده که معلوم نیست با کدام استاندارد و شرح خدمات سطح آن افزایش یافته است.

فرماندار محمودآباد در ادامه به مشکلات دیگر شهرستان از جمله وضعیت ناجیان غریق، مسکن مهر، آب شرب روستایی، نان و... اشاره کرد خواستار پاسخگویی مسئولین شد.
 

کد خبر 2327134

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha