۲۹ تیر ۱۳۹۳، ۱۶:۱۴

در جلسه علنی شورای اسلامی شهر قم/

دو فوریت لایحه 500 میلیارد تومانی رد شد

دو فوریت لایحه 500 میلیارد تومانی رد شد

قم - خبرگزاری مهر: شورای اسلامی شهر قم در جلسه علنی خود دو فوریت لایحه جذب یک سرمایه‌گذار 500 میلیارد تومانی را رد کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، شهردار قم قبل از ظهر یکشنبه با یک لایحه دو فوریتی به جلسه علنی شورای شهر آمد.

این لایحه در ارتباط با امضای تفاهم‌نامه‌ای با یک شرکت سرمایه‌گذاری به منظور تأمین 500 میلیارد تومان برای تسریع توسعه و عمران در شهر قم بود که دو فوریت آن در جلسه علنی شورای شهر به تصویب نرسید.

محمد دلبری در دفاع از این لایحه به برخی ارقام بودجه سال جاری شهرداری اشاره کرد. بودجه سال 93 شهرداری دو عدد دارد. یک بودجه 846 میلیارد تومانی که بودجه تکلیفی شهرداری است و باید محقق شود و یک بودجه هزار و 550 میلیارد تومانی که اخذ تسهیلات، اوراق مشارکت، فاینانس و ... از جمله منابع آن هستند.

این بودجه پیوست به این دلیل طراحی شده بودجه اصلی با اعداد و ارقامی که تحقق آن به طور کامل در دست شهرداری نیست، فربه نشود.

اکنون پس از گذشت پنج ماه از سال 93 ارائه این لایحه دو فوریتی بهانه‌ای شد تا شهردار قم گزارشی از اقدامات شهرداری برای تحقق بودجه پیوست ارائه دهد.

وی با اشاره به اینکه شهرداری برای فاینانس اقدامات خوبی انجام داده گفت: در این زمینه تا مرحله گشایش ال سی توسط بانک عامل برای شرکت چینی پیشرفت داشته‌ایم.

انتشار 150 میلیارد تومان اوراق مشارکت

دلبری ادامه داد: در خصوص اوراق مشارکت هم برای قطار شهری تا مرحله 150 میلیارد تومان پیشرفت داشته‌ایم که تاریخ انتشار آن این هفته توسط بانک مرکزی اعلام می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: برای طرح‌های دیگر اوراق مشارکت کاربرد ندارد چرا که بازار خوبی برای عرضه نداشته و با وجود قوانین دست و پاگیر، نسبت به تسهیلات مقرون به صرفه نیست. در مورد قطار شهری چون 50 درصد آن در ضمانت دولت است این اوراق مشارکت توجیه اقتصادی دارد.

شهردار قم افزود: در خصوص سایر روش‌های تأمین منابع مانند بانک توسعه اسلامی هم بررسی‌های لازم صورت گرفته و با توجه به سرانه استفاده کشور نسبت به سهام آن، استفاده از این روش برای شهرداری قم فعلاً امکان پذیر نیست.

وی گفت: روش بعدی استفاده از صندوق ذخیره ارزی است که در این رابطه هم جلساتی داشته‌ایم و تلاش داریم در خریدهای خارجی از این صندوق کمک بگیریم. به عقیده دلبری به دلیل عدم ثبات نرخ ارز، اخذ وام از صندوق ذخیره ارزی ریسک بالایی دارد.

شهردار قم اضافه کرد: روش بعدی برای تحقق بودجه پیوست شهرداری قم تسهیلات است که با تفاهم‌ها و تعاملاتی که برقرار کردیم مشکلی برای این کار نداریم. نزدیک به هزار میلیارد تومان توافق داریم تا بتوانیم از بانک‌ها تسهیلات بگیریم اما تأمین وثیقه ملکی و تأمین اسنادی که لازم است در رهن بانک قرار بگیرد، کار ساده‌ای نیست.

راه آخری که وی به آن اشاره کرد استفاده از ظرفیت شرکت‌های سرمایه‌گذاری است. دلبری با اشاره به لایحه‌ای که به شورای شهر در زمینه همکاری با یکی از این شرکت‌ها آمده گفت: این یکی از بهترین روش‌هایی است که می‌تواند محرک اقتصاد شهری باشد. به عقیده وی اشکالاتی که به تسهیلات مترتب است در تعامل با چنین شرکت‌هایی وجود ندارد.

شهردار قم با اشاره به اینکه از اول سال که پیوست بودجه ابلاغ شده در راستای تحقق آن فعالیت زیادی صورت گرفته افزود: این شرکت وابسته به یکی از مجموعه‌های بانکی است و در امور ساختمانی فعالیت دارد.

وی با اشاره به همکاری این شرکت با شهرهای قزوین کرج و اهواز اضافه کرد: اگر این لایحه زودتر تصویب نشود ممکن است سقف بودجه‌ای این شرکت امسال به این مبلغ نرسد.

بررسی در کمیسیون تلفیق

پس از توضیحات دلبری، حسن بختیاری، رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و سرمایه‌گذاری شورای شهر با اشاره به ضرورت چنین اقداماتی، با دو فوریت این لایحه مخالفت کرد. وی با اشاره به اینکه برای یک تصمیم 500 میلیارد تومانی نمی‌توان تعجیل کرد گفت: بهتر است این لایحه در قالب یک فوریت به کمیسیون بیاید تا بررسی‌های لازم صورت بگیرد.

محسن عابدینی‌پور، دیگر عضو شورای شهر نیز با اشاره به اینکه روش‌های مختلفی برای تأمین منابع مالی شهرداری وجود دارد افزود: باید بررسی شود که کدام روش ارجحیت دارد و نمی‌توان نسبت به چنین موضوعی به سرعت تصمیم گرفت.

رئیس شورای اسلامی شهر قم نیز این تصمیم را مهم خواند و گفت: اگر یک فرصت بیشتری به شورا بدهیم بررسی‌های لازم انجام خواهد شد. وی معتقد است این تصمیم مهم گشایش مهمی در پروژه‌های نیمه تمام شهری ایجاد می‌کند. وی پیشنهاد کرد چند جلسه کمیسیون تلفیق در این رابطه تشکیل شده و تصمیم محکمی گرفته شود.  

قم و قهرمانی تاب آوری

اعزام 6 نفر به شهر داووس برای شرکت در کنفرانس کاهش خطرپذیری در شهریور ماه موضوع دیگری بود که در جلسه هفتاد و ششم شورای اسلامی شهر قم بررسی شد. شهرداری قم لایحه‌ای برای این منظور فرستاده و 6 نفر برای شرکت در این اجلاس به شورای شهر معرفی کرده بود.

کمسیون برنامه، بودجه  و سرمایه‌گذاری هم با توجه به محدودیت‌های مالی شهرداری با اعزام سه نفر موافقت کرده بود.  

محمد رضا ملکی یکی از مخالفان لایحه شهرداری و نظر کمیسیون بود. وی با اشاره به مشکلات مالی شهرداری اظهار داشت: در حال حاضر در خود ایران نتوانسته‌ایم استانداردهای قم در زمینه مقابله با بحران را به شهرهای موفق در کشور برسانیم.

رئیس کمیسیون امور زیربنایی شورای اسلامی شهر با اظهار موافقت نسبت به کم کردن تعداد شرکت کنندگان در این کنفرانس گفت: با این حال رفت و آمدها به کشورهای مختلف موجب ارتقا تجربیات می‌شود و نمی‌توانیم ارتباط را با دنیا قطع کنیم.

رئیس شورای اسلامی شهر اما نظر دیگری داشت. به عقیده حجت‌الاسلام آتش‌زر باید کارشناسان جوان به این سفرها بروند تا سرمایه‌ای باشد برای شهرداری. افرادی که در آینده سمت‌های مدیریت را در دست می‌گیرند و از این تجربیات به خوبی استفاده می‌کنند.

شهردار قم در دفاع از این لایحه با اشاره به اینکه تنها شهرهای عضو در کمپین شهرهای تاب آور در این کنفرانس شرکت می‌کنند افزود: از کشور ما مشهد و قم عضو این کمپین هستند. در سال گذشته برای این کنفرانس از مشهد هشت نفر و از شهر قم دو نفر فرستاده شده بودند.

وی با اشاره به اینکه اجلاس اصلی در ژاپن است گفت: این یک دوره آموزشی است تا آخرین دستاوردهای مدیریت بحران را برای شهرهای شرکت کننده تشریح شود.

دلبری با بیان اینکه دنبال این هستیم که بودجه‌ای برای بافت فرسوده از این سازمان کسب کنیم اضافه کرد: مقالاتی به این کنفرانس ارائه شده و اقداماتی در خصوص تاب آوری انجام شده که موجب شده قم یکی از کاندیداهای قهرمان شهرهای تاب آوری در جهان باشد.  

وی هزینه کردن برای اینگونه سفرها را سرمایه‌گذاری دانست چرا که موجب می‌شود مدیران و معاونان با تجربیات شهرهای موفق جهان آشنا شوند.

نکته‌ای که مصطفی ملایی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه به آن اشاره کرد، ضابطه‌مند کردن انجام چنین سفرهایی در شهرداری بود. وی با اشاره به اینکه هر قدر در زمینه توانمندسازی سرمایه‌گذاری کنیم، باز هم زیاد نیست گفت: هر کسی به این سفرها می‌رود باید گزارش کار خود را به صورت دقیق ارائه دهد و دستاوردهای سفر را با ارائه مستنداتی تشریح کند تا روشن شود که این سفر مفید بوده است.

در نهایت نظر کمیسیون در خصوص این لایحه رای نیاورد. دو پیشنهاد هم در این زمینه مطرح شد که هیچ یک رای نیاورد. رد لایحه شهرداری هم مورد قبول اعضای شورای شهر قرار نگرفت و در نهایت لایحه برای بررسی بیشتر به کمیسیون رفت.

کد خبر 2334818

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha