۲ مهر ۱۳۸۴، ۸:۴۱

با آغاز سال تحصيلي 85 - 84

آينده سازان ايران قدم به خانه دوم گذاشتند

آينده سازان ايران قدم به خانه دوم گذاشتند

سال تحصيلي جديد با به صدا درآمدن بيش از 135 هزار واحد آموزشي آغاز مي شود و آينده سازان ايران با هزاران اميد و آرزو ، قدم به " خانه دوم" مي گذارند .

به گزارش خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر ، حدود 15 ميليون دانش آموز در مقاطع مختلف تحصيلي با بدرقه پدر و مادر ، راهي مدرسه مي شوند تا 9 ماه سراسر شور و شوق درس و مشق را بار ديگر زنده كنند .

زمان به كندي براي بچه ها و به تندي براي اولياء سپري مي شود . هركدام افكاري از مدرسه در سر دارند ، دانش آموزان خوشحال از ديدار دوباره همكلاسي ها و پدر و مادر نگران از كم شدن ساعات ديدن بچه ها اما اين نگران با آينده اي روشن براي آنها همراه خواهد بود . زيرا فرزندان امروز ، آينده سازان فرداي كشور خواهند بود و در اين ميان پدر و مادر نقش بسزايي در تعليم و تربيت موفق و سازنده بچه ها بر عهده دارند كه شايد جبران آن هيچگاه عملي نباشد .

لذا ، از اولياي دانش آموزان انتظار مي رود با تعامل و ارتباط بيشتر با مدارس همواره از وضعيت تربيتي و تحصيلي فرزندان خود آگاه شده و ضمن اعتماد به آنان ، نظارت و هدايت دانش آموزان را فراموش نكنند كه غفلت از آن تبعات جبران ناپذيري خواهد داشت . 

بنابر آخرين آمار ارايه شده از سوي وزارت آموزش و پرورش ، در سال تحصيلي 85 - 84 بيش از 135 هزار واحد آموزشي پذيراي حدود 15 ميليون دانش آموز ابتدايي ، راهنمايي و متوسطه خواهد بود .

سال تحصيلي جديد در حالي آغاز مي شود كه تعداد دانش آموزان با كاهش حدود 500 هزار نفر در هر سال از 17 ميليون و 774هزار و 209 نفر در سال تحصيلي 80 - 79 به 15 ميليون و 315 هزار و 560 دانش آموز در سال تحصيلي 84 -83  رسيد و بر همين اساس براي سال تحصيلي جديد با توجه به كاهش 6/3 درصدي هر سال ، پيش بيني حدود 15 ميليون دانش آموز شده است .

100 ميليون كودك محروم از مدرسه

در حالي كه سواد قلب توسعه پايدار محسوب مي شود اما بهتر بدانيم 800 ميليون بي سواد بزرگسال كه دو سوم آنان را زنان تشكيل مي دهند در دنيا وجود دارد و بيش از 100 ميليون كودك در جهان به مدرسه نمي روند .

تجارب و تحقيقات نشان مي دهد سواد ابزار اصلي محو فقر ، گسترش فرصتهاي شغلي ، پيشبرد برابري جنسيتي ، بهبود بهداشت خانواده ، حمايت از محيط زيست و ترويج مشاركت دمكراتيك است . در واقع ، سواد بخش جدايي ناپذير آموزش همگان است و براي دستيابي به توسعه پايدار براي همه مردم جهان حساس و حياتي است .

به موجب بند ب ماده 52 قانون برنامه چهارم توسعه جمهوري اسلامي ايران ، تحصيلات در دوره ابتدايي و راهنمايي اجباري اعلام شده است . به اين معنا كه اولياي دانش آموزان موظفند فرزندان خود را در مدارس ثبت نام كنند كه انتظار مي رود با اجراي اين ماده قانوني ، تا پايان سال 88 بتوان شاهد تحول بزرگي در نظام آموزشي كشور بود .

70 هزار كلاس درس خطر آفرين

بيش از 70 هزار كلاس درس فرسوده و قديمي در كشور وجود دارد كه 40 هزار كلاس از اين تعداد خيلي خطرآفرين محسوب مي شوند و تضميني براي درس خواندن دانش آموزان در زير سقف اين قبيل كلاسها وجود ندارد .

بودجه امسال آموزش و پرورش دو رديف اعتباري دارد كه سهم دولت در مقابل سهم خيرين مدرسه ساز حدود 45 ميليارد تومان است و همچنين 45 ميليارد تومان نيز براي استاندارد سازي فضاهاي آموزشي اختصاص داده شده كه البته اولويت نخست آموزش و پرورش ، نوسازي مدارس فرسوده و قديمي است و در مرحله بعد احداث فضاهاي جديد آموزشي قرار دارد .

در طول سالهاي 80 تا 83 حدود 58 هزار كلاس درس در كشور ساخته شده كه 19 هزار و 308 كلاس توسط مردم يا با مشاركت مردم و دولت احداث شده اند .

پيش دبستاني ؛ دوره غفلت آموزش و پرورش

در حال حاضر حدود 450 هزار كودك در دوره پيش دبستاني ثبت نام مي شوند اما هنوز نيمي از كودكان كشورمان از آموزش هاي دوره پيش دبستاني محرومند . ضمن اينكه 5/13درصد از مردم ايران سواد خواندن و نوشتن ندارند و 5/1 درصد از كودكان نيز نمي توانند به مدرسه بروند .

13 ميليون بازمانده از تحصيل

در حال حاضر 13 ميليون نفر بازمانده از تحصيل تا مقطع سني 45 سال در كشور داريم كه از اين تعداد سه ميليون و 100هزار نفر افراد واجب التعليم بين سنين 11 تا 17 سال هستند . در شرايط كنوني 201 مركز در سطح كشور براي ادامه تحصيل 123 هزار بازمانده از تحصيل در داخل و خارج از كشور راه اندازي شده است .

در سال گذشته 16 ميليارد تومان اعتبار براي جذب دانش آموزان بازمانده از تحصيل تخصيص يافته بود كه اين رقم در سال جاري حدود 25 ميليارد تومان اعتبار است و اين در حالي است كه تا سال 1390بايد آمار كودكان 6 تا 10 ساله بازمانده از تحصيل به 5/0 درصد برسد .

کد خبر 232885

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha