مهدی قزلی مدیرعامل بنیاد شعر و ادبیات داستانی در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به دیدار سالانه مقام معظم رهبری با شاعران در سخنانی اظهار داشت: در این جلسه برای نخستین بار شاعرانی به شعرخوانی پرداختند که تا پیش از این شعرخوانی نکرده بودند و در آن تکرار و سهمخواهی راهی نداشت و معنایی پیدا نمیکرد.
وی ادامه داد: افرادی که امسال موفق به شعرخوانی شدند به طور مشخص یا از شاعران غیر ایرانی بودند و یا شاعران جوان ایرانی و این به اعتقاد من نکته مهمی بود. این جلسه با رویکرد فعلی به نظر میرسد به محلی برای تعارف مبدل نشده و در آن شعر به طور مشخص جریان دارد. پیام این جلسه این بود که شاعر چه 18 ساله باشد و چه پیشکسوت میتواند در محضر رهبری شعر بخواند و در نتیجه هم دیدیم که به تعبیر رهبری شعر جوانها فوقالعاده به نظر رسید.
مدیرعامل بنیاد شعر و ادبیات داستانی همچنین گفت: رضایت رهبری از اشعار جوانان در این جلسه به نظر من نشان داد که این جلسه به تنهایی میتواند جریان دهنده به جریان شعر جدید ایران باشد که جوانان میدانداران آن هستند.
وی تاکید کرد: من به عنوان فردی که چند نشست از این دست را حاضر بودهام این نکته را نمیگویم که نوع مواجهه رهبری با شاعران در این جلسه با نوع مواجهه ایشان با تمامی گروههای دیگری که برای ملاقات میآیند متفاوت است. همه کسانی که در این نشست حاضر بودند شاهدند که چقدر برخوردها با آنها دوستانه و برادرانه بوده است و این بر روی ذهنیت شاعران نیز اثر میگذارد. من شاهد بودم که حتی محافظان و پاسداران بیت رهبری نیز نام شاعران را میدانستند و با آنها به شکلی متفاوت برخورد میکردند و این یعنی توجه رهبری و مجموعه زیر نظر ایشان به مساله شعر و شاعران بسیار قابل توجه و جدی است.
قزلی همچنین گفت: در این نشست رهبری به طور مستقیم با تولید کننده محصول ادبی روبرو بودند در حالی که در موارد مشابه و در زمنیه تولید محصولات ادبی مانند کتاب و ... ایشان بیشتر روی صحبتشان با مسئولان بوده است. به اعتقاد من برکت این جلسه در همین برخورد روبرو و مستقیم است که امیدوارم تکرار شود.
وی در پایان اظهار امیدواری کرد نشست صمیمی رهبری با نویسندگان نیز به زودی برگزار شود و از حمایت بنیاد ادبیات داستانی از برپایی آن خبر داد.
نظر شما