۱۸ تیر ۱۳۹۳، ۱۲:۴۳

نشست مشترک شورای شهر و شهردار تبریز با ستاد احیاء دریاچه ارومیه برگزار شد

نشست مشترک  شورای شهر و شهردار تبریز با ستاد احیاء دریاچه ارومیه برگزار شد

تبریز- خبرگزاری مهر: اعضای شورای شهر و شهردار تبریز در نشست مشترک با اعضای ستاد احیای دریاچه ارومیه در خصوص راهکارهای نجات این دریاچه به بحث و تبادل نظر پرداختند.

به گزارش خبرنگار مهر، دبیر ستاد احیای دریاچه ارومیه  برای بحث و تبادل نظر با مسئولان استانی و شهری وارد تبریز شده و در دیدارهای مختلف با مسئولان و همچنین دانشگاهیان در پی تبادل نظر برای احیای این دریاچه است.

در نشست مشترکی که قبل از ظهر چهارشنبه با حضور اعضای شورای شهر و شهردار تبریز برگزار شد، عیسی کلانتری با اشاره به روند طرح های نجات این دریاچه گفت: مطالعات فراوانی توسط دانشگاه های معتبر کشور به خصوص دانشگاه صنعتی شریف در خصوص نجات این دریاچه انجام پذیرفته است و 25 طرح برای این منظور در نظر گرفته شده که هر طرح شامل چندین پروژه کلان می شود.

وی ادامه داد: در مدت شش ماهه گذشته، دانشگاه صنعتی شریف و سایر دانشگاه های معتبر ایرانی، برای یافتن دلایل خشک شدن و همچنین راهکارهای نجات دریاچه، مطالعات گسترده ای انجام داده اند و حتی از نکته نظرات کارشناسان فرا مرزی نیز در این راستا استفاده شده است.

کلانتری افزود: در صورتی که این طرح ها به شکل مناسبی اجرا شود می توان تا سال 1402 شاهد نجات این دریاچه باشیم.

وی با بیان اینکه دولت با تمام وجود خود در پی نجات این دریاچه است، گفت: قول هایی توسط شخص رئیس جمهور برای احیای این دریاچه داده شده بود که هم اکنون نیز وی به این قول ها پایبند است.

کلانتری ادامه داد: تصمیم دولت برای احیای دریاچه قاطع است و حتی رئیس جمهور تأکید کرده که در صورت لزوم هزینه انتقال آب دریای خزر به دریاچه ارومیه را نیز دولت تقبل می کند.

دبیر ستاد احیای دریاچه ارومیه با بیان اینکه هرچه نسبت به نجات این دریاچه تعلل کنیم متحمل هزینه های بیشتری خواهیم بود، گفت: اعتبارات لازم برای احیای دریاچه تخصیص یافته است و با تمام تلاش در پی هر چه زودتر اجرایی شدن طرح های مربوط به احیای این دریاچه هستیم زیرا به میزانی که در اجرای این طرح تعلل کنیم متحمل هزینه و شکست خواهیم شد.

از منفی نگری در خصوص نجات دریاچه ارومیه دوری کنیم

وی اظهار داشت: تاکنون قول های زیادی برای احیاء این دریاچه داده شده که عدم تحقق آنها سبب منفی نگری بسیاری از افراد به نجات این دریاچه شده در حالی که دولت تدبیر و امید همواره بر روی قول خود مصمم بوده و در پی اجرای طرح نجات این دریاچه خواهد بود.

کلانتری افزود: برخی افرادی که تخصصی در خصوص مساله آب ندارند، اظهار نظر اشتباه می کنند که باید به این نکته توجه داشت که  تحصیلات این افراد به سالها قبل برمی گردد و همین عدم آشنایی با علم روز، اصلی ترین دلیل سخنان غیر اصولی است.

وی با اشاره به پتانسیل های بالای دو استان آذربایجان شرقی و غربی برای احیای این دریاچه گفت: به مسئولان این دو استان اعتماد دارم، پتانسیل اجرایی در این استان ها بسیار بالا است و مطمئنا عملیات احیای دریاچه را با موفقیت به پایان می رسانیم.

آمادگی شهرداری برای آغاز تسویه و انتقال پسماند تبریز به دریاچه ارومیه

شهردار تبريز نیز در این جلسه با اشاره به ظرفیت بالای شهر تبریز برای کمک به احیاء این دریاچه گفت: تبريز با داشتن جمعيتي بالغ بر يك ميليون و 800 هزار نفر داراي خروجي پسماند آب بالايي است كه مي توان اين آب را بعد از تصفيه به درياچه اروميه انتقال داد.

صادق نجفی ادامه داد: در صورتی که دولت، شهرداری تبریز را در این خصوص یاری برساند، پسماند فاضلاب تبريز بعد از انجام مراحل تصفيه مي تواند حجم قابل توجهي آب به درياچه اروميه وارد كند.

وی افزود: در این میان شهرداری آمادگی کامل دارد تا در سریع ترین وقت ممکن كار آغاز تسويه و انتقال آب پسماند تبريز را بر عهده بگیرد و در صورتي كه دولت نصف هزينه انتقال اين آب ها را متقبل شود، شهرداري تبريز آماده است با پرداخت 50 درصد هزينه انتقال اين آب به درياچه اروميه سهمي در احياي درياچه اروميه داشته باشد.

نجفی با اشاره به وجود کارشناسان خبره در سطح شهر تبریز گفت: شهر تبریز با توان بالای علمی خود کارشناسان و صاحب نظران بی شماری را در دل خود جای داده که می توان از این پتانسیل برای اجرای هر طرحی در جهت نجات دریاچه ارومیه بهره برد.

وی ادامه داد: با توجه به توان بالاي اجرايي و وجود نيروي انساني و امكانات قوي، شهرداري تبريز توان و امكانات ورود به احياي درياچه اروميه را دارد.

شهردار تبریز با اشاره به ضرورت احساس مسئولیت تمامی مسئولان در این خصوص گفت: با خشک شدن این دریاچه شاهد خسارت های بالایی در شهر تبریز و دیگر شهرهای استان هستیم به همین دلیل در صورتی که دست در دست هم داده و کاری برای احیای این دریاچه انجام بدهیم به نفع کل کشور خواهد بود.

وی ادامه داد: دیگر زمان حرف زدن و اظهار نظر در خصوص این دریاچه گذشته است و هم اکنون باید وارد فاز عملیاتی شده و گام موثری برای احیای این دریاچه برداریم.

کد خبر 2328268

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha