به گزارش خبرنگار مهر، احمد سیاوش پور پیش از ظهر چهارشنبه در جلسه دادگستری استان، مردم گیلان را مردمانی با فرهنگ و آرام در کشور توصیف کرد و افزود: از راه های کاهش نزاع و آسیب های اجتماعی در جامعه آگاه سازی مردم از عواقب نزاع و درگیری مانند مشکلات حقوقی پس از درگیری است.
وی همچنین اظهارداشت: از دیگر جرائمی که در گیلان بیشترین فراوانی را دارند می توان به چک بلامحل، سرقت های خرد، مواد مخدر و غیره را نام برد.
رئیس کل دادگستری گیلان گفت: آموزش مردم و آشنایی آنان با مصادیق جرم می تواند به عنوان یکی از راهکارهای پیشگیری از جرم قلمداد شود.
وی در ادامه با بیان اینکه بحث پیشگیری یک بحث فرا قوه ای است، افزود: قوه قضائیه در این زمبنه باید به موقع پرونده های جرائم را رسیدگی و حکم صادر کند.
سیاوش پور تاکید کرد: اجرای حکم خود یک عامل بازدارندگی به شمار می رود.
وی همچنین مقوله پیشگیری را چند وجهی دانست و گفت: با توسعه سرمایه گذاری، تولید، پویایی اقتصاد و ایجاد اشتغال به یقین نرخ بیکاری و جرم در جامعه کاهش می یابد.
رئیس کل دادگستری گیلان توسعه اشتغال، فرهنگ سازی، آموزش، علم و دانش، تقویت اعتقادات دینی و غیره را در امر پیشگیری بسیار مهم دانست و افزود: اعتقادات دینی و آموزه های دینی نقش بسیار موثری در پیشگیری از وقوع جرم و تحقق سلامت اجتماع دارد.
وی تصریح کرد: اجرای حدود الهی و تعزیرات در کنار سایر اقدامات فرهنگی نقش بازدارندهای در این زمینه ایفا می کند.
سیاوش پور با اشاره به نقش بسیار مهم مساجد به عنوان یک کانون مذهبی در زمینه پیشگیری از وقوع جرم افزود: با جذب جوانان به مساجد و تفهیم معارف دینی و تحکیم مبانی اعتقادی آنان می توان جلوی وقوع بسیاری از جرائم در جامعه را گرفت.
رئیس کل دادگستری استان یادآورشد: جرائم و مفاسد پیشرفت جوامع را مختل می سازد و باید از طریق کارهای پیشگیرانه و پیوند عمیق با نسل جوان، جامعه را اصلاح و از بزهکاری بدور و مصون داشت.
نظر شما