۲۳ تیر ۱۳۹۳، ۱۱:۳۷

لاریجانی:

پرهیز از کارهای عجولانه در افزایش جمعیت/ مشوق ها باید متناسب با شرایط کشور باشد  

پرهیز از کارهای عجولانه در افزایش جمعیت/ مشوق ها باید متناسب با شرایط کشور باشد  

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به وجود دیدگاههای مختلف جمعیتی در کشور، اظهارداشت: جهت گیری ها در این زمینه باید درست باشد و از کارهای عجولانه پرهیز کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر علی لاریجانی روز دوشنبه در همایش روز جهانی جمعیت که در دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد، با عنوان این مطلب که روند جمعیت کشور در شرایط مطلوبی قرار دارد، اظهارداشت: البته سمت گیری روند خیلی مطلوب نیست.

وی با اشاره به آمارهای ازدواج و طلاق و نرخ باروری که در کشور اعلام می شود، افزود: یکی از مشکلات کشور، آمارهای مختلفی است که عنوان می شود. بطوریکه گفته می شود نرخ باروری 1.8 است، آمار مرکز پژوهشهای مجلس که در سال 90 تهیه شده، این نرخ را 1.61 اعلام کرده است. همچنین نرخ باروری در شهرها و روستاهای کشور نیز متفاوت است و این نرخ در شهرها 1.49 و در روستاها 1.93 اعلام شده و در نقاط شهری استان تهران نیز 1.18 را اعلام کرده اند که خیلی غیرطبیعی نیست.

رئیس مجلس با اشاره به تصویب سیاستهای کلی جمعیت در مجمع تشخیص مصلحت نظام و ابلاغ آن از سوی مقام معظم رهبری، گفت: این سیاستها 14 بند کلی دارند که سه عامل تعیین کننده جمعیتی که شامل زاد و ولد، مهاجرت و مرگ و میر است، در بندهای یک تا 5، 11 و 12 و بند 6 مورد اشاره قرار گرفته است.

لاریجانی با تاکید بر اینکه در سیاستهای کلی جمعیت ملاحظات مدیریتی نیز لحاظ شده است، تصریح کرد: در موضوع جمعیت، با چالشهایی مواجه هستیم که اولین چالش در بین کارشناسان این حوزه است. زیرا، اجماع روشنی هنوز از نظر جمعیت شناسی به وجود نیامده و می بایست تلاشهای بیشتری برای اقناع کارشناسان صورت بگیرد.

وی با اعلام اینکه برخی از کارشناسان جمعیتی معتقدند به جای حساسیت بر روی افزایش جمعیت باید به توسعه توجه کنیم، افزود: گروه مقابل آنها، از روند فعلی کاهش جمعیت ابراز نگرانی می کنند.

لاریجانی با اشاره به بررسی های آماری که نشان می دهد عدم امنیت شغلی یکی از عوامل تاثیر گذار در فرزند آوری است، گفت: عدم امنیت شغلی در مردان تک فرزند 7 برابر بیشتر از مردان شاغل است که انگیزه تک فرزندی دارند.

رئیس مجلس همچنین به وضعیت زنان شاغل برای فرزند آوری اشاره کرد و افزود: زنانی که فردگرا هستند و برای فرصتهای پیشرفت خودشان تلاش می کنند، به تک فرزندی اعتقاد بیشتری دارند.

وی در ادامه به برنامه هایی که برای افزایش جمعیت می بایست به آنها توجه داشت، اشاره کرد و گفت: مجموعه اقدامات در زمینه جمعیتی نباید خیلی با دستپاچگی باشد. بلکه باید خیلی دقیق و حساب شده و سنجیده گام برداشت.

لاریجانی تاکید کرد: جهت گیری ها در این زمینه باید درست باشد و از کارهای عجولانه پرهیز کرد. همچنین، باید تشویق متناسب با برداشتهای مردم باشد. به طوریکه بررسی آماری نشان می دهد که برای اجرای طرحی در همین ارتباط 12 هزار میلیارد تومان بودجه لازم بود که بار مالی بسیار سنگینی است و اگر این پولها را داشتیم، اول آن را به وزارت بهداشت می دادیم. بنابراین، نوع مشوق ها می بایست متناسب با شرایط کشور باشد.

رئیس قوه مقننه با اشاره به بررسی که در خصوص تاثیر مرخصی زایمان بر افزایش جمعیت داشته است، گفت: بررسی که در این زمینه انجام شده، نشان می دهد که مشوق افزایش مرخصی استعلاجی زایمان و بدون حقوق تنها 8 درصد در روند افزایش بارداری تاثیر دارد، در حالی که تعیین خانه داری به عنوان شغل و بیمه بازنشستگی زنان خانه دار، تاثیر 33 درصدی در روند بارداری زنان دارد.

وی تاکید کرد: این قبیل موضوعات نشان می دهد که بعضی مشوق های پرهزینه تاثیر زیادی در اراده افراد برای فرزندآوری ندارد.

لاریجانی با بیان این مطلب که نگاه تک بعدی به موضوع افزایش جمعیت یک چالش برای کشور به وجود خواهد آورد، گفت: یکی از مسائل مهم در این بحث، موضوعات فرهنگی و اجتماعی است.

رئیس مجلس در ادامه با اشاره به گزارش معاون وزیر بهداشت از انجام 220 هزار سقط جنین در کشور، افزود: آمار 220 هزار سقط که 120 هزار مورد آن غیرقانونی و 100 هزار سقط قانونی انجام می شود، هر دو قابل توجه است. چون سقط جنین قتل نفس است و در جامعه اسلامی نباید چنین رفتاری پیش بیاید.

وی افزود: وزارت بهداشت می بایست تدبیری بیاندیشد و به آن سامان بدهد. و معیارهای مادی نباید مبنای سقط قرار بگیرد و جلوی این رفتارها باید گرفته شود.

کد خبر 2331159

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha