به گزارش خبرگزاری مهر، محمد مهدی زارعی با اشاره به اینکه راه اندازي اين دستگاه روز سه شنبه (17 تيرماه) با حضور مديرعامل شركت ملي مناطق نفت خيز جنوب در محل چاه انجام شد، درباره كاركرد و اهميت اين دستگاه توضيح داد: اين دستگاه در محل چاه نيتروژن مورد نياز احياء چاه ها را از هوا گرفته و در چاه پمپ مي كند.
زارعي افزود: مزيت اين دستگاه اين است كه در روش سنتي نيتروژن مايع از كارخانه توليد نيتروژن بوسيله تانكر با حجم محدودي به محل حمل مي شد و يك دستگاه پمپ نيتروژن آن را در چاه پمپ مي كرد.
وي ادامه داد: به دليل حجم محدود تانكرها و حمل و نقل نيتروژن و بعضا بُعد مسافت و بستگي به نياز چاه ها، اين روش چندين روز به طول مي انجاميد در حالي كه با استفاده از دستگاه جديد اين كار از پنج روز به 24 ساعت تقليل مي يابد.
زارعي درباره مشخصات «پمپ نيتروژن جنريتور» گفت: اين دستگاه شامل يك كمپرسور هوا مي باشد كه هوا را با فشار 40 بار و به روش اسمز معكوس نيتروژن از هوا جدا و با يك دستگاه پمپاژ به ميزان شش گالن در دقيقه و با حداكثر فشار دو هزارو 650 پام به درون چاه پمپ مي شود و مي تواند به طور مستمر اين عمليات را ادامه دهد.
معاون حفاري مديريت امور فني شركت ملي مناطق نفت خيز جنوب افزود: اين عمل باعث احياء چاه ها مي شود و معمولاً در چاه هايي كه دچار افت فشار ناشي از توليد آب يا سيال حفاري كه وزن آنها سنگين تر از فشار چاه است استفاده مي شود.
زارعی خبرداد:
استفاده از دستگاه «پمپ نيتروژن جنريتور» براي نخستين بار در مناطق نفت خيز جنوب
اهواز - خبرگزاری مهر: معاون حفاري مديريت امور فني شركت ملي مناطق نفت خيز جنوب گفت: دستگاه «پمپ نيتروژن جنريتور» براي نخستين بار در مناطق نفت خيز جنوب در چاه 190 اهواز به كار گرفته شد.
کد خبر 2328302
نظر شما