۱۸ تیر ۱۳۹۳، ۱۴:۳۵

شمسايي عنوان کرد:

برداشت آب از سرشاخه ها معضل جديد خوزستان/ لزوم برخورد با حوضچه هاي غير مجاز پرورش ماهي

برداشت آب از سرشاخه ها معضل جديد خوزستان/ لزوم برخورد با حوضچه هاي غير مجاز پرورش ماهي

اهواز – خبرگزاري مهر: مدير عامل سازمان آب و برق خوزستان گفت: متاسفانه برداشت بيش از حد آب از سرچشمه هاي رودخانه هاي جاري در خوزستان به معضل جديدي در استان تبدیل شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا شمسايي پیش از ظهر امروز در شوراي اقتصاد استان خوزستان عنوان كرد: اولويت اول سازمان آب و برق خوزستان در اين مقطع از زمان بحث تشكيل تشكل ها و و برخورد با حوضچه هاي پرورش ماهي غير مجاز است.

وي افزود: به دليل كمبود اعتبارات در سال هاي گذشته تاكنون نتوانستيم  بسياري از تاسيسات آبي در استان را احداث كنيم. يكي از مشكلاتي كه ما امروزه در استان با آن مواجه هستيم حفاظت از منابع آبي سطحي و زير زميني است.

مدير عامل سازمان آب و برق استان خوزستان با بيان اينكه براي حل اين مسئله بايد از تشكل هاي مردمي بهره گرفت، اظهار كرد: متاسفانه در حال حاضر با استفاده از اعتبارات و برنامه هاي دولتي نمي توان اين بخش را ساماندهي كرد.

شمسايي با اشاره به حفر سه هزار چاه غير مجاز در استان گفت: حدود سه هزار و 500 هكتار حوضچه پرورش ماهي غير مجاز در استان خوزستان در حال فعاليت هستند كه اين مسئله منجر به كاهش و شوري آب در شهرستان هاي پايين دست استان مي شود.

مديرعامل سازمان  آب و برق استان خوزستان تصريح كرد: در اين زمان بحث كيفيت آب نسبت به كميت آن در استان از اهميت بالاتري برخوردار است. متاسفانه به دليل برداشت آب از سرشاخه هاي كارون شوري آب در شهر هاي خرمشهر و آبادان به پنج ميكروموس مي رسد.

وي تصريح كرد: در اين چند وقت اخير 15 هزار ميليارد تومان براي احياي تالاب اروميه اعتبار در نظر گرفته شده است. تالاب شادگان و هور العظيم چه تفاوتي با تالاب اروميه دارند كه در حال خشك شدن هستند.

شمسايي با بيان اينكه در شرايط فعلي 500 تا 600 متر مكعب آب از آب هاي سد كارون و دز وارد دشت خوزستان مي شود، اظهار كرد: بحث تشكيل تشكل هاي مردمي براي جلوگيري از برداشت آب غير مجاز  بسيار تاثر گذار خواهد بود.

مدير عامل سازمان  آب و برق استان خوزستان عنوان كرد: حوضچه هاي پرورش ماهي در هر يك هكتار 75 هزار متر مكعب آب مصرف مي كنند و به صورت كلي اين حوضچه ها پنج برابر يك زمين زراعي آب مصرف مي كنند. ما بايد به سمت استفاده از مخازن سد ها و حاشيه خليج فارس براي پرورش ماهي برويم.
 
 

کد خبر 2328421

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha