به گزارش خبرنگار مهر، نبود مرکز فرهنگی، کم رونقی گالریها، نبود بودجه و امکانات تبلیغی، کم توجهی رسانه ها به هنرهای تجسمی سبب شده تا این رشته به حاشیه رانده شود.
هزینه بالای برگزاری نمایشگاهها، ساختارهای نامناسب حمایتی، نداشتن فرهنگسرا از دیگر چالشهای فراروی هنرفاخر اما مغفول مانده تجسمی در مازندران است.
به رغم آنکه هنرمندان باسابقه و مستعدی در زمینه هنرهای تجسمی در مازندران فعالیت دارد اما مشکلات فراروی سبب شده تا فعالان این حوزه، گوشه نشین ومغفول باقی مانند.
مسئول واحد هنرهای تجسمی حوزه هنری مازندران، نبود مرکز فرهنگی و هنری ویژه هنرمندان این بخش را از جمله مشکلات بیان کرد و گفت: این موضوع سبب می شود تا هنرمندان نتوانند برنامه های درخور شان را برگزار کنند.
کم رونقی گالریها
علیرضا پاک بین، بیان داشت: کم رونقی گالریها از دیگر مسائلی است که در دهه اخیر با آن روبرو بوده ایم و رکود در آنها موج می زند.
وی با اشار به اینکه، هنرمندان ما در بخش تجسمی یک مرکز فرهنگی هنری ندارند که در آن برنامه های درخورشان را برگزار کنند و از توان هنریشان بهره گیرند، خواستار توجه مسئولان به این امر شدند.
پاک بین یادآور شد: نبود ساختار مناسب در جامعه برای مشخص شدن جایگاه هنرمندان رشته های تجسمی از دیگر مشکلات است که باعث می شود که هنرمند یک هویت اجتماعی مخصوص به خود نداشته باشد.
کم توجهی رسانه ها به هنرهای تجسمی
مسئول واحد هنرهای تجسمی حوزه هنری مازندران، نبود بودجه و امکانات مناسب برای تبلیغات را از دیگر مشکلات بیان کرد و گفت: اگر کار و اثر هنرمند در رسانه ها دیده شود از مغفول ماندن و گوشه نشینی او جلوگیری می شود.
وی تصریح کرد: وقتی رسانه به هنر نمی پردازد باعث می شود که آنگونه که باید جامعه با هنر رابطه برقرار نکند.
پاک بین با اشاره به اینکه، ما در بخش فرهنگی یک سری ابزار نیاز داریم که سبب پیوند بین هنرمند و جامعه شوند گفت: بهترین ابزار، رسانه های صوتی و تصویریست.
وی گفت: واحد تجسمي حوزه هنري استان مازندران همزمان با تأسيس اين مركز افتتاح شد و تاكنون در رشته هاي مختلف شامل ( خوشنويسي ، نقاشي ، كاريكاتور ، مينياتور ، تذهيب ، گرافيك و …) توانست به فعاليت خود بپردازد و فعاليتهاي اين واحد در چهار بخش ، تبليغاتي ـ نمايشگاهي ـ آموزشي ـ اردويي خلاصه مي شود.
به گفته پاک بین، یکی دیگر از فعالیت های این واحد، تشکیل انجمن ها در رشته های نگارگری، کاریکاتور و ... است که به صورت هفتگی در واحد هنرهای تجسمی برگزار می شود.
هنر نقاشی مازندران جدی گرفته نمی شود
علی یوسفی هنرمند نقاشی که در سبک انتزاعی فیگوراتیو فعالیت می کند و بیش از 20 سال سابقه دارد نیز به خبرنگار مهر گفت: هنر نقاشی و به طور کلی هنرهای تجسمی مازندران از سوی پایتخت جدی گرفته نشده است.
وی بیان داشت: آن فعالیتهایی که در مرکز در زمینه نقاشی انجام می شود در مازندران نداریم و به این رشته بها داده نمی شود.
این هنرمند، برگزاری سمینارها، جشنواره ها و نشست ها را در توسعه کار هنری موثر دانست و گفت: در مازندران فرهنگسرا نداریم و اگر حداقل یک فرهنگسرای جامع داشتیم اتفاق بسیار بزرگی در هنرهای تجسمی رخ می داد.
یوسفی افزود: به دلیل کمبود امکانات و آموزش و کم توجهی به هنرمند استعدادهای جوان ما در مازندران راکد مانده اند.
وی هزینه بالای برگزاری نمایشگاهها و گالریها را از دیگر مسائل فراروی بیان کرد.
میثم رایکا هنرمندی نقاشی که در سبک سورئال فعالیت دارد، اولین و مهمترین مشکل را نبود گالری خوب بیان کرد و گفت: گالری های مازندران اغلب دور از دسترس هستند و به همین علت مردم هنرمندان را نمی شناسند تا کارهایشان را ببینند.
وی با بیان اینکه باید هنر نقاشی را ملی و فراملی بنگریم افزود: نقاشی به ذات هنریش برای نسل ها باقی می ماند و باید از هنرمندان این رشته حمایت کرد.
به گزارش مهر، مشکلات فراروی هنرهای تجسمی مازندران سبب کوچ و مهاجرت استعدادی این هنر شده و قابلیتهای این استان به نام و کام دیگر استانها ثبت و نمایش داده می شود.
نظر شما